DÜNYA - 02 Ocak 2026 Cuma 22:27 | Son Güncelleme : 02 Ocak 2026 Cuma 22:33

ABD'de Rocky Dağları'nda yürüyüş yapan kadın puma saldırısında öldü

A
A
A
ABD'de Rocky Dağları'nda yürüyüş yapan kadın puma saldırısında öldü

ABD'de Rocky Dağları'nda tek başına yürüyüş kadın puma saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

ABD'nin Colorado eyaletinde yer alan Rocky Dağları'nda tek başına yürüyüş kadına dağ aslanı olarakta bilinen puma saldırdı. Colorado Park ve Yaban Hayatı Sözcüsü Kara Van Hoose, kadının cansız bedeninin dün Estes Park'ın kuzeydoğusundaki Crosier Dağı patikasında ıssız bir ormanlık alanda diğer yürüyüşçüler tarafından bulunduğunu açıkladı.

Hoose, yürüyüşçülerin kadının cesedinin yanında bir puma gördüklerini ve taş atarak kaçmasını sağladıklarını belirterek, yürüyüşçüler arasında bir doktorun da olduğunu ve kadına müdahale ettiğini, ancak kadının çoktan hayatını kaybettiğini ifade etti. Colorado Park ve Yaban Hayatı, saldırının ardından harekete geçerek, olay yerinin yakınındaki patikaları kapatarak, bölge tespit edilen iki pumayı vurarak öldürdü.

Colorado'da pumaların insanlara saldırması nadir bir olay olarak biliniyor. Colorado Park ve Yaban Hayatı'na 1990'dan bu yana 28 saldırı bildirilirken, son ölümcül saldırı 1999'da meydana geldi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.