SAĞLIK - 02 Aralık 2016 Cuma 17:35

Çikolata diyeti ile 7 günde 7 kilo! İşte diyet listesi

A
A
A
Çikolata diyeti ile 7 günde 7 kilo! İşte diyet listesi

Çikolata ve diyet kelimeleri bir arada kullanılamaz gibi gelse de, çikolata ile zayıflamak dünyada çok popüler bir yöntemdir. Bu makalemizde çikolata diyeti ile 7 günde 7 kilo, 5 günde 4 kilo ve haftada 1 kilo olmak üzere 3 farklı diyet listesi yayımladık. Dilediğiniz diyet listesini uygulayabilirsiniz.

Çikolata diyeti ile 7 günde 7 kilo (7 gün boyunca yenmesi gerekenler)

7 günde 7 kilo verdiren çikolata diyeti, yalnızca çikolata ve salatadan oluşuyor. 7 gün boyunca yenilmesi gerekenler yalnızca bunlardır.
100 gram çikolatayı 3-4 parçaya bölüp gün boyu tüketin.
Akşam yemeği ise havuç, domates, salatalık, lahana gibi dilediğiniz sebzelerden oluşan biraz zeytinyağı ve limon suyu katılmış salata. Bu salatayı doyana kadar tüketebilirsiniz.
Her gün 2 -2,5 litre su içilecek.

Çikolata diyeti ile 5 günde 4 kilo diyet listesi (5 gün boyunca bunlar tüketilecek)

Kahvaltı

Kuru üzüm, fındık vb. olmadan 30 gram bitter çikolata

1 bardak şekersiz kahve


Öğle Yemeği

30 gram bitter çikolata

1 bardak şekersiz kahve


Akşam Yemeği

30 gram bitter çikolata

1 bardak şekersiz kahve


Diyetisyen Selahattin Dönmez'den;

Çikolata diyetiyle haftada 1kilo

Kahvaltı:

1 ince dilim beyaz peynir

1 ince dilim karışık tahıllı ekmek

4 adet taze veya kuru ceviz içi

Bol domates dilimleri ve taze nane yaprakları üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı katılmış salata


Ara Öğün

1 su bardağı süt


Öğle Yemeği

1 kase erişte veya pirinç ile hazırlanmış çorba

1 küçük tabak kuşbaşı et veya tavuk sote yemek

1 ince dilim karışık tahıllı ekmek

Bol domates dilimleri ve taze nane yaprakları üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı katılmış salata


İkindi Yemeği

4 parça Antep fıstıklı çikolata


Akşam Yemeği

100 gram zeytinyağı ve kekik ile marine edilmiş fırında pişirilmiş hindi eti

1 ince dilim karışık tahıllı ekmek

Bol domates dilimleri ve taze nane yaprakları üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı katılmış salata


Ara Öğün

1 adet portakal

Not: Bu diyetleri veya herhangi bir diyeti doktorunuza danışmadan uygulamayın.


Diyetisyen Ferin Batman'dan Çikolata diyeti

Kahvaltı

1 tatlı kaşığı fındık, fıstık ezmesi veya reçel

1 dilim kepekli veya çavdar ekmeği

1dilim peynir, domates, salatalık, yeşil biber

Ara Öğün

1 meyve (4 adet çikolataya batırılmış çilek de olabilir)


Öğle Yemeği

1 porsiyon ızgara tavuk göğsü

1 su bardağı ayran

Salata


İkindi Yemeği

1 adet küçük çikolata, gofret veya 3 madlen veya 1 kase çikolatalı puding


Akşam Yemeği

4­-5 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği

3 yemek kaşığı yoğurt

1 dilim kepekli veya çavdar ekmeği

Salata


Ara Öğün

1 su bardağı çikolatalı süt

1 adet meyve


Diyet listesinde çikolata yer alması kişiyi şişmanlatır mı?

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, diyette çikolataya yer vermekle ilgili bize şu bilgileri veriyor:

"Diyette çikolata tabii ki yasak değil, çikolata yemeyi çok sevenlere ara öğün yerine kahvenin yanına çikolata neden eşlik etmesin? Unutmayın, ne yediğiniz ile beraber tükettiğiniz miktarlar önemli!? Özellikle diyetteyken tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmamızı sağlayan bitter çikolata, günlük bir miktar tüketildiğinde stresi yok ediyor, kalp-damar hastalıklarını önlüyor ve cildi gençleştiriyor. Çikolata, antioksidan içeren bir yiyecektir. Antioksidanlar ise vücudu yaşlanmaya karşı koruyan en önemli şeylerin başında geliyor." 

