YEREL HABERLER - 11 Mayıs 2015 Pazartesi 15:15

Gümüşhaneli Dağcılar Anneler İçin Yürüdü

A
A
A
Gümüşhaneli Dağcılar Anneler İçin Yürüdü

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), son yılların en kalabalık grubuyla anneler günü yürüyüşü düzenledi.
Özellikle Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla Tomara Şelalesine düzenlenen yürüyüşe kulüp üyesi ve misafir sporculardan oluşan toplam 57 kişi katıldı.
Sarıca köyü kırsalından başlayarak Seydibaba köyü ve akabinde Tomara Şelalesine kadar toplam 11,5 kilometrelik parkuru kat eden sporcular daha sonra bahar aylarıyla birlikte coşan Tomara Şelalesini gezdi.
Yaklaşık 3,5 saat süren yürüyüş boyunca baharın bütün güzelliğini göstermeye başladığı coğrafyanın doyumsuz manzarasını ölümsüzleştiren sporculardan bazıları çiçeklerin arasından fotoğraf çektirerek cep telefonları ile annelerine gönderirken, bazıları da video görüşmesi yaparak kutlamalarını gerçekleştirdi.
Etkinlik sorumlusu Selami Karaaslan, GÜDAK olarak geleneksel olarak her yıl düzenledikleri anneler günü programını bu kez Tomara Şelalesinde gerçekleştirdiklerini belirterek, böylesine anlamlı bir günde son yılların en kalabalık yürüyüşünü gerçekleştirdiklerinden ötürü mutlu olduklarını söyledi.
Yürüyüş sırasında Seydibaba köyünde bulunan türbe ve Selçuklu döneminden kaldığı ifade edilen mezar taşları ile dönüş yolunda da Çakırkaya köyünde bulunan kayalıktaki oyma kiliseyi de görme imkanı bulduklarını ifade eden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise Gümüşhane’yi dört mevsim keşfe devam edeceklerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.
Karabük KBÜ Erasmus+ KA171 ile uluslararasılaşmayı sürdürüyor Karabük Üniversitesi (KBÜ), Erasmus+ KA171 Programı kapsamında uluslararası akademik iş birliklerini sürdürmeye devam ediyor. Program çerçevesinde Fas’taki Abdelmalek Essaadi University öğretim üyesi Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, üniversitede ders verme hareketliliği gerçekleştirdi. Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde düzenlenen programda Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, Mobil Geçici Ağlar (MANET) üzerine dersler verdi. Derslerde kablosuz ağ teknolojileri, yönlendirme protokolleri ve araştırma odaklı akademik yaklaşımlar ele alındı. Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Demiral ve Doç. Dr. Mustafa Polat başta olmak üzere farklı birimlerden akademisyenlerle bir araya geldi. Görüşmelerde üniversitenin akademik yapısı, araştırma altyapısı ve iş birliği imkânları değerlendirildi. Akademik temaslar kapsamında Mühendislik Fakültesi ve Demir-Çelik Enstitüsü laboratuvarlarını da ziyaret eden Abdelhakim, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu akademik personelinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ortak projeler ve Erasmus+ kapsamındaki yeni hareketlilik fırsatları ele alındı. Ziyaret kapsamında Karabük ve Safranbolu’yu da gezen Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim’in, üniversitenin akademik yapısı ve yürütülen çalışmalardan memnuniyet duyduğu ifade edildi.