EKONOMİ - 02 Ekim 2019 Çarşamba 11:56

16'ncı Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
16'ncı Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması'nın kazananları belli oldu. Kazanan takımlara ödül ve plaketleri, Mars Logistics yöneticileri, LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve yarışma jürisinde yer alan akademisyenler tarafından takdim edildi.

Mars Logistics ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliğiyle düzenlenen 16'ncı Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması ödül töreni sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Yapılan değerlendirme ve elemeler sonucunda yarışmanın final etabına 6 takımdan toplam 18 öğrenci katıldı. 3 kategoride gün boyu gerçekleştirilen sunumların ardından birinciler, Piri Reis Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri oldu. Kazanan takımlara ödül ve plaketleri, Mars Logistics yöneticileri, LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve yarışma jürisinde yer alan akademisyenler tarafından takdim edildi.

Lojistikte sektör-üniversite işbirliği güçleniyor.
Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş yetenekli öğrencileri sektöre kazandırmayı amaçladıklarının altını çizerek konuşmasında, üniversitelerdeki lojistik eğitiminin önemini vurguladı.

Lojistik alanında istikrarla sürdürülen yarışmanın 16'ncısını düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Mars Hava ve Deniz Kargo Genel Müdür Yardımcısı Aydın Çevik, "Lojistik alanında kariyer hedefleyen gençlere şu üç kavramın önemini çok iyi analiz etmelerini tavsiye ediyorum; bilgi, yabancı dil ve cesaret. İş hayatına, tamamen hazır olmadan, sadece deneyim kazanmak adına adım atmak yerine bilgi anlamında donanımlı, en az bir yabancı dile hakim olmanın verdiği cesaretle, kendilerinden emin olduklarında girmelerini öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Kuruluşundan itibaren eğitim, kültür ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle aydınlık bir ülke oluşturmanın bilinciyle hareket ettiklerini belirten Aydın Çevik, "Şirket olarak, Lojistik Vaka Yarışması ile sektörde farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Genç yetenekleri sektöre kazandırmak ve sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla, iş dünyası ile öğrenciler arasında iletişim köprüsü inşa ediyoruz. Sektör-üniversite işbirliğini öğrencilerin inovatif fikirlerinden ilham alarak güçlendiriyoruz" dedi.

16'ncı Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
A Kategorisi (program adında lojistik kelimesi olan lisans ve 4 yıllık yüksek okul kategorisi) birincisi Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencileri Deniz Yendün, İlyas Baş ve Melisa Aydemir olurken, bu kategoride ikinciliği kazanan ise Dokuz Eylül Üniversitesi Lojistik Yönetimi öğrencileri Özcan Erciez, Yeşim Temizkul ve Umutcan Albaş oldu.

B Kategorisi (program adında lojistik kelimesi olmayan lisans ve 4 yıllık yüksek okul kategorisi) birincileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri Ayşegül Şahin, Hiranur Turhan ve Zilal Nur Karabal olurken, B Kategorisi ikincileri ise Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden Atakan Gün, Kübra Işık ve Rabia Emilli oldu.

C Kategorisinde (program adında lojistik kelimesi olan 2 yıllık meslek yüksek okul kategorisi) ise birinciliği Celal Bayar Üniversitesi Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Ebru Sakallı, Gamze Topan ve Buse Yılmaz kazanırken, ikinciliği kazanan takım ise Celal Bayar Üniversitesi Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Mine Biricik, Mustafa Erçakır ve Nurşin Şili oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.