DİĞER SPORLAR - 18 Mayıs 2016 Çarşamba 15:43

4x100 bayrak takımına Stockholm’dan davet

A
A
A
4x100 bayrak takımına Stockholm’dan davet

Olimpiyat vizesi için çalışmalarını sürdüren 4x100 bayrak takımımıza Stockholm Diamond Lig etabından davet geldi. Milli atletler 16 Haziran’da İsveç’te yarışacak.

Atletizmin yıldızlarının yarıştığı arena Diamond Lig’de Türkiye önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Sezonun ilk yarışması olan Doha GP’de Emel Dereli’nin üçüncülüğü ve Şanghay’da Yasmani Copello’nun beşinciliğinin ardından bir ilke de Stockholm’de imza atılacak.

16 Haziran’daki Stockholm Diamond Lig müsabakaları kapsamındaki 4×100 metre yarışına Türkiye Milli Takımı davet edildi. Bu seviyede bir yarışmaya ilk kez davet alan Türkiye, sprint devleri ile ünlü Olimpiyat Stadı’nda mücadele etme fırsatı yakaladı.

20 gündür Antalya’da kampta bulunan Türkiye sprint takımı, 11-12 Haziran’da Erzurum’daki Uluslararası Sprint Kupası’nda yarıştıktan sonra direkt Stockholm’e uçacak ve oradaki yarışmaya katılacak. Ardından Balkan Şampiyonası’nda yer alacak olan Ay-yıldızlı takım, 12 Temmuz’da sona erecek Olimpik kota sürecinde Rio’ya giden ekipler arasına girmeye çalışacak.

Stockholm’e gidecek ekipte 100 metre Türkiye rekortmeni Jak Ali Harvey, 200 metre Türkiye rekortmeni Ramil Guliyev, Olimpiyat kotası alan sprinterlerden Emre Zafer Barnes ile eski rekortmenler İzzet Safer ve Yiğitcan Hekimoğlu bulunuyor.

TAF Başkanı Fatih Çintimar, üst üste gelen başarıların kendilerini çok memnun ettiğini ama işlerinin henüz bitmediğini söyledi. Çintimar, “Diamond Lig, dünya atletizminin büyük şampiyonalardan sonraki en önemli müsabakaları. Burada atletimiz Emel Dereli’nin üçüncülüğüyle bir ilki yaşamıştık. Şimdi de ilk kez bir bayrak yarışı için davet aldık. Rio için hedefimiz olan 40 kişiye ulaşmak için çabalarımızı sürdürüyoruz ve bu anlamda 4×100 vizesini almak istiyoruz. Ben de takımımızla birlikte Stockholm’de olacağım. İnşallah oradan iyi bir sonuçla, bir Türkiye rekoruyla ve Rio biletiyle döneceğiz” diye konuştu.

OLİMPİYAT KOTASI NASIL VERİLİYOR?

