ASAYİŞ - 23 Eylül 2020 Çarşamba 08:28

Ankara’da sokak ortasında amca ile yeğenine silahlı saldırı: 2 yaralı

A
A
A
Ankara’da sokak ortasında amca ile yeğenine silahlı saldırı: 2 yaralı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 2 grup arasında çıkan kavgada silahların çekilmesi sonucunda amca ile yeğeni silah ile yaralandı. Karnından ve kasık bölgesinden yaralanan amcanın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay, saat 04.00 sıralarında Ankara’nın Çankaya ilçesi Öveçler Mahallesi Kabil Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgileri göre Kokoreç tezgahını kapatıp evine gitmek üzere olan Mehmet Y. ve yeğeni Önder Y., yanlarına 06 BGZ 929 plakalı otomobil ile gelen Kadir T.’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı.

Çevredeki esnaf ayırmaya çalıştı

Kavgayı gören çevredeki esnaflar şahısları ayırmaya çalıştı ancak silahların çekilmesi üzerine sonuç alamadı. Yaşanan arbedenin akabinde silahını çeken bir kişi amca Mehmet Y. ile yeğeni Önder Y.’e ateş etti. Kurşunların karın ve kasık bölgesine isabet ettiği amca ağır yaralanırken yeğeni ise bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. Saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden kaçarken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan müdahalelerinin ardından çevre hastanelere sevk edildi.

Ankara’da sokak ortasında amca ile yeğenine silahlı saldırı: 2 yaralı

Polis, yaptığı çalışma sonucunda kaçan otomobili ve içerisindeki Kadir T. ile 1 adet tabancayı yakaladı. Olaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Muhammet Mücahit Dereli - Mehmet Kalay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kemer’de "Cepte Anons" sitemi hayata geçiyor Kemer Belediyesi, cep telefonlarına indirilebilen “Cepte Anons” sistemi uygulaması ile artık tüm duyuruları Kemerli vatandaşların cep telefonlarına taşımaya hazırlanıyor. Vatandaşlara kolaylık sağlamak, görüntü ve gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla “Cepte Anons” uygulamasına geçmeye hazırlanan Kemer Belediyesi, vatandaşların duyurulara daha kolay erişmesine imkan sağlayacak. Vatandaşlar, vefat, kayıp, su kesintisi, elektrik kesintisi, etkinlik, meteoroloji, hizmet ve genel duyuruları “Cepte Anons” uygulaması ile cep telefonlarından takip edilebilecek. Cepte Anons uygulaması yetkilisi Oğuz Benzek, söz konusu anons sitemi ile ilgili Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin ile ön görüşme yaptı. Görüşme sonrası açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Cepte Anons uygulaması ile belediyemiz hoparlörlerinden yapılan sesli duyurular artık bu uygulama sayesinde cep telefonlarından anında ve otomatik olarak dinlenebilecek. Vatandaşlarımızın sadece Cepte Anons uygulamasını cep telefonlarına indirmesi ve Kemer Belediyesi’ni eklemeleri yeterli olacak. Bu sayede vatandaşlarımızın duyurulardan haberdar olmaları için kolaylık sağlanmış olacak. Belediyemize ait hoparlörler de kullanılacak ama tamamen teknolojik olan uygulama sayesinde duyulmamış ve anlaşılmamış duyuru kalmayacak" dedi.
Bursa Satın aldığı ev çöp ev çıktı Bursa’da satın alıp kiraya verdiği evin kiracıları tarafından çöp ev olarak kullanılması ev sahibini çileden çıkardı. Tahliye davasını kazanmasına rağmen kiracısını evinden çıkaramayan ev sahibi üzerine birde tehdit edilince ne yapacağını şaşırdı. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Işıktepe Mahallesi 2. Fırat Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Mevlüt Kandemir (40) 9 ay önce Işıktepe Mahallesi’nde içerisinde kiracının oturmaya devam ettiği bir ev satın aldı. Bir süre sonra eve kendisi taşınacağı için kiracısı A.B. ve eşini evden çıkmaları konusunda ikaz eden Kandemir, sonuç alamadı. Tehdit edildiğini de iddia eden Kandemir, soluğu mahkemede aldı. Dava Kandemir’in lehine sonuçlansa da kiracı A.B. ve eşi evden çıkmadı. Tahliye davasını da kazanan Kandemir dün öğle saatlerinde avukatı ve polis ekipleri ile birlikte gelince karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü. Çöp ev olarak kullanmışlar Evin neredeyse tamamının çöplerle kaplı ve rahatsız edici bir kokunun geldiğini duyan Kandemir tekrardan kiracılarını evden çıkmaları konusunda ikaz etti. 9 aydan beri evini kullanamadığını belirten Mevlüt Kandemir, “9 ay önce evi satın alırken, evin içinde yaşlı bir çiftin oturduğunu tespit ettik. Evden çıkmaları için 6 ay gibi bir süre verdik. Süreç bitti, evden çıkmadılar. Sürekli ‘Çıkacağız’ diye oyaladılar. Komşulardan ve çevre halktan şikayetler gelmeye başladı. Kartonları toplayarak evin içine soktukları yönünde bilgiler aldım. Buraya her geldiğimde arkamdan polis geliyor. Her geldiğimde beni telefondan tehdit ediyor. Evim 140 metrekare ama kullanılabilir alanı 3 metre. Evin içindeki çöpler yetmiyormuş gibi bir de çatıya çöp koymaya başladılar. Mahkeme süreci benim lehime sonuçlandı. Ve dün görevliler ile birlikte eve girmeye çalıştık ama mümkün olmadı. Daha sonra girdiğimizde de çöp ev ile karşılaştık ve hala daha çıkmamak için direniyorlar” diye konuştu.