DİĞER SPORLAR - 25 Mart 2019 Pazartesi 13:05

Akbatı Koşusu’nda binlerce kişi iyilik için koştu

A
A
A
Akbatı Koşusu’nda binlerce kişi iyilik için koştu

‘Koşmak iyi gelecek’ sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Akbatı Koşusu bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Koşunun gelirleriyle Tohum Otizm Vakfı’na destek sağlanacağı etkinliğe, Akiş GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy ve Tohum Otizm Vakfı destekçilerinden ünlü sunucu Ebru Akel ile sporcu Gökçen Arıkan da katılım gösterdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Akbatı Koşusu’ bin 500 kişinin katılımıyla tamamlandı. Yediden yetmişe her yaştan misafirin yarıştığı koşuda; yetişkinler 10 kilometre ve 5 kilometre parkurlarında yarıştı. Minik sporseverler ise 4-12 yaş kategorisinde kısa mesafeli Akbatı Çocuk Koşusu’nda yerini aldı. Koşunun ardından tatilden, teknolojik ürünlere, spordan, eğlenceye farklı kategorilerde 100’ün üzerinde ödül sahiplerini buldu. 

Dereceye girenlere ödülleri, Akiş GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy tarafından verildi. Koşunun ardından katılımcılar, koşu sonrası devam eden etkinliklerde, Big Jump (atlama kulesi), bungee trambolin gibi heyecan dolu parkurlarda keyifli bir gün geçirdi. Misafirler aynı etkinlikte Geveze ve Orkestra Fazla Mesai konseri ile müziğin tadını çıkardı.

Akbatı Koşusu’nda binlerce kişi iyilik için koştu

Koşuda açıklamalarda bulunan Akyaşam Genel Müdürü Levent Çanakçılı, Akbatı Koşusu’nu geçen sene başlattıklarını ve aynı zamanda Tohum Otizm Vakfı’nı desteklediklerini belirterek, “Geçen sene koşuda bine yakın katılımcı oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde de bu koşuyu devam ettireceğiz. Bu şekilde spora hem destek hem de bölgedeki insanlarla bir araya gelebileceğimiz güzel etkinliklerimiz oluyor, olmaya da devam edecektir. Hedefimiz bu koşuyu her sene düzenlemek ve katılımcı sayısının katlanarak artmasını görmek” ifadelerini kullandı.

Ebru Akel: “Bugün iyilik için koştuk, bunun yayılması amacımız”

Akbatı Koşusu'na, ünlü sunucu Ebru Akel ve sporcu Gökçen Arıkan da katılım göstererek iyilik için koştu. Akel, “Bizler de burada Tohum Otizm Vakfı destekçisi olarak Akbatı Koşusu’nda yer aldık, amacımız iyilik için koşmak ve bunu yaymak” dedi.  

Fırat aksoy - Murat Ergin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Uzunköprü’de kaçak avlanan 4 kişiye 762 bin TL ceza Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde kaçak avcılara yönelik denetimlerde 4 kişiye toplam 762 bin 412 TL idari para cezası uygulandı. Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince Balaban köyünde iki ayrı denetim gerçekleştirildi. Saat 07.45 sıralarında yapılan kontrollerde A.A. (60) ve E.A. (45) isimli şahısların 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile Merkez Av Komisyonu kararlarına aykırı av yaptığı tespit edildi. Şahıslara avlanma süreleri dışında avlanmak, canlı mühre kullanmak, ses ve manyetik dalga yayan cihazla avlanmak, avcılık belgesi olmadan avlanmak ve izinsiz güme kurmak suçlarından 415 bin 206 TL idari para cezası uygulandı. Avda kullanılan 24 canlı ördek ile vurulmuş 2 ördek için tazminat bedeli tahsil edilirken, canlı ördekler doğal yaşam alanına salındı. Saat 06.00 sıralarında yapılan diğer denetimde ise M.A. (58) ve İ.T. (61) isimli şahısların aynı kanuna muhalefet ettiği belirlendi. Şahıslara avlanma süreleri dışında avlanmak, canlı mühre kullanmak, ses ve manyetik dalga yayan cihazla avlanmak, izinsiz güme kurmak ve avcılık belgesi olmadan avlanmak suçlarından 347 bin 206 TL idari para cezası kesildi. Avda canlı mühre olarak kullanılan 20 ördek ise ekiplerce doğaya bırakıldı. Olaylarla ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi.