GÜNDEM - 12 Şubat 2026 Perşembe 17:16

Giresun’da Harşit Savunması 108. yılında anıldı

A
A
A
Giresun’da Harşit Savunması 108. yılında anıldı

Giresun Valiliği himayesinde düzenlenen Harşit Savunması’nın 108. yıldönümü anma programı Tirebolu ilçesinde gerçekleştirildi.


Giresun Valiliği öncülüğünde Harşit Savunması Vakfı, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve Kürtün Belediye Başkanlığı organizasyonuyla gerçekleştirilen program ’Şehitlere Saygı ve Zafer Yürüyüşü’ ile başladı. Demirci Mahallesi’nden başlayan yürüyüş, Kuşkayası mevkiinde Harşit şehitleri anısına yapılan 100. Yıl Orman Parkı’nda sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Harşit Savunması Vakfı Başkanı Mustafa Özkaya yaptı. Özkaya, konuşmasında Harşit Savunması’nın tarihi sürecine ilişkin bilgiler vererek programa katılım sağlayanlara teşekkür etti. Özkaya konuşmasında, "Burası yoklukların, kıtlıkların ve açlığın yaşandığı bir hattır. Özellikle Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’den, tarihçilerin ifadeleriyle Harşit Nehri’nin batısına 650 bin muhacirin göç ettiği bir bölgedir. Burası doğal bir cephedir. Çoruh’tan sonra debisi en yüksek nehirdir ve nehrin sağlı sollu yüksek eğimli dağlarla çevrili olması burayı stratejik bir savunma hattı haline getirmiştir. İşte bu nedenle düşman buradan geçememiştir. Bir düşünürün ifadesiyle söylemek gerekirse, bir Çanakkale geçilememiştir, bir de Harşit geçilememiştir" ifadelerini kullandı.


Programda konuşan Giresun Valisi Mustafa Koç ise, Harşit Zaferi’nin milletin bağımsızlık iradesinin simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Vali Koç, "Bugün burada, milletimizin bağımsızlık iradesini destanlaştırdığı Harşit Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutlamak ve bu zaferi canları pahasına bizlere armağan eden aziz şehitlerimizi yad etmek için bir aradayız. Bunun gururunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere tarihimizdeki nice zaferlerde, millet olmanın gereği olarak din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin genç, yaşlı, kadın, erkek demeden vatanımıza ve mukaddesatımıza zarar gelmemesi için topyekûn mücadeleler verilmiştir. Bu mücadeleler neticesinde Harşit’te olduğu gibi pek çok kahramanlık destanı yazılmıştır. Bugün tarif edilmesi zor yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde bu toprakların vatan olması için verilen mücadeleler asla unutulmamalı ve unutturulmamalıdır" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi. Program, 100. Yıl Orman Parkı’nda Harşit şehitleri anısına gerçekleştirilen ağaç dikimiyle sona erdi.



