BASKETBOL - 20 Ocak 2019 Pazar 20:05

All-Star 2019’da Asya karması, Avrupa’yı 147-146 mağlup etti

A
A
A
All-Star 2019’da Asya karması, Avrupa’yı 147-146 mağlup etti

Tahincioğlu All-Star 2019’da Avrupa ve Asya karmaları arasında oynanan karşılaşmayı Asya takımlarından oluşan takım 147-146 kazandı. Mücadelenin ‘En değerli oyuncusu’ (MVP) ise Asya karmasından Kenny Gabriel oldu.

Basketbolda yılın en görkemli organizasyonu olan Tahincioğlu All-Star 2019’da son olarak Avrupa ve Asya karmalarından oluşan maç yapıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki müsabakayı üç kadın hakem; Ayşenur Yazıcıoğlu, Özge Şentürk ve Sinem Tetik yönetti. Avrupa karmasının başantrenörlüğünü Ergin Ataman, Asya karmasının ise Burak Gören yaptı.

Avrupa karması
Avrupa karmasının ilk 5’inde Adrien Moerman (Anadolu Efes), Doğuş Balbay (Anadolu Efes), Emir Preldzic (Bahçeşehir Koleji), Kartal Özmızrak (Darüşşafaka Tekfen) ve Semih Erden (İBBSK) yer aldı. Avrupa takımının yedeklerinde ise Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes), Devin Williams (Arel Üniversitesi Büyükçekmece), Quino Colom (Bahçeşehir Koleji), Jason Rich (Beşiktaş Sompo Japan), Robin Benzing (Beşiktaş Sompo Japan), Aaron Harrison (Galatasaray) ve Göksenin Köksal (Galatasaray) bekledi.

Asya karması
Asya karmasının ilk 5’ini ise Alp Karahan (Adatıp Sakarya BŞB), Şehmus Hazer (Banvit), Ali Muhammed (Fenerbahçe Beko), Assem Marei (Pınar Karşıyaka) ve Kenny Gabriel (Türk Telekom) oluşturdu. Asya karmasının yedeklerinde Cevher Özer (Afyon Belediyespor), Joffrey Lauvergne (Fenerbahçe Beko) Marko Guduric (Fenerbahçe Beko), Shaq McKissic (Gaziantep Basketbol), Berk Uğurlu (Pınar Karşıyaka), Berkan Durmaz (Tofaş) ve Sylven Landesberg (Türk Telekom) yer aldı.

Kazanan Asya
İlk periyodu Avrupa karması 41-39’luk skorla önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğü rakibine kaptırmayan Avrupa takımı devreye 82-80 önde girdi. Üçüncü periyotta ise işler değişti. Hücumda daha etkili olan Asya karması periyodu 116-111 üstün tamamladı. Son anları çekişmeli geçen müsabakayı Asya karması 147-146 kazandı.

Kenny Gabriel MVP oldu
Karşılaşmanın en skoreri 44 sayı ile Asya karmasından Kenny Gabriel olurken, Avrupa karmasında ise Adrien Moerman 34 sayı kaydetti. Müsabakanın MVP (En değerli oyuncusu) ödülünü de Kenny Gabriel kazandı.

All-Star 2019’da Asya karması, Avrupa’yı 147-146 mağlup etti

Edis konser verdi
Çeşitli etkinliklerin yapıldığı ve ödüllerin verildiği organizasyonda şarkıcı Edis de Avrupa-Asya maçının devre arasında gelen seyircilere konser verdi. Dizi ve sinema oyuncusu İlker Ayrık da şovlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı.  

Oğuzhan Ort - Uygar Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Kar yağışı Erzurum’u felç etti, okullar tatil, kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti, bin 167 köy yolu ulaşıma kapalı Erzurum’da dün geceden bu yana etkili olan kuvvetli kar yağışı şehri felç etti. Kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken yüzlerce köye ulaşım sağlanamıyor, okullar tatil edildi. Kentte vatandaşlar güne 50 santimetreyi geçen karla uyandı. Valiliğin okulları tatil etmesi trafiği rahatlatırken, vatandaşlar araçlarını park ettikleri yerlerden çıkarmakta zorluk yaşadı. Bin 167 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve ekiplerin karla mücadelelerinin sürdüğü açıklandı. Çığ, buzlanma ve don uyarısı Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların sabah saatlerinde yer kuvvetli olacağı, buzlanma ve don olayı görüleceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Uzmanlar çığ, buzlanma ve don olayı uyarısında bulunarak, "Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. "Dikkatli ve tedbirli olun" Bölge genelinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı. Kuvvetli yağış uyarısı da yapan uzmanlar, bölge genelinde kar yağışının sabah saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde yağması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don ile tipi şeklinde kar yağışı gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.
Manisa Ramazan ayında manevi eğitime yoğun ilgi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Kur’an-ı Kerim Kursu büyük ilgi gördü. 21 kursiyer kadın hem Kur’an alfabesini hem de tecvitli okuma eğitimi alıyor. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Ramazan ayının manevi atmosferi eğitimle buluştu. Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi tarafından mahalle sakinlerinin talebi üzerine açılan Kur’an-ı Kerim kursuna 21 kursiyer katıldı. Ramazan boyunca devam edecek kursta hem Kur’an alfabesi hem de tecvitli okuma eğitimi veriliyor. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği kurs, Ramazan ayı süresince düzenli olarak devam edecek. Kursiyerler, Kur’an alfabesini öğrenmenin yanı sıra tecvit kurallarına uygun şekilde Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyor. Eğitimler, Kur’an-ı Kerim Tecvit Dersi Usta Öğreticisi Ayşe Bafalı tarafından veriliyor. Kurs süresince mukabele yapılarak hatim indirilmesi hedefleniyor. Kursiyerler, böyle bir imkanın sunulmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Kur’an alfabesini öğrendik, şimdi Kur’an-ı Kerim okumaya başladık. Ramazan ayı boyunca okuyarak hatim yapacağız. Kursa gelmekten çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. Usta Öğretici Ayşe Bafalı, Ramazan ayının manevi iklimini birlikte değerlendirdiklerini belirterek, "Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Kur’an-ı Kerim dersi veriyoruz. Ramazan ayı boyunca öğrencilerimizle birlikte mukabele yaparak hatm-i şerif gerçekleştireceğiz. Bu imkânı sağlayan başta müdürümüz olmak üzere tüm personele teşekkür ediyoruz" dedi. Mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda kursu açtıklarını belirten Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Aktaş ise Ramazan ayı boyunca mukabele derslerinin devam edeceğini, 21 kursiyerin eğitim aldığını ifade etti. Kursiyerlerin hem alfabeyi öğrenmesinin hem de Kur’an-ı Kerim okumaya başlamasının sevindirici olduğunu belirten Aktaş, ilerleyen süreçte de benzer kursların sürdürüleceğini kaydetti. (SC-