GENEL - 28 Temmuz 2018 Cumartesi 11:07

Görele Belediyesi’nden örnek hizmet

A
A
A
Görele Belediyesi’nden örnek hizmet

Görele Belediyesi insan odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle ilçe halkına hizmet etmeye devam ediyor.

Görele Belediyesi insan odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle ilçe halkına hizmet etmeye devam ediyor.


Görele Belediyesi tarafından kurulan “Sosyal Hizmetler Birimi” kapsamında yaşlı ve kendi işlerini göremez ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında oluyor. Hayata geçirdiği insan odaklı hizmetlerle vatandaşları ötekileştirmeden, ayrım gözetmeden sahip çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçede yaşayan yaşlı ve kendi işlerini göremez durumdaki vatandaşlara yönelik, düzenli ev temizliği hizmeti veren “Evde Temizlik Hizmetleri” birimi kurduklarını söyledi.


“Sosyal Hizmetler Birimi” ile ilçede yaşayan yaşlı ve kendi işlerini göremez durumdaki vatandaşların hizmetinde olduklarını kaydeden Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Belediyemiz insan odaklı sosyal sorumluluk projemize devam ediyoruz. Belediye olarak oluşturduğumuz ’Sosyal Hizmetler Birimi’ kapsamında yaşlı, kendi işini göremez ve yardıma muhtaç ailelerimizi kaymakamlık aracılığıyla tespit edip, onların bir nebze olsun derdine derman olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla birebir ilgilenerek beşeri ilişkiler çerçevesinde onların sorunları dinliyor, çözümü noktasında elimizden gelen tüm imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Bu ailelerin evlerinde yaptığımız çalışmaları periyodik olarak sürdürüyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız sayesinde bu şekilde mağdur olan ailelere daha fazla ulaşabilmemiz için 515 10 10 numaralı hattı arayarak ’Beyaz Masa’ birimi aracılığı ile bizlerle irtibata geçebilirler” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.
Karabük KBÜ Erasmus+ KA171 ile uluslararasılaşmayı sürdürüyor Karabük Üniversitesi (KBÜ), Erasmus+ KA171 Programı kapsamında uluslararası akademik iş birliklerini sürdürmeye devam ediyor. Program çerçevesinde Fas’taki Abdelmalek Essaadi University öğretim üyesi Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, üniversitede ders verme hareketliliği gerçekleştirdi. Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde düzenlenen programda Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, Mobil Geçici Ağlar (MANET) üzerine dersler verdi. Derslerde kablosuz ağ teknolojileri, yönlendirme protokolleri ve araştırma odaklı akademik yaklaşımlar ele alındı. Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Demiral ve Doç. Dr. Mustafa Polat başta olmak üzere farklı birimlerden akademisyenlerle bir araya geldi. Görüşmelerde üniversitenin akademik yapısı, araştırma altyapısı ve iş birliği imkânları değerlendirildi. Akademik temaslar kapsamında Mühendislik Fakültesi ve Demir-Çelik Enstitüsü laboratuvarlarını da ziyaret eden Abdelhakim, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu akademik personelinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ortak projeler ve Erasmus+ kapsamındaki yeni hareketlilik fırsatları ele alındı. Ziyaret kapsamında Karabük ve Safranbolu’yu da gezen Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim’in, üniversitenin akademik yapısı ve yürütülen çalışmalardan memnuniyet duyduğu ifade edildi.