Giresun’da Harşit Savunması 108. yılında anıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Milletvekili Çopuroğlu: "Elektrikli araç kullanıcısı korunmalı" AK Parti Kayseri Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Şaban Çopuroğlu yaptığı basın açıklamasında, elektrikli araç şarj istasyonlarında yaşanan fiyat farklılıklarına dikkat çekerek önemli değerlendirmelerde bulundu. Elektrikli araç kullanımının hızla arttığını ve bu dönüşümün Türkiye’nin enerji vizyonu açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Çopuroğlu, sahadan gelen geri bildirimlerin ise ciddi bir soruna işaret ettiğini belirtti. Farklı marka ve işletmelere ait şarj istasyonlarında uygulanan fiyatların aynı şehirde, hatta aynı güzergâh üzerinde dahi büyük değişkenlik gösterdiğini vurgulayan Çopuroğlu, bu durumun vatandaş açısından belirsizlik oluşturduğunu ve tüketici güvenini zedelediğini ifade etti. Çopuroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Nasıl ki akaryakıt sektöründe belirli bir fiyat disiplini ve denetim mekanizması varsa, elektrikli araç şarj hizmetlerinde de benzer bir düzenleme kaçınılmazdır. Bugün gelinen noktada, piyasanın tamamen serbest şekilde fiyatlanması, vatandaşımızın aleyhine sonuçlar doğurabilmektedir." Elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasının teşvik edilmesi gerektiğini belirten Çopuroğlu, kontrolsüz fiyatlandırmanın bu sürece zarar verebileceğini dile getirdi. Bu kapsamda ilgili kurumlara çağrıda bulunan Çopuroğlu, elektrikli araç şarj hizmetlerinde; aşırı fiyat farklılıklarının önüne geçilmesi, vatandaşın öngörülebilir ve adil fiyatlarla hizmet alabilmesi, piyasada dengeli ve sağlıklı rekabet ortamının korunması amacıyla üst fiyat sınırı veya referans fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumların bu konuda gerekli düzenlemeleri yapacağına inandığını belirten Çopuroğlu; elektrikli araç dönüşümünün sağlıklı ilerleyebilmesi için vatandaş memnuniyetinin esas alınmasının şart olduğunu vurguladı.
Eskişehir (Düzeltme) 2 bin 600 dolara ‘eski’ deyip 44 buçuk yerine 40 TL’den bozmaya çalıştılar Eskişehir’de motosiklet satışı karşılığında aldığı 2 bin 600 Amerikan dolarını Türk lirasına dönüştürmek için bir döviz bürosuna giden esnaf, paranın eski olması nedeniyle 44 buçuk lira yerine 40 TL’den bozulacağını öğrenince şaşkınlık yaşadı. Dolarları güncel kurun altında bozdurması nedeniyle yaklaşık 12 bin TL zararı olan esnaf, kalan tutarı müşteriden tahsil etti. Tepebaşı ilçesi Şarhöyük Mahallesi Gaziyakupsatar Caddesi üzerinde motosiklet satışı yapan Fevzi Oral’ın dükkanına ilçeden bir müşteri geldi. 3 tekerlekli kasalı motosiklet almak isteyen müşteri, ödemeyi 26 adet 100 Amerikan doları ile yapmak istedi. Döviz karşılığında motosikleti satan Oral, doları bozdurmak için bir döviz bürosuna gitti. Burada dolarları veren esnaf farklı ilginç bir cevap aldı. Dolarların eski olduğunu söyleyen döviz bürosu çalışanı 44,5 TL yerine 40 TL’den bozdurdu. 11 bin 700 TL zararı olan esnaf durum karşısında şaşkınlık yaşadı. Eksik kalan parayı müşterinden talep eden ve durumu anlatan esnaf eksik kısmı tahsil etti. İlk defa böyle bir durumla karşılaşan esnaf şaşkınlık yaşadı. "44 lira 50 kuruş olan dolar kurunu 40 liradan bozdular" Konuyla alakalı konuşan Fevzi Oral, "Müşterimiz şehir merkezine uzak bir ilçeden gelip üç tekerlekli motosiklet almak istedi. Bize ’dolarla ödeme yapmak istiyorum’ dedi. Anlaşıp dolarları aldık. Tabii bunlar eski dolar, yeni dolar olduğu için biz bilmiyorduk. Döviz bürosuna gittik. Döviz bürosunda eski dolar olduğunu söylediler. Orada 44 lira 50 kuruş olan dolar kurunu 40 liradan bozdular. Yani o dolarlar 2 bin 600 dolarda 11 bin 700 TL zararım oldu. Biz tabii ki dövizciden yine dolarları geri aldık. Durumu anlatıp müşterimize parayı geri verdik. Müşterimiz normal hak ettiğimiz parayı verdi. Yani ben anlamlandıramıyorum. Şaşırdım kaldım yani böyle bir şey mağdur oldum yani müşteriye de mahçup olduk. Türk lirası ile çalışmak gerekiyor. Biz Türkiye’de yaşıyoruz. Başıma hiç böyle bir şey gelmedi bu yaşıma kadar. İlk defa böyle bir eski dolar muhabbeti oldu, zarar etme durumu oldu. Döviz yatırımcısı çok fazla olduğu için bence Türk parası daha önemli. Türk parasında eski yeni yok. Türk parasıyla alışveriş edilmesi daha iyi olur. Biz Amerika’da yaşamıyoruz, Türkiye’de yaşıyoruz. Türk parası bizim en büyük paramızdır, en iyi paramızdır" dedi.
