ASAYİŞ - 10 Şubat 2018 Cumartesi 09:59

Afrin'deki YPG’li teröristlere gönderilen cesaret hapı ele geçirildi

A
A
A
Afrin'deki YPG’li teröristlere gönderilen cesaret hapı ele geçirildi

Adana polisi, Afrin'ndeki YPG'li teröristlere gönderilmek üzere yola çıkan 3 milyon lira değerinde 250 bin cesaret verici uyuşturucu hap ele geçirdi. Olayla ilgili Suriye uyruklu 25 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkeye kaçak yollarla Avrupa'dan sokulan ve Hatay'a götürülmek üzere paketlenmiş 250 bin cesaret verici özelliği olan uyuşturucu hap getirileceği ihbarını aldı.

Afrin'deki YPG’li teröristlere gönderilen cesaret hapı ele geçirildi

Ekipler, plakasını tespit ettikleri kamyoneti adım adım takibe aldı. İçerisinde Suriye uyruklu V.Ş.Z (37) ve M.A'nın (29) bulunduğu plastik kasa yüklü kamyonet, Sarıçam ilçesi D-400 yolunda durduruldu. İki şüpheli, araçtan indirilerek üst araması yapıldı. Polis, daha sonra hassas burunlu köpek ile yapılan aramada kasaların arasına gizlenmiş 250 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdi. 

Afrin'deki YPG’li teröristlere gönderilen cesaret hapı ele geçirildi

"Afrin'deki teröristlere gidecekti"

Polis, ele geçirilen hapların önce Hatay'a ardından yine kaçak yollarla Suriye'nin Afrin bölgesindeki YPG'li teröristlere gönderileceğini tespit etti. Bu uyuşturucunun, insan beynine direk etki edip ve sinir sistemi üzerinde değişiklikler yaptığı, hapı kullanan teröristlerin kalp ritminin hızlanıp, vücut ısılarının artarak aşırı bir enerji kazandığı cesaret verdiği öğrenildi. Ayrıca ekipler, yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin 3 milyon lira olduğunu tespit etti.

Suriye uyruklu V.Ş.Z ve M.A tutuklanırken hapları teröristlere götürdüklerini itiraf etti. 

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya - Umutcan İşledici

Afrin'deki YPG’li teröristlere gönderilen cesaret hapı ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez Kent Tiyatrosu’nun 2026 rehberi Kepez Kent Tiyatrosu (KKT), yeni yılda da Kaç Baba Kaç, Medyum, Dilek Elması ve Bu Benim Masalım oyunlarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. Kepez’de 2026 yılı sanatla, tiyatroyla ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçecek. Kepez’in ödüllü ekibi, Kepez Kent Tiyatrosu, yeni yılda 2’si çocuk, 2’si yetişkin olmak üzere toplam 4 oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Yetişkin oyunları arasında, 2025’te büyük ilgi gören ve bol kahkahasıyla dikkat çeken Kaç Baba Kaç ile kara komedi türündeki Medyum seyirciyle buluşacak. Her iki oyunda dönüşümlü olarak Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00’da sahnelenecek. 2026’nın ilk oyunu Kaç Baba Kaç, 2 Ocak 2026 Cuma (Bugün) saat 20.00’da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Dünyaca ünlü İngiliz yazar Ray Cooney’nin kaleminden, Haldun Dormen çevirisi ve Gökhan Avkıran yönetmenliğinde sahneye taşınan oyun 16 yaş ve üzeri izleyiciye hitap ediyor. Kepez Kent Tiyatrosu’nun deneyimli kadrosunun sahneleyeceği oyun, 2025 sezonunda gördüğü yoğun ilginin ardından 2026’da da izleyiciyle buluşacak. Oyunun merkezinde, kariyerinin en önemli konuşmasına hazırlanan Dr. David Morgan yer alıyor. Ancak yıllar önce yaşadığı kısa bir ilişkinin beklenmedik sonuçları, hastane koridorlarında birbirinden komik olayların zincirini başlatıyor. Yanlış anlamalar, kimlik karmaşaları ve sürpriz gelişmelerle tempo hiç düşmezken, Dr. Morgan hem kariyerini hem evliliğini hem de akıl sağlığını kurtarmaya çalışıyor. 13 yaş sınırıyla sahnelenecek olan "Medyum", Sam Bobrick’in yazdığı ve yine Gökhan Avkıran’ın yönettiği kahkaha dolu bir kara komedi. Dedektif romanları yazarken geçim sıkıntısı nedeniyle medyumluk yapmaya başlayan Adam’ın, kendisini karmaşık ve komik ilişkiler ağında bulmasını konu alan oyun; kurgusu, mizahı ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu, çocukları da unutmadı. Yeni yılda iki çocuk oyunu dönüşümlü olarak sahnelenecek. Dilek Elması 5 yaş, Bu Benim Masalım 4 yaşındaki çocuklar için sahne alacak. Çocuk oyunları, Pazar günleri saat 14.00’te dönüşümlü olarak sahnelenecek.