POLİTİKA - 05 Ocak 2018 Cuma 09:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine değişikliği açıklaması

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine değişikliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Bu tür açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa demek burada bir su kaçağı var" dedi. Erdoğan, kabine revizyonu iddialarınınsa gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa'ya hareketi öncesinde basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Fransa görüşlerimizin ve tutumlarımızın büyük ölçüde örtüştüğü bir ülke. Karşılaştığımız krizler de ülkelerimiz arasında yakın bri dayanışmayı elzem kılıyor. Cumhurbaşkanı Macron'la pek çok konuda yakın temas halindeyiz. Bu ziyareti çok önemsiyorum ve bu ziyarette de çok geniş başlıklarda görüşmelerimiz olacak ve bu ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerden tutunuz, bölgesel tüm konuları ele alacağımız bir ziyaret olacak gerçekleşecek. İstişarelerimizi kendileri ile bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz. Bölgesel ve uluslararası barış anlamında da hayati önem taşıdığına inanıyorum. 

KABİNE REVİZYONU

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine revizyonu iddilarıyla ilgili "Doğruluk payı yok" dedi.

HAKAN ATİLLA AÇIKLAMASI!

ABD'deki Hakan Atilla kararına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'da şu anda çok ciddi kumpaslar zinciri içerisinde bir süreç işletiliyor. Sadece hukukta kumpaslar değil ekonomik kumpaslar var. Kumpaslarla her tarafı kendine göre yola getirme gayreti içerisinde. Hakan Atilla meselesinde Amerika'ya girişlerinde altı kez bir şey yok. Son olayda yedinci girişinde alınıyor. Şu verilen kararın bile çelişkilerle dolu olduğunu görüyoruz. Altı tane davanın bir tanesinde kara para aklama yok, diğerlerinde dolaylı olarak kara para aklamaya getiriyor. Halkbank'ın kendisiyle uzaktan yakından davanın alakası yok. Olayı nereye getiriler Zarrab konusuna getirdiler. Zarrab konusuyla bütünleşmeyle bir yerlere getirdiler. Çok daha çirkin olanı bu duruşmalarda süreç çok farklı işletildi. Amerika'nın adalet anlayışı buysa o zaman dünya yandı. Amerika adalet anlayışını gözden geçirmeli, tahkim etmelidir. Dünyaya adalet dersi vermeye kalkmasın. Benim ülkemde bize karşı darbe girişiminde bulunacaklar, devlete karşı bir darbe girişiminde bulunanları, sene 1999 o günden bu güne kendilerine tahsis ettikleri 400 dönümlük arazi içerisinde paşalar gibi yaşatacaklar. Ülkemde çıkan yargı kararlarına hiçbir saygı duymayacaklar kendilerine giden 85 kolinin üzerinde, şu an 100 koliyi bulmuştur. Kolilerin içinde verilmiş kararlarla ilgili nazarı itibara almayacaklar. Kusura bakmayın böyle mi yaklaşıyorsunuz peki .İkili ilişkilerde uluslararası hukuk ve hukuk anlaşmaları hükmünü yitiriyor. Bundan sonraki süreç böyle işleyecektir" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu görüşmesinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaset yapıyoruz. 100 bin imzayı toplamaktan uzaksa bir siyasi hareket bunu yapmasına gerek yok. Maliyetler çok yüksek, noter masrafları vs deniyorsa, iktidar partisi bu işin kararını tek başına vermedi. Ziyaret ettiği kişiler onlar da bunun içinde. Ziyaret etme konusuna gelince konusuna gelince bu kendilerine göre iade-i ziyaretti. İnsani bir şeydir. Bize düşen hayırlı olsun demektir" dedi.

