GENEL - 06 Temmuz 2011 Çarşamba 15:02

Amerikalı senatörlerin köfte merakı

A
A
A
Amerikalı senatörlerin köfte merakı

Kültürler arası diyalogu geliştirmek adına Türkiye'ye gelen ve on gün boyunca ülkede kalacak olan Amerikalı senatörlerden oluşan heyet, İzmir programları kapsamında Tire ziyaretinde meşhur Tire köftesine hayran kaldılar.

FATİH ŞAŞMAZ
İZMİR 

 

Türk Amerikan Toplumu ve Niagara Vakfı'nın misafirleri olarak kültürler arası diyalogu güçlendirme, Türkiye'yi ve Türk insanını tanıma amaçlı 10 gün sürecek ve 7 ayrı şehrin gezileceği bir tur düzenlendi. Amerika'dan ülkemize gerçekleşen bu gezide altı senatör yer aldı. Nebraska eyaleti senatörleri Amanda Mc Gıll, Tanya Cook, Brendaj Councıll, Delwyn L. Harnisch, Sue Dutton ve L.C Sow gezide yer aldı.

 

Gezinin ikinci gününde Tire'ye de gelen ve meşhur Tire Köftesi yiyen Amerikalı senatörleri, Tire'nin tanınmış köftecilerinden Hacıoğlu Mangal ağırladı. Hacıoğlu Mangal işletmecisi Abdülkadir Karasu, konuklarına lezzetli Tire köftesini kendi elleriyle pişirerek ikram etti. Türkiye gezisi kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale, Konya ve Kayseri'yi rehberleri İsmail Özcan ile birlikte gezeceklerini ifade eden Amerikalı siyasetçiler, Tire'ye geldikleri ve Tire köftesi yedikleri için oldukça memnun olduklarını Tire'ye hayran kaldıklarını ifade ettiler.


ANKARA'DA MECLİSİ'DE ZİYARET EDECEKLER


Türkiye'nin çok güzel büyüleyici bulduklarını ve Türk aileleri ile tanıştıklarını, Türklerin kendilerine çok yakın davrandıklarını ve ayrı bir ilgi gösterdiklerini bu ilgi ve misafirperverlikten memnun kaldıklarını söyleyen Amerikalı senatörler, "Türkiye'nin tarihi ve kültür zenginliği ilgimizi çekti Türkiye çok güzel bir ülke. Bu gezinin Amerika'nın kuruluşunun 235. yıl dönümüne rast gelmesi ayrıca bir önem arz etmektedir." şeklinde konuştular.ş

Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de ziyaret edeceklerini ve Meclis'teki çalışaları yakın dan göreceklerini, ayrıca işleyiş hakkında da bilgi alacaklarını söyleyen senatörler, Amerika'da yaşadıkları güzel anları bol bol anlatacaklarını da ifade ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.