YEREL HABERLER - 11 Ekim 2015 Pazar 19:09

Başkan Çimen Terörü Kınadı

A
A
A
Başkan Çimen Terörü Kınadı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, dün Ankara Tren Garı önündeki terör saldırısının ülkenin birlik ve beraberliğine yapılmış olduğunu belirterek, terörün her türlüsünü kınadı.
Konuyla ilgili bir mesaj yayımlayan Başkan Çimen, şunları söyledi: “Ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Adı ne olursa olsun her türlü terör eylemini lanetliyorum. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Spil Dağı’na Mayıs ayında kar yağdı Manisa ve İzmir arasında yer alan 1517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı’na Mayıs ayında kar yağdı. Sabaha karşı başlayan yağışla birlikte doğa beyaza bürünürken, kar kalınlığı yer yer 3 santimetreye ulaştı. Spil Dağı Milli Parkı, bahar aylarında kıştan kalma bir gün yaşıyor. Bölgede etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte sabaha karşı başlayan kar yağışı, kısa sürede Milli Park’ın zirve noktalarını beyaza bürüdü. Kar yağışı, Turgutalp Mahallesi mevkiinden itibaren etkisini hissettirirken, 900 metre rakımın üzerinde kar kalınlığının 1 santimetreye ulaştığı görüldü. Bungalov tipi evlerin yer aldığı 1210 rakımlı Atalanı mevkiinde ise kar kalınlığı yer yer 3 santimetreyi buldu. Kar haberini alan doğaseverler zirveye akın etti. İzmir’in Balçova ilçesinden kar yağışını takip etmek için gelen Onur Kıymet, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle anlattı: "Mayıs’ta daha önce hiç denk gelmedik. Zaten sık sık çıkıyorum bu dağa. Kendim aktif olarak amatör meteoroloji bilimiyle uğraşıyorum. Ama hiçbir zaman Spil Dağı’nda Mayıs ayında kar yağdığını görmedim. Teorik olarak da şahit olmadım. Önceden tahminini yaptık. Yakalamak için geldik. Kar yağışını yakalamak için geldik. Şimdi manzaranın tadını çıkarıyoruz. Mayıs ayında kolay kolay göremeyeceğimiz, göremeyeceğimiz bir şey" Hafta sonu gezisi için Spil Dağı’nı tercih eden vatandaşlar, 3 Mayıs sabahı kar yağışı sürpriziyle uyandı. Ziyaretçilerden Recep Demiryürek, "Spil Dağı’na ziyarete geldim ama bir sürprizle karşılaştık. 3 Mayıs 2026 Pazar günü Spil Dağı’nda şu an çok güzel kar yağıyor. Daha önce hiç böyle denk gelmemiştik. Yani en son Nisan’da görmüştük, Mayıs ayında kar yağması bize sürpriz oldu" ifadelerini kullandı. Karla kaplanan Spil Dağı Milli Parkı yolunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler teyakkuza geçti. Bölgeye sevk edilen greyderlerle yolda kar temizleme çalışması yürütülerek, vatandaşların ulaşımda aksama yaşamaması sağlandı.