MAGAZİN - 14 Temmuz 2012 Cumartesi 11:00

Batman uçabilir ama düşüp ölür

A
A
A
Batman uçabilir ama düşüp ölür

Bir grup İngiliz fizik öğrencisi ünlü çizgi ve film karakteri Batman’in uçabileceğini, ama böyle bir durumda yere çakılıp büyük ihtimalle öleceğini hesapladı.

Dünya etrafındaki pek çok çizgi roman hayranının hayallerini suya düşüren Leicester Üniversitesi’nden dört fizik öğrencisi, 2005 yılında çekilen “Batman Begins” (Batman Başlıyor) filminde yaptığı gibi Batman’in pelerinini kullanarak havada süzülebileceğini ama inişinin kesinlikle ölümcül olacağını söyledi.

Öğrenciler, Batman’in yakında gösterime girecek “The Dark Knight Rises” (Kara Şövalye Yükseliyor) filmiyle ekranlara dönmeden önce uçabilmek için alışverişe çıkmasını önerdi.

Fizik alanında Master eğitimi gören 22 yaşındaki David Marshall “Batman’in uçuşunu tamamladıktan sonra hayatta kalabilmesi için kesinlikle daha büyük bir pelerine ihtiyacı var. Daha büyük pelerin onun moda anlayışına uymuyorsa itici güç kazanmak için jet motorları kullanabilir” dedi.

Konu hakkında yayınladıkları “Düşen Batman’in yörüngesi” başlıklı makalelerinde öğrenciler, 4,7 metre kanat uzunluğu olan peleriniyle Batman’in 150 metre yüksekliğinde bir binadan atlaması durumunda kendisinin ancak 350 metre uzaklığa süzülebileceğini öne sürdü.

Öğrenciler, bundan sonra Batman’in saatte 109 kilometre hızla yere çakılacağını belirttiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.