DİĞER SPORLAR - 16 Kasım 2017 Perşembe 04:57

Altın kemeri kazanan Türk boksörden Türkiye’nin Londra Büyükelçisine ziyaret

A
A
A
Altın kemeri kazanan Türk boksörden Türkiye’nin Londra Büyükelçisine ziyaret

Ağır sıklet unvan maçında rakibi yenerek altın kemerin sahibi olan Türk boksör Durmuş Karakuş, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile bir araya geldi.

Türk boksör Durmuş Karakuş, Büyük Britanya Boks Birliği’nin düzenlediği ağır sıklet unvan maçında İngiliz namağlup boksör Alan Stevens ile karşı karşıya gelmişti. Maç sonunda rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Karakuş, altın kemeri kazanmıştı. Bir yıl içerisinde yaptığı dört maçı da kazanarak ağır sıklet şampiyonluğunu elde eden boksör Durmuş Karakuş, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile bir araya geldi. Bir grup Türk vatandaşın destek verdiği maç sonrası kazandığı kemeri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve gazilere armağan eden Durmuş Karakuş, dönüş öncesi Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç tarafından kabul edildi.

Geçen Cumartesi akşamı İngiltere’nin Kent bölgesinde, Gillingham Stadyumunda ringe çıkan Durmuş Karakuş, boks hayatında hiç yenilgisi olmayan Alan Stevens karşısında 4-1 maçı kazandı. Pendik Belediyesi’nde taşeron Zabıta Memuru olarak çalışan ve daha önce yaptığı kemer maçını tamamlayan Karakuş, şampiyon ilan edilirken, kemerin de sahibi oldu.

Savaş Alpaltun 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.