ASAYİŞ - 16 Aralık 2009 Çarşamba 12:19

Bozüyük'te korkunç kaza

A
A
A
Bozüyük'te korkunç kaza

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında biri polis memuru 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı.

FATMA SAVAŞ İNAL/BİLECİK

Saat 24:00 sularında Bozüyük-Eskişehir yolu üzerindeki Ömür Dinlenme Tesisleri önünde kavşakta meydana gelen kazada, Rüstem Kurt idaresindeki 03 KE 433 plakalı otomobil, 11 DN 002 plakalı Sipahioğlu firmasına ait Hilmi Parmaksız'ın (66) kullandığı işçi servisi otobüsüne çarptı.

Kazada, otomobilde bulunan Rüstem Kurt, Umut Bölük ve Ziya Katrancı hayatını kaybederken, Yunus Emre Karaman ve Samet Uçar ağır yaralandı. Otobüs yolcularından Hayri Usta, Fethi Oktay ve Nuri Acar da yaralandı.

Yaralılar Bozüyük Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Samet Uçar ise Bursa Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi.
Yol trafiğe yaklaşık 2,5 saat kapalı kalırken, Bilecik Valisi Musa Çolak ve İl Emniyet Müdürü de kaza mahalline gelerek bilgi aldı.

Kazada ölen polis memuru Rüstem Kurt'un cenazesi bugün Bozüyük Emniyet Müdürlüğü önünde yapılacak törenin ardından memleketi olan Afyon Bolvadin'e gönderilecek. Ziya Katrancı ile Umut Bölük ise Bozüyük'te toprağa verilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İznik’te 1700 yıl sonra bir ilk: Konsil kültürel etkinlikle anılacak İznik’te 325 yılında gerçekleştirilen ve Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan İznik Konsili, aradan geçen 1700 yılın ardından ilk kez kültürel bir etkinlikle anılacak. 31. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda, görme engelli yurttaşlar onur konuğu olacak. Noel Baba Barış Konseyi tarafından organize edilen etkinlikler, İznik Gölü kıyısında bulunan Aziz Neofitos Bazilikası’nın seyir platformunda gerçekleştirilecek açılış programıyla başlayacak. Açılışta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler, görevleri başında hayatını kaybeden askerler, milletin bağımsızlığı uğruna mücadele eden isimsiz kahramanlar ile Gazze’de ve tüm savaşlarda yaşamını yitiren çocuklar anısına saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşunun ardından aynı platformda kültürel bir etkinlik düzenlenecek. Programın sunumunu görme engelli Halil Bilgiç yaparken, etkinliklerin onur konuğu ise İstanbul’dan gelecek görme engelli yurttaşlar olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca "1700 Yıl Önce - 1700 Yıl Sonra: Arama Konferansı" düzenlenecek. Konferansta, Roma İmparatoru I. Konstantin’in 325 yılında İznik Konsili’ni toplama gerekçeleri ve konsilde yaşanan gelişmeler ele alınacak. Tarihçiler, akademisyenler, milletvekilleri, gazeteciler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşecek konferansta, 1700 yıl önceki süreç ile günümüz değerlendirmeleri birlikte masaya yatırılacak. Öte yandan, anti-siyonist entelektüel çevrelerde önemli bir yere sahip olan Yahudi Haham Yaakov Shapiro’ya Noel Baba Barış Ödülü’nün verilmesi de programda yer alıyor. Etkinlikler, İznik Konsili’ne 1700 yıl önce katılan Antalyalı Aziz Nikolaus’un anısına düzenlenen ve bu yönüyle 1700 yıl içerisindeki ilk kapsamlı anma programı olma özelliğini taşıyor. Böylece İznik Konsili, tarihte ilk kez 1700 yıl sonra, 2025 yılında gerçekleştirilen kültürel bir etkinlikle anılmış olacak. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, etkinliklerin barış, tarihsel hafıza ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir buluşma olacağını ifade etti.