KÜLTÜR SANAT - 09 Temmuz 2011 Cumartesi 11:29

Bon Jovi, İstanbul'u salladı

A
A
A
Bon Jovi, İstanbul'u salladı

Efsanevi rock grubu Bon Jovi, İstanbul’da fırtınalar estirdi. Müziği ve sahne performansı ile hayranlarını büyüleyen grubun solisti Jon Bon Jovi, sahnede Türk Milli Takımı forması giyerek jest yaptı.

''Greatest Hits Tour'' kapsamında 18 yıl aradan sonra İstanbul'da konser veren grup, dün gece Türk Telekom Arena Stadı’nda hayranları ile buluştu. Bon Jovi, açılışı ‘Raise Your Hands’ şarkısıyla yaptı. Grubun solisti Jon Bon Jovi, stadı dolduran müzikseverlerden şarkıya ellerini havaya kaldırarak eşlik etmesini istedi. İlk parça ile ritim tutmaya başlayan eller 2 buçuk saat süren konser sonuna kadar hiç durmadı.

 

Bütün stadın hep bir ağızdan söylediği şarkı tabi ki ‘It’s My Life’ oldu. 20.45’te başlayan ve ara vermeden 23.30’a kadar devam eden konserde Bon Jovi, bis yaptıktan sonra yaklaşık 6 şarkı daha söyledi.


MİLLİ TAKIM FORMASI GİYDİ


Sahne şovuyla olduğu kadar bitmek bilmeyen enerjisi ve sempatik tavırlarıyla hayranlarının gönlünü bir kez daha fetheden Bon Jovi, kırmızı militeri ceketini çıkarıp Türk Milli Takımı forması giyerek seyirciyi şoke etti. ‘Bon Jovi’ yazan 10 numaralı formayı giymesi ile statta ıslık, alkış ve çığlık sesleri ile çınladı. Formayı giydikten sonra söylediği Roy Orbison’un ‘Pretty Woman’ şarkısıyla da hayranlarına ikinci bir sürpriz yaptı. Şarkıya tüm stat eşlik etti.

 

SEYİRCİYE YANSITMADI

 

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 11 Haziran tarihinde verdiği konser sırasında, yağmurdan dolayı ıslanan sahnede kayarak dizini inciten grubun solisti, İstanbul konseri öncesi küçük bir operasyon geçirmiş olmasına rağmen seyirciye bunu yansıtmadı.

 

GALATASARAY ATKISI ŞOKU

 

Son şarkısını söyleyen Jon Bon Jovi, grup arkadaşları ile seyirciyi selamladıktan sonra ön taraflardan atılan bir Galatasaray atkısını açtı. Davranışı Galatasaray taraftarları tarafından alkışlarla desteklenirken seyirciler arasından yükselemeye başlayan ıslık ve yuhalamalarla şoke olan Bon Jovi atkıyı birden elinden bıraktı. Sempatik tavırlarıyla durumu toparlamaya çalışan solist hayranlarına veda etti.

 

‘REDD’ ŞIK VE ŞENER'İ UNUTMADI

 

Bon Jovi'den önce sahneye çıkan Türk rock grubu Redd, sevilen parçalarını ardı ardına seslendirirken bir parça da tutuklu gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener için söyledi. Grup sahnedeki Ahmet Şık ve Nedim Şener kartonetleri eşliğinde 'Masal' isimli şarkılarını seslendirdi.
hurriyet

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.