EKONOMİ - 10 Kasım 2020 Salı 14:40

Bakanlık, sanal alışverişteki ‘indirim’ tuzağına karşı uyardı

A
A
A
Bakanlık, sanal alışverişteki ‘indirim’ tuzağına karşı uyardı

Bazı e-ticaret siteleri özel gün diye niteledikleri tarihlerde yüzde 50’lileri aşan indirim oyunuyla tüketiciyi tuzağa düşüyor. Bu durum sosyal medyada tepkilere yol açıyor. Bakanlık konuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Alışveriş sitelerinin tüketici üzerinde kurdukları ‘indirim’ tuzağı şaşkınlık oluşturuyor. Söz konusu siteler özel gün diye nitelendirdikleri tarihlerde ürünlerde yüzde 50’lilere aşan indirim uyguladıklarını duyuruyorlar.
Çoğunluğu önümüzdeki hafta başlayacak olan indirim günleri için fırsatçıların oyun hazırlığı başladı. Ticaret Bakanlığı fırsatçılara izin verilmemesi için uyarılarda bulundu. Bakanlık, fırsatçılık içeren satışlara karşı inceleme ve denetim başlattığını da duyurdu.

İşte tüketiciye yapılan uyarılar:
Alışverişten önce ihtiyaçlarınızı belirleyin. İhtiyacınız olan mal ve hizmeti tam doğru olarak belirleyin, fiyatını da tespit edin ki "indirim" var mı, yok mu emin olun.

Almak istediğiniz ürünün bütçenizi nasıl etkileyeceğini tam olarak belirleyin.

Satıcı veya hizmet sağlayıcının iletişim bilgisi, vergi kimlik numarası, MERSİS ve ETBİS kaydı, gerekirse şikayet platformları ile satıcı/sağlayıcı, müşteri hizmetleri gibi yerlerden gerekli sorgulama yapılmalı.

Alınacak ürün ya da hizmetin, başka kaynaklardan fiyat karşılaştırması yapılmalı.

Uzaktan ödemelerde SSL sertifikası, 3D security veya sanal kartla ödeme seçeneklerinin olup olmadığı kontrol edilmeli.

Sosyal medyadan yönlendirilen satıcının internet sitesi, adres çubuğundan kontrol edilmeli.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi Final Serisi’nde eşitlik sağlandı Hentbol Kadınlar Süper Ligi 2023-2024 sezonunun final serisi ikinci maçında Armada Praxis Yalıkavak, Yenimahalle Belediyesi’ni 35-26 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi. Hentbol Kadınlar Süper Ligi 2023-2024 sezonunun final serisi ikinci maçında Armada Praxis Yalıkavak, Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda Yenimahalle Belediyesi ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 17-13 önde kapatan Armada Praxis Yalıkavak, karşılaşmadan 35-26 galip ayrılarak seride durumu 1-1 yaptı. Serinin üçüncü maçı 24 Mayıs Cuma günü Ankara Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda saat 17.00’de oynanacak. Şampiyonluk Etabı final serisi beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanıyor. Seride üç maçı kazanan takım Kadınlar Süper Ligi Şampiyonu, diğer takım ise Kadınlar Süper Ligi ikincisi olacak. Erkekler Süper Ligi’nde Beykoz Belediyesi üçüncü oldu Erkekler Süper Ligi Sıralama Etabı Üçüncülük serisinde rakibi Spor Toto’ya 2-0’lık üstünlük sağlayan Beykoz Belediyesi, Erkekler Süper Ligi’ni üçüncü olarak tamamladı. Beykoz R. Şahin Köktürk salonunda oynanan ilk maçı 31-29, bugün oynanan ikinci maçı da 32-26’lik skorla kazanan Beykoz Belediyesi, Erkekler Süper Lig üçüncüsü oldu. Müsabaka sonrasında yapılan tören ile Beykoz Belediyesi’ne plaket ve madalyaları THF Asbaşkanı Salim Öztürk takdim etti. Spor Toto ise Köyceğiz Belediyesi - Nilüfer Belediyesi serisinin galibiyle dördüncülük maçına çıkacak. Bu seride ilk maç kural hatası nedeniyle iptal olurken, bugün oynanan ikinci maçı 33-34 Nilüfer Belediyesi kazandı. Seride takımlar 22 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00’te Köyceğiz Spor Salonu’nda karşılaşacak. Erkekler Süper Ligi Yedincilik-Sekizincilik serisinde ise rakibi Konya BBSK’yı iki maçta da yenen İzmir BBSK, Erkekler Süper Ligi’ni yedinci sırada tamamladı.
İstanbul Aziz Yıldırım: "Şampiyon olursak seçilme şansımız azalacak, yine de Fenerbahçe şampiyon olsun" Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe’nin galip gelmesi, şampiyon olması hepimizi mutlu eder. Galatasaray maçı için ’Biz Galatasaray’ı yeneceğiz’ dedim. Öyle bir noktaya geldik ki, şampiyon olursak seçilme şansımız azalacak. Başkanlık ve yönetim kurulunu kaybedelim ama yine de Fenerbahçe şampiyon olsun" dedi. Fenerbahçe Kulübü’nde 30-31 Mayıs’ta, çoğunluk sağlanamazsa 8-9 Haziran’da gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulda aday olan Aziz Yıldırım, kongre üyeleriyle buluştu. Kalamış’ta bulunan bir restoranda kongre üyeleriyle bir araya gelen Aziz Yıldırım, tezahüratlar ve meşaleler eşliğinde mekana giriş yaptı. Kongre üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği yemekte Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Hepimiz Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçe’nin galip gelmesi, şampiyon olması hepimizi mutlu eder. Galatasaray maçı için ’Biz Galatasaray’ı yeneceğiz’ dedim. Öyle bir noktaya geldik ki, şampiyon olursak seçilme şansımız azalacak. Başkanlık ve yönetim kurulunu kaybedelim. Ama yine de Fenerbahçe şampiyon olsun. Çocuklar 10 yıldır mutlu olmuyordu. Aday olmamın sebebi bu çocuklar. Bu gidişatın kulübe zarar vereceği için aday oldum. Şampiyon olursak Fenerbahçeli çocuklar üzülmeyecektir" ifadelerini kullandı. "Fenerbahçe’ye sahip çıkmalıyız" Fenerbahçe’de amatör branşların başarılı şekilde devam ettiğini de vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: "Biz spor kulübüyüz. Amatör branşlar bizim bıraktığımız şekilde devam ediyor. Dörtlü Final’e çıkan takımımız inşallah şampiyon olup ikinci kez bu kupayı getirir. Seçimde kim kazanırsa kazansın, Fenerbahçe camiası 3 Temmuz’da olduğu gibi birlik, beraberlik içinde devam etmelidir. Kim seçilirse seçilsin, hiç önemli değil. Biz Fenerbahçe’yiz, en büyüğüyüz, en büyük olmaya da mecburuz. Kuva-yi Milliye’yi canlandıran kulüptür burası. 3 Temmuz’da bunu gördük. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’ne sarılalım ve bu ülkenin ileriye gitmesi için çalışalım. Hepinizi çok seviyorum. Biz Fenerbahçe’yiz. 1919’dan bu yana bu cumhuriyetin kuruluşu için her şeyi yaptık. Onun için Fenerbahçe’ye sahip çıkmalıyız, kavga değil barış yapmalıyız." Aziz Yıldırım, konuşmasının ardından destekleri için kongre üyelerine teşekkür etti.