GENEL - 13 Mayıs 2015 Çarşamba 17:04

Gümüşhane'de Üniversite Öğrencileri Soma Maden Şehitlerini Andı

A
A
A
Gümüşhane'de Üniversite Öğrencileri Soma Maden Şehitlerini Andı

Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Kulübü öğrencileri Soma Maden kazasının birinci yıldönümünde hayatını kaybeden 301 madenciyi andı.
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte ellerinde dövizlerle Soma, iş güvenliği, madenler ve iş kazalarıyla ilgili mesajlar veren öğrenciler daha sonra madende meydana gelen patlama ve ardından yaşanan olayları canlandıran tiyatro sahneledi.
Etkinliği izleyen çok sayıda öğrenci oyun sırasında ilk olarak patlama sesiyle irkilirken, ardından arkadaşını kucağında madenden çıkaran madenciyi ve ölen madencinin eşi ve çocuğunun yaktığı ağıtlar karşısında duyarsız kalamayarak gözyaşlarına boğuldu.
Maden kazasının ardından kamuoyuna yansıyan görüntülerin ve konuşmaların birebir canlandırıldığı oyunun ardından konuşan Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Aydın Kıvanç, olayın üzerinden bir yıl geçtiğini, çok kişinin farkında bile olmadığını söyledi.
“BİR YIL GEÇTİ BİZ HAYATLARIMIZI LAYLAYLOM GEÇİRİYORUZ”
Kendilerinden başka anma etkinliği yapılmamasını da eleştiren Kıvanç, “301 can kolay değil. Canın parayla pulla ölçüsü yok. Kömür kara ölüm oldu. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı, sözün bittiği yere geldik. Bir yıl geçti bir hayatlarımızı hep beraber laylaylom geçiriyoruz. Evlatsız kalan babalar o acıları hala yüreklerinde taşıyorlar. Biz ne yaptık? Hiçbirşey.” dedi.
“SAĞLIK, YAŞAM VE GÜVENLİK HERKESİN EN DOĞAL HAKKIDIR”
Soma’da ki kazada hayatını kaybeden 301 madencinin ne uğruna öldüğünü de sorgulayan Kıvanç, sağlık, yaşam ve güvenlik hakkının herkesin en doğal hakkı olduğuna değinerek, “Kazanın ardından geçen bir yılda çok bir gelişme göremedik. Olumlu bir gelişmeye rastlayan varsa biz ancak ahla, vahla, konuşmakla bu süreyi geçirdik.” ifadelerini kullandı.
Oyunun ardından programı düzenleyen öğrenciler hep bir ağızdan “Soma’yı unutmadık, unutturmayacağız” diye seslendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te öğrenciler kampüs konseriyle unutulmaz anlar yaşadı Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Kampüsü’nde Okul Orkestrası tarafından kampüs konseri düzenlendi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Kampüsü’nde gerçekleştirilen Kampüs Konserleri etkinliği, Osmaneli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Paylan, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla coşkulu bir atmosferde yapıldı. Öğrencilerin özenle hazırladığı Okul Orkestrası Konseri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Konserde sahne alan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi İrem Sevinçli, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Muhammet İlbey Başalan ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Sude Sıla Güllü performanslarıyla izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Orkestrada enstrümanlarıyla yer alan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Beria Paksoy, Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri Yusuf İslam Saydam ve Ali Muharrem Özkan ile Fen Fakültesi İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencisi Seyed Pouya Abin ise sergiledikleri performansla büyük alkış aldı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, etkinliğin öğrencilerin sanatsal yönlerini geliştirmesine katkı sağladığı ve kampüs yaşamına renk kattığını belirtti.