ASAYİŞ - 18 Mayıs 2012 Cuma 14:31

Aydın'da üniversite öğrencisi öldürüldü

A
A
A
Aydın'da üniversite öğrencisi öldürüldü

Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 1. sınıf öğrencisi T.U. (21) evinde uğradığı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetti.

MEHMET BARLAS
AYDIN
 
Aydın’da bir üniversite öğrencisi, evinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Genç üniversitelinin ölümünün ardından ortaya atılan çelişkili ifadeler akılları karıştırdı.

Olay, bugün saat 13.00 sıralarında Aydın'ın Güzelhisar Mahallesinde bir evde meydana geldi. Söz konusu apartmanın dördüncü katının balkonundan yardım çığlıkları duyan vatandaşlar ve çevre esnafı eve girdiklerinde yerde kanlar içinde yatmakta olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencisi T.U. ile karşılaştı. Vatandaşların ihbarı üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, karnına aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan T.U.’ya yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtaramadı.

112 ekiplerinin evden ayrılmasının ardından polis çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Uzun’un ev arkadaşı Murat Ç. ve bir başka kişinin görgü tanığı olarak ifadesine başvuruldu. Aydın’da kuaförlük yapan Murat Ç, öğle saatlerinde yanına bir arkadaşını alarak evine geldiğini ve merdivenlerden çıkarken bağırma sesleri duyduğunu iddia etti. Evin kapısını zorlayarak açmaya çalıştığını beyan eden Murat Ç., bu sırada içeriden çıkan ve daha önce tanımadığı bir kişinin kendisine çarparak uzaklaştığını ileri sürdü.

Murat Ç. ve diğer görgü tanığı olduğunu iddia eden şahsın ifadesi üzerine bölgede geniş çaplı araştırma yapan polis ekipleri, verilen eşkale benzer bir şüpheliyi bulamadı.

Olayın farklı yönlerden incelenmesi için hayatını kaybeden T.U.’nun ev arkadaşı Murat Ç. ile olayı gördüğünü ileri süren ve kimliği açıklanmayan diğer arkadaşı karakola götürüldü. Görgü tanıklarının ifadelerine de başvuran polis, evden kaçan şahıs olup olmadığı yönünde çelişkili ifadeler olması üzerine görgü tanıklarını çapraz sorguya aldı.

ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Evinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden ADÜ Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencisi T.U.’nun ölüm haberi okuluna çabuk ulaştı. Acı haberi alır almaz T.U.’nun yaşadığı eve gelen arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren bayan öğrencileri, diğer arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Olay yeri inceleme ve Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından T.U.’nun cesedi otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 yaşındaki Burak’ın otizmle mücadelesi başarı hikayesine dönüştü 3 yaşında otizm teşhisi konulan 15 yaşındaki Burak Göçer, son bir yıldır aldığı kök hücre, TMS tedavisi ve yoğun eğitimle birlikte davranışlarında gözle görülür değişim yaşamaya başladı. Buz pateni ve at biniciliği eğitimleri alan Burak, 2026’da özel bir yarışmaya hazırlanırken, ablası Ayşenur Göçer, "İlk başlarda yanıma bile gelmiyordu, göz teması zaten yoktu. Şimdi yanımda oturabiliyor" diyerek süreci anlattı. 15 yaşına giren Burak Göçer’e 3 yaşındayken otizm teşhisi konuldu. Çocukluk döneminde görece daha sakin bir süreç geçiren Burak’ta, ergenlik çağıyla birlikte davranışsal değişimler belirginleşti. Aile, bu dönemde huzursuzluk ve saldırganlık belirtilerinin artması üzerine farklı tedavi ve eğitim yöntemlerine yöneldi. Son bir yıldır kök hücre ve TMS tedavisi alan Burak, aynı zamanda yoğun bireysel ve sosyal eğitimlerden geçiyor. Tedavi ve eğitim süreciyle birlikte Burak’ın daha sakin bir yapıya büründüğü, çevresiyle temas kurma becerisinde ilerleme kaydettiği gözlendi. Sosyal yaşama adım adım Burak’ın annesi, doğumdan sonra teşhisi uzun süre konulamayan bir hastalıkla mücadele ederken; baba hem evin geçimini sağlıyor hem de aile düzenini ayakta tutmaya çalışıyor. Üniversite sınavına hazırlanan ablası Ayşenur Göçer ise kardeşinin bakım ve eğitim sürecinde aktif rol alıyor. Aldığı eğitimlerle birlikte Burak’ın ilgi alanları da genişledi. Buz pateni ve at biniciliği gibi sportif faaliyetlere yönelen Burak, özel eğitimle desteklenen bu süreçte 2026 yılında at biniciliği alanında düzenlenecek özel bir yarışmaya hazırlanıyor. Ailenin hedefi, Burak’ın yalnızca sportif başarı elde etmesi değil; aynı zamanda günlük yaşam becerilerini geliştirmesi ve sosyal hayata daha bağımsız şekilde katılabilmesi. Ablası süreci anlattı Üniversite sınavına hazırlanan abla Ayşenur Göçer, kardeşinin geçirdiği süreci şu sözlerle anlattı: "Annem, kardeşim doğduktan sonra rahatsızlandı. Kardeşim on yaşına kadar iyiydi ancak on yaşından sonra ergenlik dönemiyle birlikte belirgin bir huzursuzluk ve saldırganlık başladı. Durduk yere sinirleniyor, etrafa ve bize saldırıyordu. Daha sonra kök hücre tedavisi görmeye başladı ve bu süreçten sonra biraz daha iyiye gitti. Eğitim almaya da devam etti. Yaklaşık bir yıldır buz pateni benzeri yoğun eğitimler alıyor. Kök hücre ve TMS tedavisi görüyor. Normal eğitimine devam ederken, son bir yıldır sosyal etkinlikler ve bu tür eğitimlere daha fazla yoğunlaştık. İlk başlarda yanıma bile gelmiyordu, göz teması zaten yoktu. Şimdi yanımda oturabiliyor." Tedavi sürecinin hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Göçer, "Bu sürecin devam edebilmesi için herkesten destek bekliyoruz" dedi.
Konya Konya’da aileler yeni yılın ilk sabah namazında camide buluştu Konya İl Müftülüğü tarafından yeni yılın ilk sabahında "Ailece Sabah Namazında Buluşuyoruz" programı gerçekleştirildi. Kapu Camii’nde kılınan sabah namazının ardından başta Filistin olmak üzere tüm mazlum coğrafyalar için dua edildi. Programın devamında ise Milli İrade Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada konuşan eski Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Gazze’de yaşamın, "normalleşme" değil; hayatta kalma mücadelesi üzerinden sürdüğünü belirtti. Uluslararası hukukun güçlüye kalkan, zayıfa verilen sus payı olmaması gerektiğinin altına çizen Poçanoğlu, bugün, yaşanan iletişim çağında; bir çocuğun soğukta can verdiği haberini "akış" içinde tüketebiliyorsa, burada bir sorun olduğunu söyledi. Bir toplumun ihtiyaç duyduğu "insani yardım" kavramını süsleyerek tartışmalı hale getiren prosedürlerin büyük bir soruna yol açtığını ifade eden Poçanoğlu, "Çağrımız; bir ülkeye, bir halka, bir kuruma karşı ‘önyargı’ değil; insan hayatını merkeze alan evrensel bir tutarlılık talebi içermektedir" dedi. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, Meram Belediye Başkanı Mustafa kavuş, Konya İl Müfütüsü Prof. Dr. Ali Öge, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.