MAGAZİN - 22 Ekim 2015 Perşembe 10:34

Ajda Pekkan: 'Sezen Aksu ile birbirimizi kıskanırız'

A
A
A
Ajda Pekkan: 'Sezen Aksu ile birbirimizi kıskanırız'

'Süper Star' Ajda Pekkan, katıldığı programda Sezen Aksu'yu kıskandığını belirterek' Canım Sezen’im benim. Biz birbirimizi kıskanırız ama severiz. Bizimki şeker. Takdir ederek kıskanmak.' dedi.

Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır karakterinin ardından yine bir mafya karakterine hayat verdiği Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisiyle ilk bölümden itibaren fenomen olan ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, Uçankuş TV'nin “Süper Star” Ajda Pekkan ile Sinan Akçıl'ı buluşturan programı Süper Cumartesi'ye konuk oldu. Kaynarca renkli kişiliği ve söylediği türkülerle programa renk katarken, Ajda Pekkan ise cumartesi akşamı ekrana gelecek programda Elsa saçı ve şıklığıyla kendisine hayran bıraktı.

Sektöre oyuncu olarak girdiğini ama oyunculuğa konsantre olamadığını söyleyen Ajda Pekkan'ın "Oyuncular açgözlü müdür?" sorusu üzerine Oktay Kaynarca, "Evet, oyuncu açgözlüdür. Bizler her rolü oynamak isteriz. O rolü başkası daha güzel oynayınca kıskanırız. Siz de bir şarkıyı başkası daha iyi söylese kıskanmaz mısınız? 'Keşke ben söyleseydim' demiyor musunuz?" dedi.

Bunun üzerine Pekkan, şunları söyledi:
"Hayır, kıskanmıyorum. Çünkü herkes kendine göre yorum yapabiliyor, becerebiliyor. O yüzden de takdir edebiliyorum. Ama bir keresinde olmuştu, açıklıkla söyleyeyim mi? Sezen'de olmuştu. Canım Sezen’im benim. Biz birbirimizi kıskanırız ama severiz. Şöyle; yıllar önce Tanrı İstemezse'yi söylemişti. 'Ah' dedim, 'Ben bu şarkıyı nasıl söylemedim?' Sonra o da oldu ama samimiyetle söylüyorum. Kıskanıyordum ama öyle maraz bir kıskançlık değil. Bizimki şeker. Takdir ederek kıskanmak."

"17 YAŞINDA AŞIK OLDUM"
Ocak ayında vefat eden Türkiye'nin ilk söz yazarı Fikret Şeneş'i de anan Ajda Pekkan, Oktay Kaynarca'nın "Aşıkken mi daha iyi şarkı söylüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Canım Fikret Şenes derdi ki 'Kızım, sen bu şarkıları söylemek için söylüyorsun'. Beni yönlendirirdi. Söylerken duygum yoktu. Sonra bütün bunlar oluştu. Bunu aşkla özdeşleştirmek istemiyorum. Aşkın önce insanın kendi içinde olduğunu düşünüyorum. İnsan önce kendisini sevmezse, o insanın hiç kimseye faydasının olacağını sanmıyorum" dedi.
Bir kişinin birden fazla kez aşık olabileceğini de belirten Pekkan, "Yok bir kere diye bir şey yok. Bana hep sorarlar 'Aşık olduğunuz, titrediğiniz biri olmadı mı?' diye. Evet, olmuştur ama 17 yaşında" diye konuştu.
Programda Oktay Kaynarca'nın "Aldatmayı affeder misin?" diye sorması üzerine Ajda Pekkan, bu konunun sürekli her ortamda konuşulmasından sıkıldığını söyledi. Pekkan, "Bu konudan daralıyorum. Affedip affetmemek aldatmanın şekline bağlı. Ama aldatmak benim kafamda akut bir hadise değil. Aldatma nasıl yaşanmış önemli, gözle aldatmak farklı, düşünsel olarak farklı, fiziksel olarak ayrı. Ama insanın başına gelince farklı oluyor galiba" dedi.

“BAZI ŞARKILAR ADRESE GİDİYOR”
Sinan Akçıl ise, kavgalıyken daha iyi şarkı söylediğini dile getirdi. Aşk şarkılarının ünlü bestecisi Akçıl, kaç kez aşık olduğu sorusuna da, "Gerçekten aşık olduğumu sandığım ya da aşık olduğum zamanlar oldu. İnişli ve çıkışlı şarkılardan bunu anlayabilirsiniz. Aşık olduğum kadınlara yazdığım oldu. Ya da şarkıları üzerine alınanlar. Aynı gün 3 kadının 'Bu şarkı benim' diye çarpıştığını gördüm. Mesela öyle bir laf yazıyorsun 'Benim sevgim göklere sığmadı', tamam bana bu şarkı diye üstüne alıyor. Bazı şarkılar da adrese gidebiliyor" cevabını verdi.

