SPOR - 28 Eylül 2016 Çarşamba 21:46

Beşiktaş 1-1 Dinamo Kiev

A
A
A
Beşiktaş 1-1 Dinamo Kiev

Beşiktaş Dinamo Kiev maçı, Beşiktaş Dinamo Kiev maçı özeti, Beşiktaş Dinamo Kiev maçı golleri, Beşiktaş Dinamo Kiev maçı skoru, Beşiktaş Dinamo Kiev maçı kaç kaç bitti, Beşiktaş Dinamo Kiev maçı gollerini kim attı, Beşiktaş Dinamo Kiev maçını kim kazandı...

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında Beşiktaş, Vodafone Arena’da karşılaştığı Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı ve puanını 2'ye çıkardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada orta alanın sağında topla buluşan Talisca'nın rakiplerini geçerek ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Rudko’da kaldı.

10. dakikada Caner’in sol kanattan ortasında ceza sahasında bulunan Aboubakar’ın rövaşatası kalenin yanından dışarı çıktı.

13. dakikada Beck’in son çizgiye inip ceza sahasına yerden ortasında topla buluşan Talisca’nın gelişine vuruşu defansa çarpıp az farkla dışarı gitti.

29. dakikada Quaresma’nın ceza yayı üzerinden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak sağ üst köşeden ağlarla buluştu. 1-0

35. dakikada Talisca’nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Aboubakar’ın kaleciyi geçerek vuruşunda top defansın müdahalesiyle kornere gitti. 

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

57. dakikada Garmash’ın ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Fabri’den dönen topla ceza sahası içinde buluşan Garmash’ın şutunda Fabri meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
61. dakika sol kanattan Caner’in ortasında Aboubakar topu Talisca’ya indirdi. Kaleci Rudko ile karşı karşıya kalan Talisca’nın vuruşunda defans araya girip meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
63. dakikada sol kanatta topla buluşan Quaresma'nın ceza sahasına girip çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
65. dakikada sağ kanattan Rybalka’nın kullandığı serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Tsygankov’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1
87. dakikada Rybalka'nın ara pasında kaleci Fabri ile karşı karşıya kalan Yarmolenko’nun vuruşunda meşin yuvarlak Fabri’den oyuna döndü.
90+2. dakikada Quaresma'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında kaleci Rudko güçlükle uzaklaştırdı.

