GÜNDEM - 18 Ekim 2023 Çarşamba 13:52

Gümüşhane’de gıyabi cenaze namazı kılındı

A
A
A
Gümüşhane’de gıyabi cenaze namazı kılındı

Gümüşhane’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çağrısıyla İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.


İsrail’in Filistin’de ve özelikle dün akşam bir hastaneye yaptığı saldırı sonucu vefat edenler için Gümüşhane’deki tüm camilerde öğle namazı öncesinde sala okundu.


Namazın ardından kent merkezindeki Kemaliye Camiinde saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Müftü Yardımcısı Mehmet Nuri Durmuş’un kıldırdığı cenaze namazı öncesinde hayatını kaybedenler için dua edildi.


Cenaze namazına AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Gümüşhane’de gıyabi cenaze namazı kılındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Canik’te minikler, tekne oruçlarını Başkan Kurnaz ile birlikte açtı Samsun’un İlkadım Belediyesi’ne bağlı kreşlerde eğitim gören minik öğrenciler, Ramazan ayının manevi atmosferini yaşamak amacıyla tuttukları tekne oruçlarını, Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ile birlikte açtı. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım Belediyesi Kreş Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Tekne Orucu ve Çocuk İftarı’ etkinliğine katıldı. Ramazan ayının geleneklerinden biri olan ve kısa süre tutulan tekne orucu ile minik öğrencilerin, Ramazan ayının manevi ruhunu küçük yaşlarda öğrendiklerini söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, "Yavrularımız ‘Tekne Orucu’ etkinliğiyle hem öğreniyor hem de ibadet bilinci kazanıyor" dedi. Etkinliğe uygun şekilde kıyafet giyen bir öğrenci davul çalarak maniler okurken, başka bir öğrenci ise tekne orucu iftar yemeği öncesinde dualar etti. Minik öğrencilerin hep birlikte iftar yemeklerini yediği etkinlikte konuşan Başkan İhsan Kurnaz, "Ramazan ayının en güzel geleneklerinden birisi olan ‘Tekne Orucu’ etkinliğimizi bu yıl da kreşlerimizde eğitim alan minik öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Çocuklarımızın Ramazan ayı, oruç tutma ve oruçlarını dualarla açma sevinçlerine ortak olduk. Bu etkinlikle yavrularımız maniler okudu, dualar yaptı, Ramazan ayının tüm gerekliliklerini yerine getirdi. Çocuklarımız bu sayede Ramazan ayı kültürünü tanıyor, bu ayın manevi değerlerini küçük yaşlarda öğrenmiş oluyorlar. Bu nedenle yapılan bu etkinliği önemsiyor ve kıymetli buluyoruz. Anadolu’nun bu güzel geleneğini yaşatmaya, İlkadım’da kültürel ve geleneksel değerleri yaşatmaya yönelik projelerle çocukların gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Antalya Kepez’in iftar sofraları Başköy ve Gaziler’e kuruldu Kepez Belediyesi, Başköy Mahallesi pazar yerinde düzenlenen iftar yemeğinde Odabaşı ve Başköy, Gaziler mahallesi kapalı pazar alanında da Altıayak ve Gaziler mahallesi sakinlerini gönül sofralarında bir araya getirdi. Başköy Mahallesi pazar yerinde kurulan iftar sofrasında Odabaşı ve Başköy mahallelerinin sakinleri bir araya geldi. Vatandaşlar, aynı sofrada oruçlarını açarak hem Ramazan’ın manevi atmosferini paylaştı hem de komşularıyla keyifli bir akşam geçirdi. Başköy Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Kepez Belediyesi Başkan Vekili Mesut Emrah Yıldırımlar, Başkan Mesut Kocagöz’ün sevgi ve selamlarını iletti. Tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Yıldırımlar, bu ayın herkese birlik ve beraberlik, kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu. Kepez Belediyesi olarak vatandaşlara en güzel hizmet çalışmalarını ulaştırabilmek için gece gündüz çalıştıklarını ve vatandaş ile belediye arasında köprü vazifesi gören kıymetli muhtarların çok büyük katkısı olduğunu belirten Yıldırımlar, Kepez’in muhtarlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Gaziler’de gönül sofraları Gaziler Mahallesi kapalı pazar alanında düzenlenen iftar programında ise Altıayak ve Gaziler mahalle sakinleri buluştu. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşlar gönül sofralarında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Gaziler Mahallesi’ndeki iftar yemeğine katılan Kepez Belediyesi Başkan Vekili Erdoğan Yarbaş, mahalle sakinlerine kendi elleriyle yemek ikramında bulunarak, "Ramazan-ı Şerif’leriniz mübarek olsun. Allah nice Ramazanlara ve bayramlara yetiştirmeyi nasip eylesin. Gelmekte olan bayramlarınızı da en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla iftar yemeğinde bulunan kadınların gününü kutlayan Yarbaş, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de sevgi ve selamlarını ileterek konuşmasını tamamladı.