Düzce Genişletilmiş asayiş toplantısı gerçekleştirildi DÜZCE (İHA) – Düzce Valiliği Konuralp Bey Toplantı Salonu’nda Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Mehmet Makas başkanlık etti. Toplantıda ilin genel güvenlik durumu tüm yönleriyle ele alındı. Emniyet ve jandarma birimlerinin son döneme ilişkin faaliyet raporları değerlendirilirken, suç oranları, olay türleri ve risk analizleri masaya yatırıldı. Özellikle kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi ve vatandaşların huzurunun korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar detaylı şekilde incelendi. Toplantıda ayrıca, önümüzdeki süreçte alınması gereken tedbirler de gündeme geldi. Asayiş olaylarının azaltılması, trafik güvenliğinin artırılması, uyuşturucu ile mücadele, kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik planlanan çalışmalar değerlendirildi. İl genelinde gerçekleştirilecek denetim ve uygulamaların artırılması konusunda kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulandı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik yapılması gereken çalışmaların da ele alındığı toplantıda, ilgili birimlerin eşgüdüm içerisinde hareket etmesinin gerekliliğine dikkat çekildi. Sahada yürütülen uygulamaların etkinliğinin artırılması, hızlı müdahale kapasitesinin geliştirilmesi ve veri paylaşımının güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı, il genelinde güvenlik ve asayişin daha etkin sağlanmasına yönelik kararlılığın vurgulanmasıyla sona erdi.
Bursa Fiba CP’ye Hermes Creative Awards’tan 4 platin ödül İnegöl AVM, yerel kültürel mirası yaşatarak toplumsal etki oluşturan "Gelenekten Geleceğe" projesiyle Hermes Creative Awards’ta 4 ayrı kategoride Platin ödülün sahibi oldu. Fiba Commercial Properties’in yatırımcısı ve yöneticisi olduğu İnegöl AVM, "Gelenekten Geleceğe" projesiyle uluslararası iletişim ve pazarlama dünyasının en saygın ödül platformlarından Hermes Creative Awards’ta dört ayrı kategoride en yüksek seviye olan Platin ödül kazandı. AVM’nin kültürel mirası geleceğe taşıma vizyonuyla hayata geçirdiği proje; Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı, Özel Etkinlik İletişimi, İletişim Kampanyası ve Kültürel Sürdürülebilirlik/ Topluluk Katılımı kategorilerinde bu ödüle layık görüldü. Gelenekten Geleceğe projesi; yerel değerleri koruyan, toplumsal fayda yaratan ve kültürel sürdürülebilirliği destekleyen yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Proje kapsamında hayata geçirilen çalışmalar, yalnızca bir AVM iletişimi olmanın ötesine geçerek bölgesel kalkınmaya ve kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sağlıyor. Hermes Creative Awards tarafından verilen bu dört ayrı ödül ile de İnegöl AVM’nin iletişimdeki bütüncül yaklaşımı ve uluslararası standartlardaki başarısı bir kez daha tescillemiş oldu. "Yerel kültüre saygı ve toplumsal sorumluluk vizyonumuzun uluslararası başarıyla taçlanmasından büyük gurur duyuyoruz" Fiba Commercial Properties CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, ödülle ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu: "Bu başarıyı yalnızca tek bir projenin çıktısı olarak görmüyoruz; aynı zamanda yerel kültüre duyduğumuz saygının, topluma karşı sorumluluk anlayışımızın ve sürdürülebilirlik odaklı bakış açımızın güçlü bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. İnegöl AVM olarak, bulunduğumuz bölgeyle derin bir bağ kurmayı ve bir alışveriş merkezinin ötesinde, sosyal hayatın aktif bir parçası olmayı önemsiyoruz. ‘Gelenekten Geleceğe’ projesiyle amacımız; geçmişten gelen değerleri bugüne taşıyarak, yerel halkın katılımıyla kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere ilham verecek şekilde aktarmak. El sanatlarından atölye çalışmalarına, eğitimlerden etkileşimli etkinliklere uzanan bu bütüncül yaklaşımın Hermes Creative Awards’ta dört ayrı kategoride en üst seviye olan Platin ödülle taçlandırılması bizim için son derece kıymetli. Bu ödül, Fiba CP’nin vizyonunun, projeye katkı sunan tüm paydaşlarımızın, İnegöl halkının desteğinin ve özveriyle çalışan AVM ekibimizin ortak emeğinin bir sonucudur."