DÜNYA - 20 Mayıs 2025 Salı 21:02 | Son Güncelleme : 20 Mayıs 2025 Salı 21:03

Adalet Bakanı Tunç, Katarlı ve BAE’li mevkidaşları ile görüştü

A
A
A
Adalet Bakanı Tunç, Katarlı ve BAE’li mevkidaşları ile görüştü

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rusya temasları kapsamında Katar Adalet Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Bin Ali Al Mohannadi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Adalet Bakanı Abdullah Bin Sultan Bin Awad Al Nuaimi ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi ziyaret düzenlediği Rusya’da temaslarını sürdürüyor. Bakan Tunç, St. Petersburg Uluslararası Hukuk Forumu kapsamında Katar Adalet Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Bin Ali Al Mohannadi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bakan Tunç, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkelerimiz arasındaki adli iş birliği kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Ülkemiz ile Katar arasındaki adli iş birliği başta olmak üzere her alandaki ilişkilerimizi kardeşlik hukuku içerisinde geliştirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Tunç, daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Adalet Bakanı Abdullah Bin Sultan Bin Awad Al Nuaimi ile bir araya geldi. Bakan Tunç, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkelerimiz arasındaki adli iş birliğinin geliştirilmesi adına yürüttüğümüz çalışmalar ve hukuki konular hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Karşılıklı anlayış, ortak değerler ve ortak yarar temelinde ilişkilerimizi daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da aileler yeni yılın ilk sabah namazında camide buluştu Konya İl Müftülüğü tarafından yeni yılın ilk sabahında "Ailece Sabah Namazında Buluşuyoruz" programı gerçekleştirildi. Kapu Camii’nde kılınan sabah namazının ardından başta Filistin olmak üzere tüm mazlum coğrafyalar için dua edildi. Programın devamında ise Milli İrade Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada konuşan eski Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Gazze’de yaşamın, "normalleşme" değil; hayatta kalma mücadelesi üzerinden sürdüğünü belirtti. Uluslararası hukukun güçlüye kalkan, zayıfa verilen sus payı olmaması gerektiğinin altına çizen Poçanoğlu, bugün, yaşanan iletişim çağında; bir çocuğun soğukta can verdiği haberini "akış" içinde tüketebiliyorsa, burada bir sorun olduğunu söyledi. Bir toplumun ihtiyaç duyduğu "insani yardım" kavramını süsleyerek tartışmalı hale getiren prosedürlerin büyük bir soruna yol açtığını ifade eden Poçanoğlu, "Çağrımız; bir ülkeye, bir halka, bir kuruma karşı ‘önyargı’ değil; insan hayatını merkeze alan evrensel bir tutarlılık talebi içermektedir" dedi. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, Meram Belediye Başkanı Mustafa kavuş, Konya İl Müfütüsü Prof. Dr. Ali Öge, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.