ÇEVRE - 07 Mart 2023 Salı 12:16

Abant'ta Mart ayında kar sürprizi

A
A
A
Abant'ta Mart ayında kar sürprizi

Bolu'nun en çok tercih edilen tabiat parkları arasında bulunan Abant Gölü Mili Parkı, Mart ayında yağan kar ile birlikte beyaz örtüyle kaplandı.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi, Bolu'nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı, Mart ayında yağan kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve çevresi çam ağaçlarıyla kaplı tabiat parkta yeşil ile beyazın birlikteliği görsel şölen oluşturdu. Abant'a gelen tatilciler Mart ayında gördükleri kar manzarası eşliğinde göl çevresinde yürüyüş yaparak, doğanın tadını çıkardı. Göl çevresinde yürüyüş yapan, bol bol fotoğraf çektiren tatilciler, eşsiz manzaranın keyfini sürdü.

Abant'ta Mart ayında kar sürprizi

"Güzel bir ortam yakaladık"

İzmir'den Abant'a gelen Dursun Demir, "İzmir'de kar yok. Bu sene mevsimlerde değişti. Kuraklık var, susuzluk var. Burada şansımıza kar da yağdı. Güzel bir ortam yakaladık, her taraf kar. En son buraya 10 yıl önce gelmiştik" dedi.

Abant'ta Mart ayında kar sürprizi

"Doğa harikası"

Abant'ı çok sevdiğini ifade eden Minüre Demir, "Abant doğa harikası bir yer. Müthiş. Buraya ikinci gelişim. Kızıma hamileyken gelmiştim. Kızım şuan 10 yaşında. Yine geldik, yine geliriz" diye konuştu.

Abant'ta Mart ayında kar sürprizi

"Psikolojik olarak kötü olduğumuz için oradan biraz uzaklaştık"

Gaziantep'ten gelen depremzede Mustafa Bayel, "Abant çok güzel bir yermiş. Göl manzarası çok güzel, faytonla gezdik. Elektrikli faytonlar harika. Buralar çok güzel, herkesin gelmesi ve görmesi gerekir. Deprem bölgesinden geldik. Psikolojik olarak kötü olduğumuz için oradan biraz uzaklaştık ve rahatlama ihtiyacını hissettik. Gerçekten çok rahatladık. Oksijen ve bolca orman havasını çekiyoruz" şeklinde konuştu. Berat Azda ise "Antalya'dan Abant'a geldik. Antalya'da kar olmadığı için Bolu'ya geldik. Çok temiz bir havası var" dedi.

Abant'ta Mart ayında kar sürprizi

İlhami Çetin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek Manisa’nın ilk kadın Belediye Başkanı olarak CHP’den Şehzadeler Belediye Başkanı seçilen Gülşah Durbay’ın 14 Aralık’ta hayatını kaybetmesinin ardından, Şehzadeler Belediyesi’nde yeni başkanın belirlenmesi için belediye meclisi 19 Aralık’ta olağanüstü toplanacak. Manisa Valiliği tarafından Şehzadeler Belediyesi’ne gönderilen yazıya göre, Şehzadeler Belediye Meclisi 19 Aralık 2025 Cuma günü saat 16.30’da Manisa Kültür Sitesi Meclis Toplantı Salonu’nda olağanüstü toplantı yapacak. Toplantıda, vefat eden Başkan Gülşah Durbay’ın yerine görev yapacak yeni belediye başkanı meclis üyelerinin oylarıyla belirlenecek. Toplam 31 üyeden oluşan Şehzadeler Belediye Meclisi’nde 18 CHP, 5 AK Parti, 4 MHP, 3 İYİ Parti ve 1 bağımsız üye bulunuyor. AK Parti’nin yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacağı öğrenildi. CHP’nin meclis üyeleri Uğur Doğan, Gökay Budak, Serhat Teker (Kontenjan), Ahmet Anıl Ceylan, Yenal Yıldırım, Elif Sümeyye Duygulu, Halil Kırbaş, Yiğit Can Özcan, Mümin Yılmaz, Zerrin İşnel, Cevdet Işık, Müjgan Çınar, Aleyna Nihan Akyürek, Emre Halil Esenkaya, Onur Ceylan, Baki Adıyaman ve Serkan Turbil’den oluşuyor. AK Parti meclis üyeleri Ahmet Songüler, Faruk Erdoğan, Samet Doğuş, Tülay Şentürk ve Burhan Öztürk olurken, MHP’li üyeler Engin Altun, Erdal Tengiz, Sezgin Say ve Mehmet Baskak olarak yer alıyor. İYİ Parti’yi Yunus Koca, Sadık Akçakın ve Umut Erpolat temsil ederken, meclisteki bağımsız üye ise Murat Fural olarak görev yapıyor.