SAĞLIK - 22 Aralık 2017 Cuma 01:16

Balgam söktürücü evde nasıl yapılır ? Boğazdaki balgam nasıl geçer ? Balgam söktürücü çaylar ?

A
A
A
Balgam söktürücü evde nasıl yapılır ? Boğazdaki balgam nasıl geçer ? Balgam söktürücü çaylar ?

Balgam üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak koyu mukus kıvamındaki tükürük olarak tanımlanır. Bu sorunu yaşayanlar tedaviyi aksatmaları durumunda ileride farklı sorunlar yaşayabilirler. Bu haberimizde evde balgam sökücü yapma, balgam giderici çay tariflerini bulabileceksiniz. İşte ayrıntılar...

Kış aylarının gelmesi ile beraber sosyal hayatımızı da olumsuz yönde etkileyen balgam çoğu zaman can sıkıcı bir hal almaktadır. Evinizde uygulayacağınız basit yöntemler sayesinde bu durumdan kurtulabilmeniz mümkün. Bu haberimizde balgam sorunundan kurtulmanıza yardımcı olabilecek doğal yöntemleri ve balgam söktürücü bitki çaylarını bulabileceksiniz. 

Evde Balgam Sökücü Nasıl Yapılır ?

Bal ve acı biber şurubu

Malzemeler

1/4 bardak elma sirkesi (62 ml)

1 limonun suyu

3 yemek kaşığı doğal bal (75 gr)

1 yemek kaşığı zencefil tozu (5 gr)

1/2 yemek kaşığı acı biber (2 gr)

Hazırlanışı

Elma sirkesini bir kaba koyun ve ardından limon suyu, bal, zencefil ile karıştırın. Tahta bir kaşıkla karıştırın ve kısık ateşte bekletin.Karışım kaynamadan acı biberi ekleyin ve ocaktan alın.Soğuduğunda temiz bir cam şişeye boşaltın. Günde bir ya da 2 yemek kaşığı tüketin su ile karıştırıp içebilirsiniz.

Balgam söktürücü evde nasıl yapılır ? Boğazdaki balgam nasıl geçer ? Balgam söktürücü çaylar ?

Elma, bal ve limon tarifi

Elma, bal ve limon suyu kullanarak hazırladığınız macunu hem çocuklarda hem yetişkinlerde öksürüğü azaltmak için balgam sökücü olarak kullanabilirsiniz.

İltihap sökücü ve mukolitik özellikleri mukus birikimini azaltarak hava kanallarını açar.

Malzemeler

Yarım soyulmuş elma
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı bal (25 gr)
Hazırlanışı
Elmaları pişirin ve püre haline getirene kadar ezin
Ardından balı ve limon suyunu ekleyin. Karışımı günde iki kez tüketin.

Balgam Söktüren Bitki Çayları Hangileri ?

Balgam söktürücü evde nasıl yapılır ? Boğazdaki balgam nasıl geçer ? Balgam söktürücü çaylar ?

Kekik Çayı : Kekik çayını bal ile tatlandırıp içmek, uzun süre boğazı yumuşatacaktır.

Nane Çayı : Nane çayı içmek, boğazı yumuşatır, öksürüğü geçirir. Nane çayının buharını solumak, ciğerlerin açılmasına yardımcı olur. Hatta, nane yağı ile boğaz ve göğüs bölgesine masaj yapmak, grip rahatsızlıklarına iyi gelir.

Nane çayı, balgam atılmasını kolaylaştırır, ciğerleri temizler.

Okaliptüs Çayı : Okaliptüs çayı, boğazı yumuşatır, öksürüğü hafifletir ve özellikle boğazda biriken balgamın atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, çeyrek tencere kaynar süre 5-6 tane okaliptüs yaprağı atıp buharını solursanız ciğerlerin ve solunum yollarının açılmasını sağlar.

Anason Çayı : Anason çayının buharını solumak ciğerleri yumuşatarak balgamın öksürükle vücuttan atılmasını hızlandırır.

Melekotu Kökü Çayı : Soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ve ateşi düşürmek için kullanılan bitkiler arasında yer alan melekotu kökü, akciğerleri ısıtan ve uyaran etkisiyle balgamın atılma sürecini hızlandırır.

Rezene Çayı : Rezene çayı boğazı yumuşatır, bronşit nedeniyle oluşan kuru öksürüğe iyi gelir.

Meyan Kökü Çayı : İltihap önleyici ve balgam söktürücü özelliği bulunan meyan kökü, aynı zamanda, astım, bronşit ve solunum sistemi ile ilgili diğer hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.