ASAYİŞ - 31 Ocak 2013 Perşembe 22:40

"Başımız dik girdik, başımız dik çıkıyoruz"

A
A
A
"Başımız dik girdik, başımız  dik çıkıyoruz"

Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ve 4 belediye personelinin tahliye kararının ardından yakınları cezaevi önünde davul zurna eşliğinde slogan attı. Belediye Başkanı Erol Karadere, “Bütün kamuoyu bilsin ki alnımız dik buraya girdik alnımız dik çıkıyoruz” dedi.

MAHİR BAKİ
GİRESUN

Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'nde pazartesi günü başlayan duruşmada bugün karar çıktı. Duruşmaya tutuklu bulunan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdür Vekili Selim Dursun Ali Gürsoy, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mustafa Bodur ve memur Mehmet Kılıç ile birlikte tutuksuz yargılanan Belediye Başkan Vekili Ersin Bahadır ve meclis üyesi Orhan Perçin katıldı.

Müşteki ve tanıkların dinlendiği ve daha sonra sanıkların avukatlarının savunmalarının ardından sanıkların tahliye talebinde bulunduğu bugünkü duruşmanın sonunda mahkeme başkanı delillerin karartılmasına yönelik herhangi bir unsurun bulunmaması görüşü belirterek sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Tahliye kararının ardından sanık yakınları ve sevenleri tarafından büyük sevinç yaşadı. Giresun Cezaevi önünde Belediye Başkanı Erol Karadere, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdür Vekili Selim Dursun Ali Gürsoy, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mustafa Bodur ve memur Mehmet Kılıç’ın yakınları davul zurna eşliğinde meşale yakarak ve slogan attı. Başkan Karadere cezaevi çıkışında omuzlara alındı.

“BAŞIMIZ DİK GİRDİK, BAŞIMIZ DİK ÇIKIYORUZ”

Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karadere, “Espiye Belediyespor ve Espiye meslek yüksek okul ve fakülte yaptırma ve yaşatma derneklerine belediyede çalışan bir kısım arkadaşların ricasıyla bazı yardımlar toplandı. Bu yardımların baskılarla toplandığı hakkında iddialar vardı. Böyle bir baskının olmadığını sizlerde gördünüz. Müştekiler ve mağdurlar arasında sizin de bildiğiniz gibi iki üç tanesi bu iddiaları mahkeme heyeti huzurunda devam ettirmeye çalıştı. Ama onların asıl amaçları Espiye'de onların rantlarına hizmet etmediğimiz için. Espiye halkının çıkar ve menfaatleri bizim için her şeyin önünde geldiği için onların uygulamış olduğu bir komployla beraber bu süreci yaşadık. Hiçbir zaman üzgün değilim. Benim bu mahkeme karşısında yargılanmam da kamuoyu nezdinde ve Espiye halkı nezdin de aklandığımın bir göstergesidir. Tabii ki mahkeme süreci devam edecektir. Biz hukuka karsı saygılı olan insanlarız. Teknik detaylarla ilgili daha fazla açıklamak istemiyorum çünkü süreci etkilemek ve yönlendirmek istemiyorum. Ama şundan bütün kamuoyu bilsin ki alnımız dik buraya girdik alnımız dik çıkıyoruz. Bu zamana kadar nasıl Espiye’nin menfaatlerini düşündükse bundan sonrada da aynı bilinçle beraber hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Şu anda belediye başkanı olarak bu konuşmayı yapmıyorum” diyen Karadere, “Tabii ki takdir büyüklerimizin. Tekrar bu görevi verirlerse elimizden geldiği kadar layıkıyla yapmaya devam edeceğiz. Takdir İçişleri Bakanlığınındır. Sonuçta biz hizmet yapmak için bu yola baş koyduk” dedi.

Erol Karadere daha sonra yakınları ve sevenlerinin sevgi gösterisi arasında konvoy eşliğinde ilçesi Espiye’ye hareket etti. Davanın beşinci duruşması 26 Mart 2013 tarihinde yapılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.