ASAYİŞ - 23 Kasım 2021 Salı 09:40

Bir ayı saldırısı da Bursa'dan

A
A
A
Bir ayı saldırısı da Bursa'dan

Bursa’nın İznik ilçesinde ormanda ayı saldırısına uğrayan genç adam hastanelik oldu. Tedavisi tamamlanan yaralı orman işçisi, "Ayının hali daha perişan. Siz bir de onun halini görün. Ben işinde gücünde biriyim. Ayıya hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Tokat'ta yaşanan ayı saldırısının ardından bir ayı tarafından bir başka saldırı da Bursa'nın İznik ilçesinde yaşandı. İznik Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan kepçe operatörü Sezgin Yılmaz (24) İznik’e bağlı Derbent Mahallesi'nde ormanlık alanda çalışırken bir ayının saldırısına uğradı.

Boynundan, elinden ve ayaklarından yaralanan genç adam çevredeki çalışanlar tarafından hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sezgin Yılmaz’a kuduz aşısı vuruldu.

Bir ayı saldırısı da Bursa'dan

"Siz gidin bir de ayının halini görün, onun hali daha perişan"

Hastaneden taburcu olduktan sonra evinde tedavisi devam eden Sezgin Yılmaz, o anları anlattı. Yılmaz açıklamasında, “Ormanda çalışıyorduk. Yemek molasına çıktım. Dönüşte ayı ile göz göze geldim. Ayıdan 100-150 metre kaçtım. Beni yakaladı ve 5-6 dakika ayı ile boğuştum. Hatta beraber yuvarlandık. Siz gidin bir de aynın halini görün onun hali daha perişan. Sonra sesleri duyan abim geldi, beni hastaneye kaldırdılar. Ben işimde gücümde biriyim, ayıya hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Bir ayı saldırısı da Bursa'dan