İran'da yaşanan konuları da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "28’inden sonra böyle bir süreç başlamıştı. Sayın Ruhani ile bir görüşme yaptım. Hafta sonuna kadar normalleşmenin olacağını söyledi. Dün normalleşme sürecine girmiş vaziyette. Ruhani'nin ilk anda yaptığı açıklamadan sonraki süreçte sokak gösterilerinin kendi halkının demokratik haklarını yönelik kullandığı ifadeler süreci ciddi manada yumuşattı. Dini lider Hamaney'in yapmış olduğu davet rejime sahiplenenlerin İran'daki konumu açısından önem arz etmiştir. Açık net söylemem lazım özellikle bazı ülkelerin başta ABD, İsrail olmak üzere bu ülkelerin, İran'dır,Pakistan'dır n içişlerine karışmalarını doğru bulmamız mümkün değil bu içişlerine karışmaktır. Bu ülkeleri kendi içinde ülkelerin halklarını karşı karşıya getirmektir. Dünyanın değişik yerlerinde uygulamaları görüyoruz. Irak'ta gördük. Irak'ı iflah etti mi? Irak maalesef düzelmemiştir. ABD'nin oraya attığı adımla Irak'ta geri sayım başlamıştır. O günden bugüne Irak'ta bir düzelme yok. Suriye düzelmedi. Filistin, Mısır, Libya., Afrika'ya baktığımzda Sudan, Çad hepsi aynı. Karıştırılan ülkeler hep İslam ülkeleri halkı Müslüman olan ülkeler. Buralar üzerinde oyunlar oynanıyor. Kendi imkanları var. Yeraltı zenginlikleri var bu zenginlikleri kendileri ait kaynaklar olarak getirmek için bunların adımlarını atıyorlar. Gerçekleri başta halkımızın bilmesi , tüm insanlığın bu gerçekleri bilmesi gerek .Bakışların değişmesi gerek. Bu bakışlar değişecek. Birilerini yalnızlığa sevk etmek isteyenler yalnız kalacaktır" dedi.

Maltepe'de cinnet geçiren bir babanın iki küçük kızını öldürmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar cani bunlar insanlıktan nasibini almış değil. Bu son dönmede yaşadıklarımız hakikaten televizyon ekranlarında bunları izlediğimiz zaman bu medyayı mı suçlasak bunları göstermeyin toplum psikiyatır bunalımının içine giriyor. İbret vesikası olabilir mi diye düşünülüyor. Zerre kadar insanlıktan nasibini almış değil. Bazı vatandaşlarımız haklı olarak idam diyor. O yavruları nasıl öldürürsün ya bunlar senin yavrun zerre kadar vicdani bir şey yok mu ? Kendini öldürsen ne yazar öldürmesen ne yazar. Hemen yorumlar başlıyor. Ruhsal bunalıma girmişti diye yorumlar başlıyor. Hep ruhsal bunalım değil ki girmeden yapanlar var. Toplumsal olarak vereceğimiz tepki çok çok önemli . Önce kendi akrabalarından başlamak üzere yalnızlığa itmek onları psikolojik sıkıntından çıkarmak için önce yakınlarının bazı adımlar atması gerekir. Eğitim sistemi içerisinde çok daha farklı ele alıp bu noktada nesillerimizi iyi eğitmemiz gerekiyor. Dini eğitiminin çok çok önemli .Diyanete düşen görevler var" dedi.

