POLİTİKA - 10 Mayıs 2023 Çarşamba 18:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da yapımına 3 yıl önce başlanan Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da gerçekleştirilen seçim mitingine katıldı. Mitingde Batmanlılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından yapımı tamamlanan Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin açılışını yaptı. Dualar eşliğinde kurdelesi kesilen Külliye, Batman halkının hizmetine açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Necat Nasıroğlu Külliyemizin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Batman'ımız çok çok müstesna bir eser kazandı. Nasıroğlu ailesine şehrimize katkılarına, Batmanlı kardeşlerime destekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Külliyemiz kendi alanında örnek bir eser olarak benzer yatırımlara örnek olacaktır. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye açılışından sonra Batman’dan ayrıldı.

Abdulaziz Karataş - Mehmet Barış Zerooğlu - Osman Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun En değerli çocukların en özel günleri Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle "Engelsiz Sevgiye Davet" adlı etkinlik düzenledi. Samsun Cumhuriyet Savcılığının destekleriyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Atakum Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile geleneksel olarak hazırlanan "Engelsiz Sevgiye Davet" adlı etkinlik düzenledi. Samsun Adliyesi İsa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının ev sahipliğini yaptığı programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, savcılar, avukatlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, adliye personeli ile davetliler katıldı. Açılış konuşması yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Engelliler Haftası’nda engelli değil en değerli çocuklarımızı bizce çocuklarımız engelli değil en değerli çocuklar. Bugün burada bu çocuklarımızı misafir ediyoruz. Başta sayın valimiz olmak üzere şehrimizin kıymetli protokolüyle ve adliyemizin çok kıymetli hakim ve savcılarıyla, ablalarıyla abileriyle bir araya getiriyoruz ve buradan bazı mesajlar vermek istiyoruz. Bu program geleneksel bir program. Yaklaşık 6 yıldır yılda bir kez yapıyoruz. Özel öğrencilerimizi, en değerli çocuklarımızı adliyemizde misafir ediyoruz. Onlarda bizlere hünerlerini sergiliyorlar" dedi. Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türk adaletinin sevgi dolu yüreği bütün vatandaşlarımızı kucakladığı gibi bizlerle birlikte özel çocuklarımızı da kucakladı. Ben özelikle başsavcımızın şahsında tüm adalet teşkilatına, mensuplarına teşekkürlerimi şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu. Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri sahne aldığı etkinlik büyük alkış topladı.
Afyon Belediye başkanı gözlerini bağlayıp bastonla 200 metre yürüdü Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için gözlerini bağlayarak eline aldığı baston ile yaklaşık 200 metre süren bir yürüyüş gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi. Kent merkezi İmaret Camii’nden Zafer Meydanına kadar süren yürüyüşün ardından engelli bireylere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal, engellilerin yaşamda eşit haklara ve fırsatlara sahip olmaları gerektiğine dikkat çekti. Engelliler Haftası’nı kutlarken, bu değerli günü engelli vatandaşlarler birlikte geçirerek taçlandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Köksal; “Gözlerimizi bağlayarak yürüdüğümüz bu anlamlı yürüyüş, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı güçlükleri anlama ve empati kurmak çok önemli. Gözlerimizi bağlayarak attığımız her adım, engelleri aşmanın ve farkındalığı arttırmanın bir sembolüdür. Göreve gelir gelmez kurduğumuz Engelli Hizmetleri Birimini kurmamızdaki amaç, Afyonkarahisar’ı daha erişilebilir ve kucaklayıcı hale getirmek ve farkındalığı arttırmaktı. Onların yaşadığı zorlukları anlamak ve çözüm üretmek için birlikte çalışacağız” dedi. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Engelli Hizmet Birim Sorumlusu Hakan Erdoğan ise Belediye Başkanı Burcu Köksal’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Program sonunda Başkan Köksal, engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi.
Balıkesir Engellilere balık tutmayı öğrettiler Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Ayvalık Belediyesi tarafından engellilere yönelik bir tekne turu düzenlendi. Belediye Başkanı Mesut Ergin’in talimatıyla düzenlenen tekne turunda; Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Özel Çocuklar Eğitim Evi, Özel Ayvalık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Zeytin Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyeleri katıldı. Tekne turunda bir günlük temsili askerlik yapacak olan engellilerin ellerine geleneksel kına yakılırken, doğum günü olan engelliler için de pasta kesildi. Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulu öğrencileri tarafından yapılan olta takımları geziye katılanlara hediye edilirken, oltalarıyla balık tutan engelliler de adeta “Bize balık vermeyin. Balık tutmasını öğretin” mesajını verdiler. Gezi boyunca gönüllerince eğlenen, dans eden, şarkılar söyleyen konuklar özel olarak düzenlenen Engelliler Haftası’nın tadını çıkarmayı da ihmal etmedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Özel bireylerimizin normal bireylerden farklı olmadığını inanıyoruz. Onları etkinlikler vasıtasıyla topluma entegre olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz ve bu konuda başarılı olduğumuzu bir kez daha görüyor ve kanıtlamış oluyoruz. Şahsım ve Ayvalık halkı adına şunu söyleyebilirim; Biz onların daima yanındayız” dedi.