GÜNDEM - 09 Eylül 2020 Çarşamba 13:53

Antalya'da falezlerde hayatı pahasına hayat kurtaran müdahale

A
A
A
Antalya'da falezlerde hayatı pahasına hayat kurtaran müdahale

Antalya’da ailevi sebeplerden dolayı bunalıma giren şahsın falezler üzerindeki intihar girişimi bir vatandaş tarafından engellendi. Falezlerden düşme tehlikesi geçiren iki kişiyi polis güçlükle kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 11.30 sıralarında Deniz Mahallesi Yavuz Özcan Parkı falezler üzerinde meydana geldi. Ailevi sebeplerden dolayı bunalıma girdiği iddia edilen 40 yaşındaki Kemal B., öğle saatlerinde tel örgüleri geçerek falezlerin üzerine çıktı. Eşiyle parkta gezen İsmet Akbulut, kendisinden su isteyen Kemal B.'nin durumundan şüphelendi. Marketten su alıp Kemal B.'ye veren Akbulut, yaklaşık 30 metrelik falezler üzerinde Kemal B.'yi ikna etmek için konuşmasına devam etti. Falezler üzerinden Kemal B.'nin atlamak istediğini öğrenen Akbulut, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Polislerin geldiğini görünce atlamaya çalışan adamın üzerine hızla atlayarak geriye çeken Akbulut, 'çabuk' diye yardım çığlıkları atmaya başladı. Akbulut, falezlerin uç kısmında Kemal B.'yi güçlükle tutabildi. İki kişinin de düşme tehlikesi geçirmesi polisin bölgeye koşarak ulaşmasıyla son buldu. Tel örgüleri geçerek kayalara tırmanan Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şahsı güvenli bölgeye çekti. Kendisini kurtaran kişiyi de tehlikeye atan Kemal B.'nin bir hayli bitkin olduğu görüldü.

Kemal B., “Maaşıma haciz geldi, ben daha nereye kadar çalışacağım” derken gözyaşlarını tutamadı. Su verilip sakinleştirilen adam, polis ve itfaiye ekiplerince kayalık alandan indirildi. Sağlık ekipleri tarafından muayenesi yapılan Kemal B., ambulansla Atatürk Devlet Hastanesine götürüldü.

Antalya'da falezlerde hayatı pahasına hayat kurtaran müdahale

"Beni de götürüyordu"

Hayatını tehlikeye atarak Kemal B.'yi kurtaran İsmet Akbulut, “Eşimde parka geldim. Bu kişi benden su istedi, ‘hayırdır’ dedim. Burada dolanıyordu. Bende suyu aldım geldim verdim. Bir derdi olup olmadığını sordum. Anladım zaten kendini atacaktı. Ondan sonra bir saat sohbet ettik. Polisi aradım. Telefonu verirken kaptım orada. Atladım üstüne. Beni de götürüyordu aşağı. Benim üç katım cüssesi vardı. Yapacak bir şey yok, can bu” diye konuştu.

Öte yandan Kemal B.'nin falezler ucundaki görüntüsü ve Akbulut'un üzerine atlayarak onu kurtarmaya çalışması kameralara yansıdı.

İsa Akar - Burak Yalman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Acil Durum Hastanesinde son hazırlıklar tamamlanıyor Denizli’de inşaat çalışmaları tamamlanan 500 Yataklı Acil Durum Hastanesi’nde ameliyathane, poliklinik ve servis odalarındaki tıbbi malzemelerin yerleştirilme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Modern yapısı ve ileri teknoloji tıbbi cihazlarla Denizli’de sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir yeri olacak olan, 47 bin metrekare kapalı alana sahip 104 yoğun bakım yatağı ile birlikte toplam 500 yatak kapasitesine sahip Acil Durum Hastanesi’nde; 106 poliklinik, 14 ameliyathane, anjiyografi ünitesi, MR, BT, mamografi, röntgen, USG ve kemik dansitometri gibi ileri teknoloji tıbbi cihazlarımız bulunuyor. Hastanede son teknolojik tıbbi cihazlarla donatılan ameliyathaneler, ferah ve geniş poliklinik alanları, hasta ve yakınlarının konforu düşünülerek tasarlanan servis odalarında da hummalı çalışmalar devam ediyor. Birimlerde kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri devam ederken, bir yandan da tıbbi cihazların kurulumu yapılıyor. Poliklinik ve servis odalarında hasta yatağı, televizyon, buzdolabı gibi araç ve gereçler yerleştiriliyor. Hastanede yürütülen son çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Acil Durum Hastanesi’nin Denizli için önemli bir sağlık yatırımı olduğunu vurgulayarak, hastanedeki mefruşat yerleşimi ve cihaz kurulumlarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Son hazırlıkların tamamlandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Öztürk, "Ameliyathanelerimizden polikliniklerimize kadar hastanemiz en güncel standartlara uygun şekilde donatılıyor. Ekiplerimiz gece gündüz hastanemizi Denizli halkımızın hizmetine sunmak için çalışıyor. Yakın zamanda hastanemizin kapılarını vatandaşlarımıza açacağız" dedi.