GÜNDEM - 23 Mart 2018 Cuma 14:22

Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklama

A
A
A
Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, "Irak Merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de Aynı doğrultuda hava sahamızı bugün itibariyle açıyoruz. Türkiye’den Erbil’e uçuşlar gerçekleştirilebilecek" dedi.

Yıldırım, cuma namazını Cebeci Camii'nde kıldı. Yıldırım, namaz sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Yıldırım, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın, Gaziantep’te FETÖ Borsası kurulduğuna dair açıklamalarına yönelik Yıldırım, “Türkiye topyekün olarak memleketimizin başına en büyük belalardan olan FETÖ ile amansız mücadele veriyor. Bu mücadele hakkında şüphe uyandıracak her türlü girişim asla kabul edilemez. Partimizin mensubu bir arkadaşımızın bu yönde kayda değer kuşkuları, bulguları varsa bunu kamuoyu ile paylaşmak değil, partimizin yetkili organlarına ve yargıya intikal ettirmesi daha doğru yol olur. Memleketin genel güvenliğini ilgilendiren ve milletimizin büyük bir hassasiyet gösterdiği böyle bir konuda daha dikkatli bir davranış içerisinde olmalarını ümit ediyorum.

FETÖ konusunda en ufak bir iddiayı es geçmemiz söz konusu değil. FETÖ mücadelesi terörle mücadele kadar, hatta daha önemli bir mücadeledir. Topyekün bu mücadele yargı, kolluk ve istihbarat boyutunda devam etmektedir. FETÖ konusunda açılan davaların hemen hemen üçte biri, birinci derece yargılamaları tamamlanmış ve diğerleride büyük ihtimalle tamamına yakını bu yıl sonuna kadar bu davalar sonuçlanmış olacak" değerlendirmesini yaptı.

Bir gazetecinin, "Sincar operasyonu planlanıyor mu?" ve "Kuzey Irak’a uçuş yasağı" ile ilgili soruları üzerine ise Başbakan yıldırım şunları söyledi:

"Bir şekilde tasvip etmediğimiz, dünyanın da tepkisini çeken Kuzey Irak referandumundan sonra hava sahasını kapatmıştık. Irak Merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de Aynı doğrultuda hava sahamızı bugün itibariyle açıyoruz. Türkiye’den Erbil’e uçuşlar gerçekleştirilebilecek. Süleymaniye’ye herhangi bir uçuş gerçekleşmeyecek. Süleymaniye bunun dışında kalacak. Süleymaniye hariç Erbil’e bugün itibariyle uçuşlar açılmış oluyor. Bugün itibariyle akşama doğru açılmış olur.

Türkiye terör tehdidi karşısında herhangi bir zaman ve yerle sınırlı olmaksızın mücadelesini sürdürüyor. Bundan sonra da tehdit nerede belirgin hale gelirse bu noktalara da gerekli operasyonu yapma hakkımız saklıdır. Uluslararası hukuktan ve ülkemizin milli güvenlik kaygılarından kaynaklanan bu hakkımızı her zaman kullanmaktan imtina etmeyiz."  

İlker Turak - Ömer Çetin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta çocuk parkının istinat duvarı çöktü, alanda boşluk oluştu Bayburt’ta çocuk oyun parkı içerisindeki istinat duvarı çöktü. Çökme sırasında çıkan ses vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. Yaşanan olayda can kaybı yaşanmazken, toprak zeminin kayması sonucunda alanda büyük bir boşluk oluştu. Bayburt’un Zahit Mahallesi, Çil Çil Konutları önündeki çocuk oyun parkının istinat duvarı göçtü. Alt toprak zemini kayan istinat duvarının bulunduğu alanda koca bir boşluk oluşurken, duvardan kopan büyük taş parçaları, istinat duvarının altında bulunan 2 katlı müstakil eve çarptı, evde maddi hasar meydana geldi. Çocukların, konut sakinlerinin şans eseri parkta bulunmaması facianın önüne geçti. Çevredeki vatandaşlardan edinilen bilgilere göre bir anda korkunç bir patlama sesi duyuldu. Patlama sesine koşan Çilçil konut sakinleri, istinat duvarının çöktüğünü gördüler. Çocukların her zaman oyun oynamaya gittikleri parkta böylesi bir manzarayla karşılaşan ve şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, belediyenin ihmalkar davrandığını belirterek, belediyeye sert tepki gösterdiler. Yaşanan olayda can kaybı yaşanmazken, vatandaşlar yetkililere sorumsuzluklarından dolayı sitem ettiler. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, mahalle sakinlerinin güvenliği için park girişine şerit çektiler. Zeminin kayma tehlikesi olduğunu belirten ekipler, alandan uzak durulması uyarısında bulunarak, çevredeki vatandaşları park ve çevresinden uzaklaştırdı. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, vatandaşların sert tepkisiyle karşılaştı. Belediyenin ilgili birimlerinin konuyla ilgileneceğini belirten Memiş, birim müdürlerine de sorumsuz davrandıkları gerekçesiyle sert çıkıştı. Evde bulunduğu sırada patlama sesini duyan konut sakinlerinden Samet Kelleci isimli vatandaş, duvarın yıkıldığını park çevresindeki çocuklardan öğrendiğini belirterek, "Patlama sesi duyduk, sesin nerden geldiğini anlamaya çalışırken çocuklar duvarın yıkıldığını söylediler. Biz de panikle parka doğru geldik ve duvarın çöktüğünü gördük. Çocuklar burada oynuyorlar diye bizler de bir hayli telaşlandık, çok şükür kimseye bir şey olmadı. Tam olarak biz de ne oldu, ne etti bir şey bilmiyoruz. Sadece korkunç bir patlama sesi duyduk" dedi.