DÜNYA - 15 Şubat 2018 Perşembe 14:29

ABD'de liseye silahlı saldırı: 17 ölü

A
A
A
ABD'de liseye silahlı saldırı: 17 ölü

ABD’nin Florida eyaletinin güneyindeki bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda 17 kişinin öldüğü 20 kişininde yaralandığı belirtildi.

Fliroda eyaletinde bir okula yapılan silahlı saldırıyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump, olayı yakından takip ettiği ve yetkililerden sürekli bilgi aldığı açıklandı.
Polis: saldırganın okulun eski öğrencisi olduğunu açıkladı
Saldırganın Nicolas Cruz isminde 18 yaşında eski bir öğrenci olduğu ve gözaltına alındığı belirtildi.
Şerifi ofisi yaptığı açıklamada, 12 öğrencinin okuldaki saldırıda öldüğünü 5 kişinin ise hastanede hayatlarını kayıp ettiğini, 20 kişininde yaralandığını açıklada
Eski bir öğrencisi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Marjory Stoneman Douglas Lisesi, Fliroda eyaletinin en büyük okulu olduğu ve 3 bin den fazla öğrencinin eğtim gördüğü açıklandı.
Trump, saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada,”Korkunç Florida saldırısı kurbanlarının ailelerine dualarım ve başsağlığı diliyorum. Hiç bir çocuk, öğretmen veya herhangi birisi Amerikan okulunda güvensiz hissetmemelidir. Sadece Vali Rick Scott'la konuştum. Korkunç Florida okul saldırısıyla ilgili kanunen zorla birlikte çalışıyoruz” dedi.
Öte yandan olayla ilgili soruşturmanın derinleşerek sürdürüldüğü duyuruldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.