ÇEVRE - 02 Ocak 2026 Cuma 13:49

Kayseri buz tuttu: Termometreler eksi 14’ü gösterdi

A
A
A
Kayseri buz tuttu: Termometreler eksi 14’ü gösterdi

Termometlerin eksi 14’ü gösterdiği Kayseri’de yapay gölet buz tutarken, üzerindeki kaz ve ördekler görsel şölen oluşturdu.


Kayseri’de dün etkili olan kar yağışının ardından sabah saatlerinden itibaren soğuk hava etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde termometreler eksi 14’ü gösterirken, kentte buzlanmalar oluştu. Beştepeler Mesire Alanı’nda bulunan doğal gölette soğuk havadan nasibi alarak buz tuttu. Göletin üzerinde bulunan kaz ve ördekler görsel şölen oluştururken, karla kaplanan yeşil ağaçların altındaki gölet havadan görüntülendi.



En soğuk ilçe Tomarza oldu


Öte yandan, soğuk havanın etkili olduğu Kayseri’de en soğuk ilçe ise eksi 20.4 ile Tomarza oldu. Erciyes Kayak Merkezi’nde hava sıcaklığı eksi 18.9 olurken, Özvatan ilçesi eksi 18.4, Bünyan eksi 18, Pınarbaşı ise eksi 17.6 ile kentin en soğuk ilçeleri arasında yer aldı.



