DİĞER SPORLAR - 26 Ağustos 2016 Cuma 23:44

50 başpehlivan Korkuteli’de er meydanına çıkacak

A
A
A
50 başpehlivan Korkuteli’de er meydanına çıkacak

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Pazar günü 50 başpehlivanın katılımıyla gerçekleşecek.

Geleneksel Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl 28. defa gerçekleşiyor. Pazar günü Korkuteli 100. Yıl Atatürk Stadyumu’nda saat 09.30’da başlayacak olan güreşler için Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık bine yakın güreşçi ilçeye gelecek. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ve Güreş Ağası Hamdi Sarıca’nın ortaklaşa organize edeceği güreşlerin, bugüne kadar gerçekleştirilen organizasyonların en büyüğü olacağı ifade edildi.

50 BAŞPEHLİVAN KATILACAK

Kısa süre önce Kırkpınar’da yapılan güreşlerde ilk 32’ye kalan başpehlivanların tamamının da yer aldığı ve toplamda 50 başpehlivanın katılacağı güreşler bu özelliği ile Kırkpınar’ın rövanşı niteliğinde olacak. Ali Gürbüz, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz ve Osman Aynur’un güreşleri merakla beklenirken, özellikle Korkutelili olan Hasan Cengiz ve Salih Dorum gibi başpehlivanların ortaya koyacakları performansta yine büyük bir ile izlenecek.

AĞALAR KORKUTELİ’DE BULUŞACAK

Tüm Kırkpınar ağaları ve diğer güreş ve şenlik organizasyonları ağalarının tamamının davet edildiği Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ayrıca “Ağaların buluşma noktası” olacağı ifade diliyor. Ağalar dışında çok sayıda milletvekilinin de yine yarın Korkuteli’de kurulacak olan er meydanına gelmesi ve pehlivanlara moral vermesi ve Korkuteli’ni onurlandırmaları bekleniyor.

TAHA AKGÜL DE KORKUTELİ’NE GELİYOR

Kısa süre önce Brezilya’nın Rio kentinde yapılan olimpiyat oyunlarında şampiyon olarak Türk bayrağını göndere çektiren ve İstiklal Marşı’nı tüm dünyaya dinleten Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Taha Akgül, pazar günü Korkuteli’ne gelerek Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin onur konuğu olacak.

HAMDİ AĞA’DAN ALTIN KEMER MÜJDESİ

Bu yıl yapılacak olan Geleneksel 28. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin, Güreş Ağası olan Hamdi Sarıca, bu yıldan itibaren başlayarak 3 yıl üst üste Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 1.’lik kürsüsüne çıkarak altın kemeri kazanacak olan pehlivana bir altın kemer de kendisinin takacağını müjdeledi. Buna göre 2016, 2017 ve 2018 güreşlerinde 3 yıl üst üste başpehlivan olmayı başaran ve kürsünün en üst noktasına çıkmayı başaran başpehlivan, alacağı altın kemerin yanında bir altın Kemerde Güreş Ağası Hamdi Sarıca’dan almaya hak kazanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Eyüpspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Kayserispor, Eyüpspor’u ağırlıyor. Maçın ilk yarısı konuk takımın 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 4. dakikada Eyüpspor’un sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Claro’nun kafa vuruşunda top ağlara gitti. 0-1 14. dakikada Legowski’nin pasında ceza yayı sağ çaprazda topla buluşan Calegari’nin uzak köşeye yaptığı vuruşta kaleci Bilal meşin yuvarlağı kurtardı. 28. dakikada Kayserispor savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen dışında buluşan Umut’un şutunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı. 33. dakikada ceza sahası sağ kanadından Calegari’nin pasında Umut’un şutunda top direkten döndü. 45+5. dakikada orta sahada Benes’in ceza sahasına yaptığı ortada karambolde topu önünde bulan Clalov’un şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Muhammet Türkmen ofsayt nedeniyle golü iptal etti. Hakemler: Mehmet Türkmen, Candaş Erbil, Murat Şener Kayserispor: Bilal Bayazit, Katongo, Semih Güler, Denswil, Carole, Dorukhan Toköz, Benes, Chalov, Makarov, Cardoso, Onugkha (Tuci dk. 43) Yedekler: Onurcan Piri, Mather, Burak Kapacak, Ramazan Civelek, Brenet, Furkan Soyalp, Görkem Sağlam, Nurettin Korkmaz, Talha Sarıarslan Teknik Direktör: Erling Moe Eyüpspor: Jankat Yılmaz, Calegari, Bedirhan Özyurt, Claro, Umut Meraş, Radu, Legowski, Taşkın İlter, Metehan Altunbaş, Raux Yao, Umut Bozok Yedekler: Felipe, Emre Akbaba, Anıl Yaşar, Talha Ülvan, Pintor, Khadre Sy, Manga, Berhan Kutlay Şatlı, Baran Ali Gezek, Onguene Teknik Direktör: Atila Gerin Gol: Claro (dk. 4) (Eyüpspor)
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Gençlerbirliği: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fatih Karagümrük, Gençlerbirliği’ni konuk ediyor. Müsabakanın ilk yarısı kırmızı-siyahlıların 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 11. dakikada Traore’nin pasında ceza yayı gerisinde topla buluşan Berkay’ın sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Velho gole izin vermedi. 17. dakikada Berkay’ın kullandığı serbest vuruşta Lichnovsky’in ceza sahası içinde kafayla indirdiği topu sol çaprazda bulunan Tiago Çukur, kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. 1-0 24. dakikada Metehan’ın sol taraftan ortasında kaleci Grbic’i geçen topu Traore tamamlamak istedi fakat Grbic gole izin vermedi. Pozisyonun devamında Fıratcan’ın sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti. 45+1. dakikada Traore, ceza sahası içinde Lichnovsky’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Oğuzhan Çakır, VAR uyarı sonrası pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 45+5. dakikada penaltıda topun başına geçen Metehan Mimaroğlu’nun vuruşunda kaleci Grbic, meşin yuvarlağı ayaklarıyla çeldi. Stat: Atatürk Olimpiyat Hakemler: Oğuzhan Çakır, Samet Çavuş, Özcan Sultanoğlu Fatih Karagümrük: Ivo Grbic, Ricardo Esgaio, Davide Biraschi, Igor Lichnovsky, Filip Mladenovic, Berkay Özcan, Matias Kranevitter, Ahmed Traore, Shavy Babicka, Barış Kalaycı, Tiago Çukur Yedekler: Furkan Bekleviç, Fatih Kurucuk, Muhammed Kadıoğlu, Çağtay Kurukalıp, Anıl Yiğit Çınar, Bartuğ Elmaz, Yaya Onogo, Burhan Ersoy, Sam Larsson, Serginho Teknik Direktör: Aleksandar Stanojevic Gençlerbirliği: Ricardo Velho, Fıratcan Üzüm, Dimitris Goutas, Zan Zuzek, Abdurrahim Dursun, Ousmane Diabate, Samed Onur, Adama Traore, Franco Tongya, Metehan Mimaroğlu, Sekou Koita Yedekler: Erhan Erentürk, Pedro Pereira, Göktan Gürpüz, Ayotomiwa Dele-Bashiru, Matej Hanousek, Oğulcan Ülgün, Arda Çağan Çelik, Ensar Kemaloğlu, MBaye Niang, Cihan Çanak Teknik Direktör: Volkan Demirel Gol: Tiago Çukur (dk. 17) (Fatih Karagümrük) Sarı kartlar: Igor Lichnovsky (Fatih Karagümrük), Dimitris Goutas (Gençlerbirliği)