Kaynak: http://www.mavikadin.com/ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Mıhlama için izdiham: Süleymanpaşa’da 1 tonluk lezzet seli Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali’nin ilk gününde yaklaşık 1 ton mıhlama kısa sürede tükenirken, etkinlik alanında zaman zaman izdiham yaşandı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Karadenizliler Derneği tarafından organize edilen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali, ilk gününden yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında vatandaşlara yaklaşık 1 ton mıhlama ikram edilirken, lezzetten tatmak isteyenler erken saatlerden itibaren etkinlik alanına akın etti. Kazanlarda hazırlanan mıhlama karıştırılırken ortaya çıkan görüntüler adeta görsel şölene dönüştü. Mıhlama dağıtımı öncesinde oluşan uzun kuyruklar dikkat çekerken, dağıtımın başlamasıyla birlikte kalabalık zaman zaman kontrolden çıktı, yoğunluk üst seviyeye ulaştı. Oluşan kalabalık nedeniyle festival yetkilileri, hazırlanan mıhlamanın yetip yetmeyeceği konusunda endişe yaşadı. İzdiham havadan görüntülendi Mıhlama için oluşan metrelerce kuyruk ve kalabalık, dron ile görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde, etkinlik alanındaki yoğunluk net şekilde gözler önüne serildi. Festivalin ilk günü, yoğun katılım ve renkli görüntülerle hafızalara kazındı. "6 bin kişiye mıhlama dağıtacağız" Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, "Hamsi ve Mıhlama festivalimizin bugün ikinci günündeyiz. Arkamda görüyorsunuz izdiham oluştu. Bu daha ikinci gün mıhlama dağıtımı. Sağ olsun Süleymanpaşalılar bizlere tevazu gösteriyorlar. Bizi çok memnun ettiler ve çok kalabalık oldu. Mıhlama yetecek mi yetmeyecek mi bunun endişesi içerisindeyiz. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. 6 bin kişilik mıhlama hazırladık, 6 bin kişiye ücretsiz mıhlama dağıtacağız. Yarın da 10 bin kişiye ücretsiz hamsi dağıtacağız" dedi.
Ankara Yoğurt, ayran, turşu gibi ürünler 2026’da gıda trendleri arasında Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan yoğurt, ayran ve turşu gibi ürünlerin tüketim trendinin arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Nur Doğan, "İnsanlar bu gıdaları artık yalnızca sindirim için değil, bağışıklık, ruh hali ve enerji üzerindeki etkileri nedeniyle tercih ediyor; böylece kültürel tarifler modern dokunuşlarla yeniden popülerleşiyor" dedi. Bireylerin artık yalnızca beslenmeye değil sağlıklarını korumaya, yaşam kalitesini artırmaya, zihinsel ve bedensel dengeyi sağlamaya ve çevre bilinciyle hareket etmeye odaklandığını vurgulayan Medicana International Ankara Hastanesi Feel Well Beslenme ve Yaşam Tasarımı bölümü Diyetisyen Sena Nur Doğan, 2026 yılına nostaljik tatlar ve geleneksel pişirme tekniklerinin damga vuracağını söyledi. Proteinin beslenmenin merkezindeki yerini daha da sağlamlaştıracağına belirten Diyetisyen Sena Nur Doğan şu bilgileri paylaştı: "Bu yılın en güçlü sağlık temalarından biri bağırsak sağlığı. Mikrobiyom dostu ürünler, prebiyotik lifler, fermente gıdalar ve doğal probiyotik içeren seçenekler giderek daha fazla tercih ediliyor. Yoğurt, ayran, turşu gibi kültürümüzde var olan gıdalar modern beslenme trendlerinin yıldızı haline geliyor. 2026’da sağlıklı beslenme ‘yasaklar’ üzerinden ilerleyen katı bir sistem olmaktan çıkıyor. Yerini; tat duyusunu tatmin eden, dokularla oynayan, nostaljik lezzetleri modern yorumlarla yeniden sunan bir beslenme kültürü alıyor. Fermente gıdalar, bakliyatlar, ev yapımı soslar, eski pişirme teknikleri ve yerel malzemelerle hazırlanan yemekler güçlü bir geri dönüş yapıyor." Sığır yağı talebi artıyor Sığır yağının raflarda daha sık görüleceğini aktaran Diyetisyen Sena Nur Doğan, "Bir zamanlar geleneksel yemek pişirmenin temel unsurlarından biri olarak yüksek dumanlanma noktası ve zengin aromasıyla değer verilen sığır yağı, alternatif yağ arayışındaki tüketiciler tarafından yeniden keşfediliyor. Ancak sığır yağı doymuş bir yağdır. Yüksek doymuş yağ alımı, kalp ve damar hastalıkları riskiyle ilişkilidir; bu nedenle az miktarda tüketilmesi en sağlıklısıdır" ifadelerini kullandı. Proteinli içecekler daha da popülerleşiyor İçeceklerin artık yalnızca bir tamamlayıcı değil, başlı başına fonksiyonel bir ürün haline geldiğini ifade eden Diyetisyen Sena Nur Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Elektrolit destekli sular, proteinli içecekler, prebiyotik içeren soğuk çaylar, mantar özleri ve zihinsel dengeyi hedefleyen bitkisel karışımlar her zamankinden daha popüler. Tüketici, içtiği her ürünün kendisine ne sağladığını bilmek istiyor. Bu durum, üreticileri daha sade içeriklere, daha net amaçlara ve daha şeffaf etiketlere yönlendiriyor. Günümüz gıda trendleri, sağlıklı beslenmenin yalnızca makro ve mikro besin dengesiyle sınırlı olmadığını; keyif, sürdürülebilirlik, duygusal iyilik hali, kültürel bağlar ve pratik yaşamla uyumlu bir bütünlük sunması gerektiğini gösteriyor. 2026; bedeni besleyen, zihni destekleyen ve gezegene saygı duyan daha bütüncül bir beslenme yılı olacak."