Mehmet Buldu - İlkay Altay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul L’Oréal, Kadınların Güçlendirilmesi Fonu’na 50 milyon euro ek kaynak ayırıyor Dünyanın önde gelen güzellik şirketlerinden L’Oréal, Kadınların Güçlendirilmesi Fonu’na 50 milyon euroluk ek kaynak ayıracağını duyurdu. Pandemiyle artan sosyal acil durumlara yanıt vermek amacıyla 2020 yılında kurulan fonun, 2026-2030 dönemini kapsayacak şekilde beş yıl daha uzatılmasına karar verildi. Bu girişimle L’Oréal, 2030 yılına kadar 5 milyon kadının refahını, güçlenmesini ve dayanıklılığını artırmayı hedefliyor. L’Oréal Kadınların Güçlendirilmesi Fonu, kırılgan durumdaki kadınların ve kız çocuklarının yaşamlarını dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu taahhüt ile kritik önemde olan sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmeyi de hedefleyen L’Oréal; etkisini büyütmek ve mevcut zorluklara çözüm üretmek amacıyla uzman dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde ekonomik güçlenme, eğitim, şiddetle mücadele ve cinsel ve üreme sağlığı hizmetlerine erişimden oluşan dört temel etki alanına odaklanıyor. L’Oréal CEO’su Nicolas Hieronimus, "Bir asırdan uzun bir süredir kadınlar, L’Oréal’in toplumsal taahhütlerinin merkezinde yer alıyor. Kadınlar için giderek daha zorlaşan bir ortamda, kadınların güçlendirilmesinin herkes için daha adil ve sürdürülebilir bir geleceğin anahtarı olduğuna inanıyoruz. Bu inancımız, L’Oréal Kadınların Güçlendirilmesi Fonu’na beş yıl boyunca 50 milyon euroluk bir kaynakla yenilememize vesile oldu. Bu adım, değerlerimize ve dünyayı harekete geçiren güzelliği oluşturma misyonumuzla tamamen örtüşüyor" ifadelerini kullandı. L’Oréal Kurumsal Sorumluluk Direktörü Ezgi Barcenas ise şunları ekledi: "L’Oréal olarak kadınlar için faaliyetlerimizi yoğunlaştırmaktan gurur duyuyor; bunun toplumsal ilerleme için temel bir kaldıraç olduğuna inanıyoruz. 2020’den bu yana Kadınların Güçlendirilmesi Fonu, dünya genelinde 500’den fazla dernekle iş birliği içinde 6 milyondan fazla kadına destek sağladı. Kadınlara olan güçlü bağlılığımızı daha da pekiştirmenin, kurumsal sorumluluğumuzun derin bir parçası olduğuna inanıyoruz" dedi. Türkiye’den iki sivil toplum kuruluşu da fondan yararlandı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının da başvurarak destek alma fırsatına sahip olduğu L’Oréal Kadınların Güçlendirilmesi Fonu’nda geçtiğimiz dönemdeki faydalanıcılar arasında Türkiye’den iki sivil toplum kuruluşu da yer aldı. KAMER Vakfı, dezavantajlı kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesini ve mülteci kadınların desteklenmesini amaçlayan kapsamlı projesiyle fon desteği almaya hak kazandı. Fondan yararlanmaya hak kazanan bir diğer kurum olan İmece İnisiyatifi Derneği ise yürüttüğü "Solar Age" ve "Basmane’de Okula Dönüş" projeleri için hibe desteği aldı. L’Oréal Türkiye’nin, L’Oréal Kadınların Güçlendirilmesi Fonu aracılığıyla KAMER ve İmece iş birliğiyle 33 binden fazla kadına doğrudan ulaştığı belirtildi.
Denizli Denizli’deki firari maymunların sırrı çözüldü Denizli’de ardı ardına yaşanan firari maymunların hikayesi ortaya çıktı. Bakımı yasak ırklardan olan ve Çivril’de doğa terk edildikten sonra tedavi altına alınan maymunlardan birisinin il merkezinde koruma altına alındığı barınağın fırtınada zarar görmesi sonucu ikinci kez firar ettiği belirlendi. Denizli’nin Çivril ilçesinde geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın bulduğu iki maymun, ihbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından yakalanarak tedavi altına alındı. Olayın ardından kent merkezindeki Çamlık bölgesinde mantar toplamak için ormana giden bir vatandaş, karşılaştığı maymun dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşın ekipler gelene kadar simitle oyalamaya çalıştığı anlar ise sosyal medyada geniş yankı buldu. Yapılan incelemelerde, ormanlık alanda görülen maymunun Çivril’de yakalanarak koruma altına alınan maymunlardan biri olduğu öğrenildi. Hafta sonu kentte etkili olan fırtınada, maymunun bulunduğu kafes üzerine ağaç dalı düşmesi sonucu hasar oluştuğu ve maymunun oradan kaçtığı tespit edildi. "DKMP ekiplerini tanımış sanırım, görünce hemen kaçtı" Maymunla ormanda karşılaştığı anda tedirginlik yaşadığını ifade eden Nizamettin Yiğit, "Pazar günü gezmek amaçlı aynı zamanda hobi amaçla kuzugöbeği mantarı toplamak için Çamlık Parkı Orman bölgesine çıktım. Bir anda karşıma maymun çıktı. Zaten hayvanat bahçesinden kaçmış. Bir gün öncesinde yaşanan fırtınada ağacın düşmesi sonucu yuvasındaki bir noktasında oyuk oluşmuş ve oradan kaçmış. Zaten hayvan 2 gündür açmış. Benimde yanımda simit vardı. Simidi paylaştım onunla. Bayağı yakınlaştı ve ben ilk başta baya ürkmüştüm. Sonrasında gayet iyi anlaştık. Bende gereken kurumlara ihbarda bulundum. Milli Parklar geldi. Milli Parklar da yakalamak için çalışma başlattı. İlk başta ürkerek yaklaşıyordum ama baktığımda o benden kaçmıyor ve bana bir tepkide vermiyor. Belki acıkmıştır diye ilk başta simit attım. O da hiç düşünmeden attığım simitleri yedi. Milli Parklara ihbarda bulundum ve sanırım hala yakalama çalışmaları devam ediyor. Milli Parklar gelene kadar maymunu oyalamaya çalıştım. Milli Parklardan ekipler geldiği görünce maymun, sanırım artık tanımış. Çok zeki bir hayvan. Ekipleri görünce direkt kaçtı. Olay yerinden anında uzaklaştı. Denizli’de zaten böyle bir olayla karşılaşmak çok zor. Tropik ormanda yetişen ve yaşayan bir hayvan. Denizli’de görünce ilk başta çok şaşırdım zaten. Ondan sonra da insanlık görevimi yaptım" dedi. Türkiye’de beslenmesi yasak olan türler arasında yer alan maymunların, muhtemelen bir kişi tarafından sahiplenildikten sonra yasağı öğrenilmesi üzerine doğaya bırakıldığı değerlendiriliyor. Denizli’de koruma altına alınan iki maymunun, gerekli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Konya’nın Karatay ilçesindeki hayvanat bahçesine teslim edilecekleri öğrenildi.
Antalya Yayanın aracın altında kaldığı kaza kamerada Antalya’nın Manavgat ilçesinde hafif ticari aracın yayaya çarpması sonucu meydana gelen kazada, ayakları aracın tekerinin altında kalan yaya yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada, sürücü belgesinin alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığı belirlenen araç sürücüsüne 200 bin TL para cezası uygulandı. Kaza, Kavaklı Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Murat T.’nin kullandığı 06 PRB 35 plakalı hafif ticari araç, yaya geçidi bulunmayan yerden yolun karşısına geçmekte olan Sıla Y.’ye çarptı. Güvenlik kamerasına saniye saniyesine yansıyan kazada, aracın çarptıktan sonra yayanın ayaklarını tekerin altında kaldığı gözlenirken, araç sürücüsünün geri manevra yaparak yayanın ayağının çıkmasını sağladı. Kazada yaralanan Sıla Y. 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Diğer taraftan Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince kazanın ardından yapılan kontrolde hafif ticari aracı kullanan Murat T.’nin sürücü belgesine daha önce alkollü araç kullandığı için el konulduğu belirlendi. Araç sürücüsüne ehliyeti alkollü araç kullanmaktan iptal edildiği halde araç kullanmaktan 200 bin TL, muayenesiz araç kullanmaktan 2 Bin 719 TL, sigortasız araç kullanmaktan bin 246 TL olmak üzere 203 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.