GÜNDEM - 22 Ocak 2016 Cuma 15:10

Basın kartı sahiplerinin dikkatine!

A
A
A
Basın kartı sahiplerinin dikkatine!

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, basın kartlarının yenilenmesi başvurularının sona erdiği, yeni kartların incelemelerin ardından, eski basın kartlarının iade edilmesi koşuluyla İl Müdürlüklerince teslim edileceği belirtildi.

Yeni basın kartlarının sahiplerine teslimi konusunda Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Genel Müdürlüğümüz tarafından genel kart değişimine yönelik olarak 8 Kasım 2015-15 Ocak 2016 tarihleri arasında ‘Basın Kartları Yenileme Başvuruları’ alınmıştır. Başvuruda bulunanların basın kartları gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, kart sahiplerine İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla eski basın kartlarının iade edilmesi koşuluyla teslim edilecektir. Basın kartı başvurusunda bulunmayanlardan bilgilerinde değişiklik olanlar Genel Müdürlüğümüz internet sitesi üzerinden ‘Kart Bilgilerinde Değişiklik Başvurusu’ yapması, bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayan basın mensuplarının ise ‘Yıpranmış Kart Başvurusu’ yapmak suretiyle kartlarını yenilemeleri gerekmektedir. İlgili formlar doldurulduktan sonra basın kartı başvuru beyannamesinin çıktısı alınarak çalışılan basın yayın kuruluşunca onaylandıktan sonra bağlı olunan İl Müdürlüğümüze teslim edilmelidir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.