Bayrak yarışmalarında Olimpiyat kotası derece bazlı olarak verilmiyor. 16 takımla sınırlı olan Olimpiyat katılım listesinde sekiz takım geçtiğimiz yılki Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası’nda ilk sekize girenlerden oluşuyor. Kalan ülkeler ise, 1 Ocak 2015 ile 12 Temmuz 2016 arasında yapılmış geçerli derecelerden en iyi iki sonucun ortalamasına göre IAAF tarafından açıklanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Çifteler Belediyesi hakkında hukuki süreç başlıyor Eskişehir’de Sakaryabaş Nehri’nin eski haline getirildiğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, izinsiz yapılan işlemlerle ilgili Çifteler Belediyesi hakkında hukuki süreç yürütüleceğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir dizi program için Eskişehir’e geldi. Bakan Yumaklı, programı kapsamında ilk olarak Çifteler İlçesi Erbab Mahallesi’nde bulunan Sakaryabaşı’nı ziyaret etti. Yumaklı’yı Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekillleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün Güneş, il teşkilatı, protokol mensupları ve işçiler karşıladı. Kendisine verilen bir çiçeği Başkan Akgün’e armağan eden Bakan İbrahim Yumaklı, Sakaryabaşı Kaynak Koruma ve Mesire Havuzu Rehabilitasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Öte yandan, bu esnada birçok kişi Başkan Akgün ile fotoğraf çekindi. "İzinsiz yapılan işlemlerle ilgili hukuki süreçler yürütülecektir" Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "AK Parti hükümetleri döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 23 yılda, bugünkü rakamlarla 4,7 trilyon lira bedelli, 11 binin üzerinde su ve sulama tesisi hayata geçirildi. Barajlar ve suyla ilgili tüm yapılar dâhil olmak üzere büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Bu yıl da Allah nasip ederse, Devlet Su İşleri’nin tamamlayacağı 300 tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şu anda Eskişehir’de, Sakaryabaşı mevkiindeyiz. Eskişehir’e son 23 yılda 34 milyar liralık su ve sulama yatırımı yapıldı ve 172 tesis hemşehrilerimizin hizmetine sunuldu. İçinde bulunduğumuz mesire alanı olan Sakaryabaşı, Sakarya Nehri’nin can damarlarından biridir ve nehir buradan doğmaktadır. Ancak su akışı, hem iklim değişikliğinin etkisi hem de belediyenin sit alanında gerekli izinleri almadan ve mühendislik esaslarını gözetmeden yaptığı işlemler nedeniyle kurumuştu. Vekillerimiz, il başkanımız, valimiz ve ilgili tüm paydaşlarla birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda Devlet Su İşleri tarafından Sakarya Nehri’nin çıkış noktası yeniden eski haline getirildi. Temennimiz, bir daha böyle bir durumun yaşanmamasıdır. İzinsiz yapılan işlemlerle ilgili hukuki süreçler de yürütülecektir" şeklinde konuştu. "Üç yatırımı bu yıl hizmete alacağız" Eskişehir için yeni yatırım müjdelerini paylaşan Bakan Yumaklı, sözlerine şöyle devam etti: "2 milyar lira maliyetli İlyas Paşa Sulaması projesini bu yıl tamamlayarak 44 bin dekarlık alanı sulamaya açacağız. Yerleşim yerlerini taşkınlardan koruyacak 3 yatırımı da bu yıl hizmete alacağız. Önümüzdeki yıl Eskişehir’e içme ve sulama suyu sağlayan Karacaşehir Regülatörü’nün yapımını tamamlayacağız. Uzun süredir beklenen Alpagut Göleti’ni de önümüzdeki yıl vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." Bakan Yumaklı’nın programı, Eskişehir Valiliği ziyareti ile devam edecek.
İstanbul Corendon Airlines, Tour of Antalya’ya sponsorluk desteğini sürdürüyor Corendon Airlines, Tour of Antalya’nın ana sponsoru oldu. Marka sporculara ’Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi’ belgeli Corendon Grand Park Lara’da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Corendon Airlines, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve UCI 2026 Yol Bisikleti Takvimi’nde UCI Europe Tour 2.2 kategorisinde yer alan Tour of Antalya’ya 2018 yılından beri desteğini sürdürüyor. 174 sporcunun start alacağı Tour of Antalya 2026, 12-15 Mart tarihlerinde dört etap üzerinden gerçekleştirilecek. Tour of Antalya’nın startı The Land of Legends’dan verilecek ve Perge Antik Kenti’nden Silyon Antik Kenti’ne, Doyran Göleti’nden Kaleiçi ve Konyaaltı Sahili’ne kadar birçok noktadan geçecek. Organizasyonun basın toplantısında konuşan Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Pazarlama Kıdemli Müdürü Pınar Pehlivan, "Corendon Airlines olarak, spor turizmine yatırım yaparken sporcuların başarı yolculuğuna katkı sunma hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Çoklu sponsorluk modelimizle ulusal ve uluslararası birçok spor dalına verdiğimiz destekle sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyoruz. 2018 yılından bu yana Tour of Antalya’nın sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sene de bu kıymetli organizasyonun konaklama sponsoru olarak yer alıyoruz. Sponsorluklarımızın uzun soluklu olmasına önem veriyoruz çünkü biliyoruz ki bu sadece bir sponsorluk değil, destek ve yol arkadaşlığı. Zirveye çıkacak sporcuya verilen ’Dağların Kralı’ lider forması Corendon Airlines sponsorluğunda sahibine kavuşmayı bekleyecek. Antalya’da hayata geçen bu prestijli yol bisiklet yarışını desteklemek, şehrimize ve spor ekonomisine katkı sağlamak Corendon Airlines ailesi için çok önemli. Tour of Antalya’ya ve bisiklet sporuna olan ilgiyi, verilen desteği artırmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.