“PERŞEMBELERİ SUÇ İŞLENMİYORMUŞ”
Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca da, 2000'li yıllarda Çakır karakteriyle fenomen olduğu Kurtlar Vadisi dizisinden ayrılınca gıyabi cenaze namazı kılınması ve gazetelere ölüm ilanları verilmesiyle ilgili olarak, "Dünyada ilk kez böyle bir şey oldu. Bunu çok zeki bir seyirci tepkisi olarak gördüm. Daha sonra benzerleri de yapıldı ama bunu örnek alarak yaptılar. Dizinin yayınladığı perşembe günleri sokaklar boşalıyordu. Hırsızlık olayları yaşanmıyormuş, suç işlenmiyormuş. Şimdi zaten Eşkıya Dünyayı Hükümdar Olmaz'ın reyting alması işte bundan" dedi.
Kaynarca, “Hızır Çakırbeyoğlu” rolüne hayat verdiği son dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın başarısını da, "Bu karakteri yeniden hayata geçirmek benim fikrimdi ama kaleme alanlar Bahadır (Özdener), Raci (Şaşmaz) aynı rolü geçmişte de yazmışlardı. Nerede sinirleneceğini, güleceğini biliyorlar. Senarist ve oyuncu arasındaki gizli ilişki. Bunu yakalayınca kimse onun önünde durmaz" sözleriyle dile getirdi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez Kent Tiyatrosu’nun 2026 rehberi Kepez Kent Tiyatrosu (KKT), yeni yılda da Kaç Baba Kaç, Medyum, Dilek Elması ve Bu Benim Masalım oyunlarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. Kepez’de 2026 yılı sanatla, tiyatroyla ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçecek. Kepez’in ödüllü ekibi, Kepez Kent Tiyatrosu, yeni yılda 2’si çocuk, 2’si yetişkin olmak üzere toplam 4 oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Yetişkin oyunları arasında, 2025’te büyük ilgi gören ve bol kahkahasıyla dikkat çeken Kaç Baba Kaç ile kara komedi türündeki Medyum seyirciyle buluşacak. Her iki oyunda dönüşümlü olarak Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00’da sahnelenecek. 2026’nın ilk oyunu Kaç Baba Kaç, 2 Ocak 2026 Cuma (Bugün) saat 20.00’da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Dünyaca ünlü İngiliz yazar Ray Cooney’nin kaleminden, Haldun Dormen çevirisi ve Gökhan Avkıran yönetmenliğinde sahneye taşınan oyun 16 yaş ve üzeri izleyiciye hitap ediyor. Kepez Kent Tiyatrosu’nun deneyimli kadrosunun sahneleyeceği oyun, 2025 sezonunda gördüğü yoğun ilginin ardından 2026’da da izleyiciyle buluşacak. Oyunun merkezinde, kariyerinin en önemli konuşmasına hazırlanan Dr. David Morgan yer alıyor. Ancak yıllar önce yaşadığı kısa bir ilişkinin beklenmedik sonuçları, hastane koridorlarında birbirinden komik olayların zincirini başlatıyor. Yanlış anlamalar, kimlik karmaşaları ve sürpriz gelişmelerle tempo hiç düşmezken, Dr. Morgan hem kariyerini hem evliliğini hem de akıl sağlığını kurtarmaya çalışıyor. 13 yaş sınırıyla sahnelenecek olan "Medyum", Sam Bobrick’in yazdığı ve yine Gökhan Avkıran’ın yönettiği kahkaha dolu bir kara komedi. Dedektif romanları yazarken geçim sıkıntısı nedeniyle medyumluk yapmaya başlayan Adam’ın, kendisini karmaşık ve komik ilişkiler ağında bulmasını konu alan oyun; kurgusu, mizahı ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu, çocukları da unutmadı. Yeni yılda iki çocuk oyunu dönüşümlü olarak sahnelenecek. Dilek Elması 5 yaş, Bu Benim Masalım 4 yaşındaki çocuklar için sahne alacak. Çocuk oyunları, Pazar günleri saat 14.00’te dönüşümlü olarak sahnelenecek.