GÜNDEM - 11 Ağustos 2021 Çarşamba 10:55

6 yaşındaki Zeynep kumbarasını yangınzedeler için bağışladı

A
A
A
6 yaşındaki Zeynep kumbarasını yangınzedeler için bağışladı

Kocaeli'de yaşayan 6 yaşındaki Zeynep, kumbarasında biriktirdiği 134 TL'yi yangından etkilenen Antalya'nın Manavgat ilçesindeki vatandaşlar için bağışladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 10 gün süren ve 60 bin hektarlık alanı kül eden büyük yangının ardından yaralar da sarılmaya başlandı. Türkiye'nin her şehrinden Manavgat'a yardım gönderilirken, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Zeynep’te yardım için seferber oldu. Zeynep Yerlikaya'nın 7 aydır kumbarasında biriktirdiği 134 TL'si, Antalya Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyası hesabına bağışlandı.

"Benim gibi çocuklara para göndereceğim"

Yangının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Zeynep Yerlikaya, "Bende kumbaramı yangında zarar gören insanlara göndereceğim. Yangın olunca çok üzüldüm. Orada yaşayan benim gibi çocuklara para göndereceğim" dedi.

"Yaklaşık 7 aydır para biriktiriyordu"

Zeynep’in babası Adem Yerlikaya da, Akdeniz ve Ege’de çıkan orman yangınlarının hem kendisini, hem de kızını çok üzdüğünü belirterek, "Kızım haberlerde orman yangınlarını gördü, ağaçların yok olduğunu gördü. Hepimiz çok üzüldük. Kumbarasını bağışlamayı teklif ettim O da hemen kabul etti. Kumbarasında 134 TL çıktı. Yaklaşık 7 aydır para biriktiriyordu. Ben söyleyince hemen kabul etti, 'bağışlayalım baba' dedi" ifadelerini kullandı.

"134 TL ile 14 ağaç dikilebilir"

Çocukların yardım konusunda çok daha duygusal olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Benim kızım da bu duygusal çocuklardan biri oldu. Böyle bir kampanya başlattık, keşke herkes bu konuda bir şeyler yapsa. Yardımın çoğu, azı yok. 10 liraya bir ağaç dikiyorlar. Belki 134 TL ile 14 tane ağaç dikilecek, belki kızım buna vesile olacak bilemeyiz" şeklinde konuştu.

Huriye Ferah Vanlı - Cihan Atik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da emniyet ve jandarmadan suçlulara geçit yok Bolu’da emniyet ve jandarma ekiplerinin 16-22 Şubat tarihleri arasında kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu ve elektronik sigara ele geçirilirken, çeşitli suçlardan 123 kişi ve 9 kaçak göçmen yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 16-22 Şubat tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda 59,92 gram kannabinoid, 1,58 gram metamfetamin, 2,38 gram esrar, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 2 adet cam aparat ile uyuşturucu suçundan elde edilen 5 bin 685 lira ele geçirildi. Ekiplerin 7 ayrı adrese gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan 10 şüpheliden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kent genelinde kaçakçılığı önlemeye yönelik çalışmalarda da 6 bin adet elektronik sigara kiti ve 150 adet elektronik sigara ele geçirildi. Ekiplerin iki ayrı adrese gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan 2 kişi hakkında işlem başlatıldı. Kent genelinde huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik ekiplerce yürütülen çalışmalarda farklı suçlara ilişkin 224 asayiş olayına müdahale edildi. Bu olaylara karışan 79 şüpheli yakalandı. Ayrıca çeşitli suçlardan haklarında yakalama emri bulunan 32 şüpheli yakalanarak, 14’ü tutuklandı. Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda ise yurda kaçak yollarla girdiği belirlenen 9 şahıs yakalandı. Kaçak göçmenler hakkında işlem başlatıldı.