POLİTİKA - 25 Mayıs 2023 Perşembe 22:53

Bakan Soylu: 'Dadaş’ın, Erzurumlunun, 28 Mayıs’ta dünyaya vereceği cevabı hep beraber bekliyoruz'

A
A
A
Bakan Soylu: 'Dadaş’ın, Erzurumlunun, 28 Mayıs’ta dünyaya vereceği cevabı hep beraber bekliyoruz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her türlü kumpası, oyunu, çelmeyi, en önceden hissedip bunu ortadan kaldırmak için kendini ortaya koyan Dadaş’ın, Erzurumlunun, 28 Mayısta dünyaya vereceği cevabı hep beraber bekliyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakırköy’de Erzurumlu vatandaşlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Programda kendisine ziyaretçilerin yoğun ilgisi olurken Soylu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

“Dadaş’ın, Erzurumlunun, 28 Mayısta dünyaya vereceği cevabı hep beraber bekliyoruz”

Programda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, 28 Mayıs’ta yapılacak seçime değinerek, “21 yıldır olduğu gibi pazar günü de size emanet olan, dualarınız ile onu muhafaza ettiğinize inandığım, kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere bu güzel toplantıya özel selamlarını, hürmetlerini huzurlarınıza iletmek istiyorum. Her türlü kumpası, oyunu, çelmeyi, en önceden hissedip bunu ortadan kaldırmak için kendini ortaya koyan Dadaş’ın, Erzurumlunun, 28 Mayıs’ta dünyaya vereceği cevabı hep beraber bekliyoruz” dedi.

Erzurumluların Gezi olaylarında, 15 Temmuz’da geri adım atmadığını ifade eden Soylu, "Tayyip Erdoğan'a Adnan Menderes gibi 'seni de idam ederiz' diye tehdit ettiler, geri adım atmadınız. 6-8 Ekim olayları oldu, korkmadınız, sinmediniz, siz bir şekilde saklanmadınız, göğsünüzü aynen istiklal mücadelesinde nasıl yapmışsanız aynı şekilde ortaya koydunuz. Siz 15 Temmuz'da Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmadınız, hiçbir saldırıda yalnız bırakmadınız. Bu memleketi masalarda pazarlamaya çalışanlara karşı çıplak ellerinizle beraber 'durun' diyen kahramanlarsınız, Allah sizden razı olsun. Şimdi büyük bir yolculuğa başlıyoruz. Palandöken gibi arkasında duruyorsunuz bu yolculuğun. Hem de çok güçlü, çok kuvvetli ve çok kudretli bir şekilde duruyorsunuz" ifadelerini kullandı.

“Aile yapımızı ortadan kaldıracak LGBTİ'yi seçimimize soktular”

"Seçimimize PKK’yı soktular. Bize aile yapımızı ortadan kaldıracak LGBTİ'yi seçimimize soktular. Bize geçen sefer 25 yerde yaptıkları gibi özerkliği seçiminize soktular, FETÖ'yü seçimimize soktular” ifadelerini kullanan Soylu, “Bize bu ülkenin yarınlarına ait endişe duyabileceğimiz ne varsa Amerika üzerinden ve Batı üzerinden bunu seçimimize soktular. Bu seçimin en önemli sonuçlarından bir tanesi şudur. Oturmuş Akşener, bay bay Kemal neymiş 'ben Başbakan olacağım, sen cumhurbaşkanı olacaksın'. Mecliste öyle bir tokat vurdular ki bunlara, 320'nin üzerinde Cumhur İttifakı'yla beraber 'al sana' dediler başbakan, 'al sana' dediler parlamenter hükümet sistemi. Biz doğru bir politikayla gidiyoruz. Tayyip Erdoğan doğru bir politika ortaya koydu. Doğunun ve Güneydoğu'nun batıyla beraber buluşmasına ve birleşmesine yönelik bir politika ortaya koydu. Bunu kimse anlamayacağını zannetti. Ama size bir şey söyleyeyim, HDP'nin aldığı oy bundan 7-8 sene 13,5 buçuktu. Şimdi aldığı 8,5 geriledi. Millet bir şey söyledi: Ben 9 yaşındaki bir kızın dağa çıkmasını istemiyorum artık” dedi.

Mert Yıldırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın: "Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok" Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, sosyal medyada kendisiyle ilgili yanlış bilgilerin olduğunu belirterek, "Ağzımdan çıkmayan bilgilere lütfen itibar etmeyiniz. Yazılan şeylerin benimle hiçbir alakası yoktur. Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok, biz alıyoruz. Oyuncular da 1-2 ay geriden geliyor. Artık futbolda ödemelerin 1-2 ay geriden gelmesi çok önemli değil, oyuncular da bunu biliyor" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Antalyaspor, deplasmanda Fatih Karagümrük’e 4-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bizim için zor bir oyun oldu, çok ciddi eksiklerimiz vardı. Oyun başladıktan sonra da sakatlanan oyuncularla daha da katlandı. Bundan önceki periyotlarda çok fazla maçlar oynadık muhtemelen sakatlıklar yavaş yavaş belirginleşmeye başladı. Bu da kısıtlı olan kadromuzda bizi iyice sıkıntıya sokmaya başladı. Gerideyken 10 kişi kalmak çok daha zor. Maçın ilk yarısında oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Topu biz oynadık, çok ciddi üstünlüğümüz vardı. Golü bulabilirdik ama bu tür oyunlarda bireysel hatalar sonuçları belirliyor. Bugün savunmada çok fazla bireysel hata yaptık, pozisyon hatası yaptık. Bu maçtan çıkaracağımız dersler çıkarıp, en kısa sürede Pendikspor maçına hazırlanacağız. İnşallah önümüzdeki hafta bunu telafi ederiz” diye konuştu. "Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok" Kırmızı-beyazlı yaşanan ekonomik durum ve çıkan haberlerle ilgili Yalçın şu ifadeleri kullandı: "Ödemelerle ilgili; sosyal medyada kirli bilgiler dolaşıyor. Hatta benimle ilgili de yalan yanlış bilgiler dolaşıyor. Doğal olarak bu bizi üzüyor. Ağzımdan çıkmayan bilgilere lütfen itibar etmeyiniz. Yazılan şeylerin benimle hiçbir alakası yoktur. Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok, biz alıyoruz. Oyuncular da 1-2 ay geriden geliyor. Artık futbolda ödemelerin 1-2 ay geriden gelmesi çok önemli değil, oyuncular da bunu biliyor. Oyuncular için bunun bir sorun teşkil ettiğini zannetmiyorum. Bazı oyuncular bunu sorun olarak görebiliyor. O da onların bakış açısına bağlı. Oyuncular rahatlar, antrenmanlarda iyiler. Ödemelerle ilgili bu işin doğasında var." Sergen Yalçın, ligin kalan haftaları için takımı adına, "Sıralama maçları oynayacağız, ligin küme düşme hattının 45 puana gelmesi mümkün değil" dedi. "Emre Uzun’un yakında gündeme geleceğini düşünüyorum" Genç oyuncu Emre Uzun’un performansı ile ilgili gelen soruya 51 yaşındaki teknik adam, "Emre genç bir oyuncu, yavaş yavaş takıma adapte ediyoruz. Bu sezon onun da temposu yükseldi, bireysel çalışmalar da yapıyor. Çalışkan ve yetenekli bir oyuncu. Yavaş yavaş gündeme geleceğini düşünüyorum. Bir sonraki maçlarda oynaması için daha fazla süre vermeye çalışacağım. İnşallah bu sene olmasa da önümüzdeki sene gündeme geleceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.