Tuncer Cengiz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt İdrar yanması şikayetiyle geldi geyik boynuzu taşı ameliyatı oldu Siirt’e idrar yanması şikayetiyle hastaneye gelen Fatih Aslan’da çıkan geyik boynuzu taşı 1 buçuk saatte temizlendi. Siirt’te 34 yaşındaki Fatih Aslan, ateş, üşüme ve idrar yaparken yanma şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan muayene ve testlerin ardından piyelonefrit (böbrek iltihabı) tanısı konuldu ve enfeksiyon tedavisi tamamlandı. Üroloji uzmanı doktor Miraç Ataman, gerçekleştirilen operasyon, hem tıbbi açıdan hem de toplumsal sağlık açısından önemli bir başarı olduğunu söyledi. Ataman, "34 yaşındaki erkek hastamız, ateş, üşüme ve idrar yaparken yanma şikayetleri ile acil servise başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda piyelonefrit (böbrek iltihabı) tanısı konuldu ve yatış yapılarak enfeksiyon tedavisi başarıyla tamamlandı. Tanı sürecinde yapılan Bilgisayarlı Tomografi (BT) görüntülemesinde böbreğin tamamını kaplayan, sert yapıda(950-1450 HU), literatürde staghorn olarak adlandırılan ve halk arasında ‘ geyik boynuzu taşı ’ diye bilinen büyük taş saptandı. Staghorn taşlar böbreğin tüm boşluklarını doldurup, tekrarlayan enfeksiyonlara ve uzun vadede böbrek fonksiyon kaybına yol açabildiğinden tedavisi hayati önem taşımaktadır. Biz de bu vakamızda, Perkütan Nefrolitotomi (PCNL) yöntemiyle böbreğe küçük bir cilt kesisi üzerinden girerek endoskopik cihazlarla taşları parçalayıp çıkardık. PCNL, özellikle çapı 2 cm’den büyük ve kompleks taşlarda altın standart kabul edilmektedir. Normalde staghorn taşların temizlenmesi uzun süren ve çoğu zaman birden fazla seans gerektiren zorlu bir süreçtir. Modern altyapısı sayesinde, ciltten tek giriş yolu açılarak yaklaşık 1,5 saatlik bir seansta böbreğin tüm taş yükü başarıyla temizlendi" dedi. Hasta Fatih Aslan, hastaneye idrar ağrısıyla geldiğini belirterek, "Böbrekte ciddi bir taş olduğu ve bu taşla doktor ilgilendi Allah razı olsun. Böyle bir taşın en az 3 ameliyatla alınacağı söylenildi. Tek seansta hallolması epey mutlu etti" diye konuştu.
Balıkesir Balıkesir’de üniversiteli gençler çevreci projede görev aldı Edremit ilçesinde üç yıl önce hayata geçirilen Kazdağları Bal Ormanı projesine çok sayıda kişi ve kurum destek oluyor. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulunda İş-Kur Gençlik Programında istihdam edilen 30 öğrenci de Bal Ormanında kestaneler ile ağaç fidanlarını toprakla buluşturdu. Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İlhan Deveci’nin öncülüğünde Bal Ormanında 26 kilo kestaneyi toprakla buluşturan ve 40 fidanı diken öğrenciler mutluluk yaşadı. Burhaniye Meslek Okulu Müdür Yardımcı İlhan Deveci, bu güne kadar 40 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydederken hedefin 120 bin olduğunu söyledi. Projede görev alan öğrencilere teşekkür eden Müdür Yardımcısı İlhan Deveci, "Burhaniye Meslek Yüksekokulu olarak 30 öğrencimizi İş-Kur kapsamında istihdam ediyoruz. Bu Bakanlığımızın gençlere dönük bir projesi. Öğrencilerimiz toplumsal faaliyetlerde görev alıyorlar. Ülkelerine katkı sağlamak için caba sarf ediyorlar. Bu gün de onlarla burada kestaneleri toprakla buluşturduk. Fidanları diktik. Bal ormanı ve Balköy projesine katkıda bulundular. Onları iş hayatına hazırlıyoruz. Onu yaparken de sosyal sorumluluk projelerde önemli faaliyetlerde bulunuyorlar. Öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi. Projeye katılan öğrencilerden Elanur Zariç de, "Bu gün Bal ormanına fidan dikmek için geldik. Kestane tohumlarını toprakla buluşturduk. Fidanlarımızı diktik. Öğretmenlerimizin desteği ile ormanımıza katkıda bulunduk" İrem Çelik ise, "İş-Kur Gençlik programından geliyoruz. Ormanımıza katkıda bulunmak istedik. Şu an fidanlarımızı diktik. Kestane tohumlarını da toprakla buluşturduk" dedi. Esma Yılmaz da, "Burhaniye Meslek Yüksekokulundan geliyoruz. Biz İş-Kurda çalışıyoruz. Harçlığımızı kazanıyoruz. Bu gün arkadaşlarımızla birlikte buraya fidan dikmeye geldik. Kestanelerimizi ektik. Çok mutluyuz. Hocalarımızada çok teşekkür ediyoruz" dedi.