EKONOMİ - 20 Nisan 2019 Cumartesi 15:42

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, ‘Temiz Bir Dünya’ için 25 bin bez çanta hediye ediyor

A
A
A
CK Enerji Boğaziçi Elektrik, ‘Temiz Bir Dünya’ için 25 bin bez çanta hediye ediyor

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, ‘Dünya Günü’nde daha temiz bir dünya için müşterilerine 25 bin geri dönüşümlü bez çanta dağıtacağını duyurdu.

Her yıl 22 Nisan’da çevresel tehlikelere dikkat çekmek amacıyla kutlanan Dünya Günü’nde, CK Enerji Boğaziçi Elektrik de plastik poşet kullanımının doğaya verdiği zararla ilgili toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçtiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre CK Enerji Boğaziçi Elektrik, bu kapsamda Müşteri Hizmet Merkezleri’nde (MÜHİM) 22-29 Nisan tarihleri arasında yeni abonelik yapan herkese geri dönüşümlü bez çanta hediye ediyor. 

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla doğaya zarar veren plastik alışveriş poşetlerinin ücretli hale gelmesiyle tüketiciler çok kullanımlı bez poşetlere yönelirken CK Enerji Boğaziçi Elektrik de müşterilerine bu konuda destek olmak üzere bir kampanyaya imza attı. Kampanya tarihi olarak ise ‘Dünya’ için önemli bir gün olan 22 Nisan tarihi tercih edildi. İlk olarak 1969 yılında San Franciso’da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı’nda, ‘dünyanın yaşam ve güzelliğini koruyarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir gün düzenlenmesi’ fikrinin ortaya atılması ile 1970 yılından bu yana her yıl 22 Nisan’da Dünya Günü kutlanıyor. 

1 haftada 25 bin bez çanta dağıtılacak


CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, 22 Nisan Dünya Günü ve takip eden bir hafta boyunca müşterilerine geri dönüşümlü bez çanta hediye edeceklerini belirterek “Müşteri Hizmet Merkezleri’mize (MÜHİM) gelerek yeni abonelik başlatan müşterilerimize çok kullanımlı bu çantalardan vereceğiz. Yaklaşık 25 bine yakın bez çantayı müşterilerimize hediye etmek üzere MÜHİM’lerimize gönderdik. Elektrik perakende sektörünün lider şirketi olarak kendimizi sadece elektrik satan bir şirket olarak konumlamıyoruz. Enerji Okuryazarlığı projemiz ile bir yandan enerji tasarrufunu desteklerken diğer yandan çevre konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Kolay yöntemlerle tüketim alışkanlıklarımızı değiştirerek çevreyi korurken diğer yandan dışa bağımlılığı azaltarak ekonomimize destek olabiliriz. Daha temiz bir çevre ve daha güçlü bir ekonomi için Türkiye genelinde plastik poşet kullanımının azaltılmasına biz de destek vermek istedik” diye konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.