Kayseri buz tuttu: Termometreler eksi 14’ü gösterdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’nün 6 ön lisans programı akredite edildi Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 6 ön lisans programı Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından akredite edilme başarısı gösterdi. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) kalite yolculuğu ön lisans programlarının akreditasyon süreçleriyle devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilgisayar Programcılığı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yer alan Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı, Evde Hasta Bakımı Programı, İlk ve Acil Yardım Programı akredite oldu. Ön lisans programları Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından eğitim müfredatı, teknik altyapı, akademik kadro ve uygulama olanakları gibi farklı ölçütlere göre değerlendirildi. Bu çerçevede Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı, Evde Hasta Bakımı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, İlk ve Acil Yardım Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 4 yıl süreyle tam akreditasyon almaya hak kazandı. Bilgisayar Programcılığı Programı ise 2 yıl süreyle akredite edildi. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Üniversitemizin meslek yüksekokulları bünyesindeki programlarımızın akredite edilmesi eğitim kalitemizin tescillenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bartın Meslek Yüksekokulumuz ve Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzdaki programlarımızın akreditasyon belgesi alması kalite odaklı yaklaşımımızın bir göstergesidir. Bu süreçte emeği geçen akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Samsun OMÜ’nün iki MYO’suna MEDEK’ten 4 yıllık tam akreditasyon Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), kalite güvencesi temelli eğitim anlayışını meslek yüksekokullarında da tescillemeye devam ediyor. OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu’nun(MYO) Bankacılık ve Sigortacılık ile Bilişim Güvenliği Teknolojisi programları, Terme Meslek Yüksekokulu’nun Pazarlama programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından 4 yıl süreyle tam akreditasyon almaya hak kazandı. MEDEK’in geçen ay gerçekleştirdiği saha ziyaretlerinin ardından yürütülen değerlendirme süreci yılın son gününde tamamlandı. İncelemelerde programların amaçları ve öğrenme çıktıları, öğretim elemanı yeterlilikleri, ölçme ve değerlendirme yöntemleri, altyapı olanakları, paydaş katılımı ile sürekli iyileştirme süreçleri ayrıntılı şekilde ele alındı. Değerlendirme sonucunda her iki meslek yüksekokulundaki ilgili programların ulusal mesleki eğitim standartlarını karşıladığı ve kalite güvencesi süreçlerini etkin biçimde uyguladığı belgelendi. Elde edilen başarıya ilişkin değerlendirmede bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Meslek yüksekokullarımızın MEDEK tarafından tam akreditasyon alması, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin kalite güvencesi temelli eğitim anlayışının önemli bir çıktısıdır. Bu başarı, yalnızca bir belge kazanımı değil; aynı zamanda sürekli iyileştirme kültürünün kurumsallaştığının da göstergesidir. Sürece katkı sunan tüm yöneticilerimizi, öğretim elemanlarımızı, idari personelimizi ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum" dedi. OMÜ, kalite odaklı eğitim yaklaşımı doğrultusunda akreditasyon çalışmalarını yaygınlaştırmayı, mesleki eğitimde mükemmeliyet hedefini güçlendirmeyi ve öğrencilerine ulusal ile uluslararası düzeyde rekabet edebilecek donanımlar kazandırmayı amaçlayan çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Öte yandan OMÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2030 yılına kadar geçerli Kurumsal Tam Akreditasyon Belgesi’ne sahip bulunuyor. Üniversitede halen akreditasyonu devam eden çok sayıda lisans ve ön lisans programı yer alırken, yeni programlar için de başvuru süreçleri yürütülüyor.
İstanbul Ferdi Tayfur vefatının 1. yıl dönümünde mezarı başında anıldı Arabesk müziğinin usta ismi Ferdi Tayfur, vefatının 1. yıl dönümünde sevenleri tarafından Sarıyer Yeniköy’de bulunan mezarı başında anıldı. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden arabesk müziğinin usta ismi Ferdi Tayfur, vefatının 1. yıl dönümünde Sarıyer Yeniköy’de bulunan mezarı başında anıldı. Türkiye’nin farklı noktalarından gelen vatandaşlar, arabesk müziğin unutulmaz ismini unutmadı. Tayfur’u kabri başında ziyaret edenler arasında yakın dostu şarkıcı Ahmet Selçuk İlkan da yer aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yurdun farklı illerinden gelen sevenleri usta sanatçıya dualar okuyup, lokma dağıttı. Tayfur’un mezarı fotoğraflar ve çiçeklerle süslendi. "Sadece şarkılarıyla değil sesiyle, eserleriyle gönlümüzü avutmaya çalışıyoruz" Şarkıcı Ahmet Selçuk İlkan, "Ferdi Tayfur’umuzun birinci ölüm yıldönümü ama bizim için her gün acı bir boşluk. Bir türlü yeri dolmadı ve dolmayacak. Onu her gün biraz daha özlüyoruz. Hasretimiz daha da artıyor. Sadece şarkılarıyla değil sesiyle, eserleriyle gönlümüzü avutmaya çalışıyoruz. Bütün sevenleri gibi acı kaybımız bugün bir kez daha tazelendi. Ama bütün sevenlerine teşekkür ediyoruz. Vefatından bugüne hiç yalnız bırakmadılar. İnanıyorum ki Adana’da ve her şehirde onun adına çok güzel anma törenleri yapılacak" dedi "Biz sevgimizi aşkımızı onunla yaşadık" Muzaffer Yıldız ise, "40 yılı aşkındır Ferdiciyim. Ferdi babamızı vefatının 1. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. Onun için hayırlar işliyoruz. Ferdi Tayfur Türkiye Cumhuriyeti’nin en şöhretli insanı. Biz ona ‘Ferdi Baba’ dedik . Biz sevgimizi aşkımızı onunla yaşadık. Bugün de hayranları olarak Ferdi babayı kabri başında anıyoruz" ifadelerini kullandı. "Ablalarımızdan abilerimizden gelen bir sevgi" Merhum sanatçıyı ziyarete eşiyle birlikte Rukiye Gür, "Çok severek dinliyoruz. Aileden gelen bir şey. Ablalarımızdan abilerimizden gelen bir sevgi. Yıllardır dinliyoruz. Aynı zamanda Müslüm Gürses hayranıyım. Ferdi abimizin bugününde burada olmak istedik. Eşimle birlikte çok severek dinliyoruz, çok üzüldük. Beklenmedik bir ölüm. Yıprattı bizi. Çok severek dinlediğimiz bir ses hala dinliyoruz. Çocuklarımız severek dinliyor" dedi.