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Felix Zwayer xx, Thorsten Schiffner xx, Marco Achmüller xx
Beşiktaş: Fabri xx, Beck xx, Marcelo xx, Tosic xx, Caner xx, Tolgay xxx (Gökhan İnler dk. 77 x), Hutchinson xx, Quaresma xxx, Adriano xx (Cenk dk. 68 x), Talisca xxx, Aboubakar x (Kerim Frei dk. 85 ?)
Yedekler: Tolga, Olcay, Necip, Rhodolfo
Teknik Direktör: Şenol Güneş
Dinamo Kiev: Rudko xx, Morozyuk xx, Khacheridi xx, Vida xx, Antunes xx, Rybalka xx, Garmash xx, Buyalskiy x (Korzun dk. 22 x), Yarmolenko xx, Gonzalez xx (Tsygankov dk. 62 xx), Moraes xx (Gladkiy dk. 78 x)
Yedekler: Shovkovskiy, Ochigava, Makerenko, Gromov
Teknik Direktör: Sergiy Rebrov
Goller: Quaresma (dk. 29) (Beşiktaş), Tsygankov (dk. 62) (Dinamo Kiev)
Sarı kartlar: Adriano, Tolgay (Beşiktaş), Korzun, Vida (Dinamo Kiev)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Hıdırellez Şenliği’nde birlik ve beraberlik mesajı Darende’de düzenlenen Hıdırellez Şenliği’nde konuşan Alican Bozkurt, Hıdırellez’in bolluk, bereket ve kardeşliğin simgesi olduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Darende Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği programına ilçe protokolü, vatandaşlar, gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşan Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Hıdırellez’in Anadolu’nun en önemli kültürel miraslarından biri olduğunu söyledi. Hıdırellez’in sadece bir mevsim geçişi olmadığını ifade eden Bozkurt, "Hıdırellez; umutların yeniden yeşerdiği, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik beraberliğin güç kazandığı özel bir kültür mirasıdır. Anadolu’nun dört bir yanında yüzyıllardır yaşatılan bu güzel gelenek insanlarımızı aynı sofrada, aynı duada ve aynı gönülde buluşturmaktadır" dedi. Darende’nin tarihi ve kültürel değerleriyle bu mirası yaşatan önemli şehirlerden biri olduğunu kaydeden Bozkurt, düzenlenen etkinliklerle geleneklerin gelecek nesillere aktarılacağını belirtti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve personele teşekkür eden Bozkurt, "Bizler Darende Belediyesi olarak kültürüne sahip çıkan, geçmişini unutmayan ve geleceğini güçlü inşa eden bir Darende için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki geleneklerini yaşatan toplumlar, yarınlara daha güçlü yürür" diye konuştu. Program, çeşitli etkinlikler ve vatandaşların katılımıyla devam etti.
Kocaeli Başkan Sezer, Hatay’da afet yönetimi ve koordinasyon deneyimlerini paylaştı Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Hatay Valiliği tarafından düzenlenen "Krizden Kalkınmaya: Afet Yönetiminde Hatay Modeli ve Gelecek Stratejileri Çalıştayı"na katılarak, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede yürüttükleri halk sağlığı ve koordinasyon çalışmalarını anlattı. Hatay Valiliği ev sahipliğinde, afet yönetimi konusunda kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve saha deneyimlerinin paylaşılması amacıyla düzenlenen çalıştayda Gölcük Belediyesinin çalışmaları masaya yatırıldı. Çalıştayda katılımcılara hitap eden Başkan Ali Yıldırım Sezer, deprem sürecinde fedakarca görev yapan tüm kamu personeline, sivil toplum kuruluşlarına ve gönüllülere teşekkür etti. Afet öncesi alınacak tedbirlerin yanı sıra afet sonrasında sahada edinilen tecrübelerin değerlendirilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Sezer, bu deneyimlerin kayıt altına alınarak kitaplaştırılmasının son derece değerli olduğunu ifade etti. Sezer, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve 1999 Gölcük Depremi başta olmak üzere afetlerde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Gölcük Belediyesinin Hatay’daki yaraları sarma mesaisi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hızla koordine olan Gölcük Belediyesi, 159 personeliyle Hatay’da depremin izlerini silmek için çeşitli çalışmalara imza attı. Başkan Ali Yıldırım Sezer’in bizzat yönettiği dezenfeksiyon ve ilaçlama koordinasyonu 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kesintisiz sürdü. Kapsamlı vektör (sivrisinek, haşere) ve kemirgen mücadelesi ile kireçleme çalışmaları yapıldı. Bölgeye gıda, su, temizlik malzemesi, un ve odun yüklü 103 tır yardım gönderildi. Kurulan özel ekipler; ilçe ve köylerde ekmek, temizlik malzemesi ve çocuklara oyuncak dağıtımı gerçekleştirdi. Hatay’ın Defne ilçesinde kurulan aşevi aracılığıyla 3 aşçı ve yardımcı personellerle her gün en az 1500 kişiye sıcak yemek ulaştırıldı. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi aracılığıyla bölgeye manuel tekerlekli sandalyeler, hava vantilatörleri, hasta taşıma sedyeleri, yürüteçler, hasta bezleri ve kışlık giyim malzemeleri sevk edildi. Defne’de 4 ekskavatör ve 2 kazıyıcı yükleyici ile arama kurtarma çalışmalarına destek verilirken, sahra hastanesi ve çadır kentlerin zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Hatay Samandağ Milleyha Sulak Alanı’na dökülen 300 kamyondan fazla çöp iş makineleriyle temizlenerek çevre sağlığı koruma altına alındı.