GENEL - 28 Mart 2021 Pazar 14:08

Giresun’da bulunan kadın cesedinin kimliğini DNA testi belirleyecek

A
A
A
Giresun’da bulunan kadın cesedinin kimliğini DNA testi belirleyecek

Giresun’un Bulancak ilçesinde sahil kenarında bir menfezde bulunan kadın cesedinin, yaklaşık 15 gündür kayıp olduğu belirtilen Zehra Açıkgöz’e (27) ait olup olmadığı DNA testi sonrası belirlenecek.

Giresun’un Bulancak ilçesinde sahil kenarında bir menfezde bulunan kadın cesedinin, yaklaşık 15 gündür kayıp olduğu belirtilen Zehra Açıkgöz’e (27) ait olup olmadığı DNA testi sonrası belirlenecek.


Edinilen bilgilere göre, Giresun’un Bulancak ilçesinde yaklaşık 15 gün önce evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Zehra Açıkgöz’ün son olarak görüldüğü belirtilen Sarayburnu Camii karşısındaki sahilde Cuma günü Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından arama çalışmaları gerçekleştirilmiş ancak yapılan aramalarda genç kadına ulaşılamamıştı. Arama çalışmalarına aile yakınlarıyla birlikte devam eden ekipler Cumartesi günü sabah saatlerinde kayıp ihbarı verilen ve kadının son görüldüğü yere yaklaşık 250 metre uzaklıkta bulunan bir menfezde bir kadın cesedine ulaştılar. Yapılan ilk incelemelerde bulunan kadın cesedinin yüzünün tanınmaz halde olmasının üzerine Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cesedin kimliği yapılacak DNA testinin ardından belirlenecek.


Manisalı olduğu öğrenilen genç kadının Manisa’da bulunan babasından DNA örneği alındı. Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak DNA testinin ardından cesedin kimliği de netliğe kavuşacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.