DÜNYADAN FUTBOL - 15 Ocak 2014 Çarşamba 10:25

Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda

A
A
A
Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası Finalleri'nde görev alacak hakemler açıklandı.

FIFA'dan yapılan açıklamaya göre; Türkiye'den Cüneyt Çakır'ın yanı sıra yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun Brezilya'daki dev organizasyonda düdük çalacak.

DÜNYA KUPASI'NDA 40 YIL ARADAN SONRA TÜRK HAKEM

FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, Brezilya'da Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te düdük çalmaya hak kazandı. Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler bugün FIFA'nın resmi internet sitesinden duyuruldu. FIFA, yaptığı açıklamada FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te görev alacak 25 hakem üçlüsü ve 8 destek ikilisini açıkladı.

FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Dört yılda bir düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak 25 hakemden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, aynı zamanda 40 yıl aradan sonra FIFA Dünya Kupası'nda maç yönetecek ilk Türk hakemi olacak. Hakemlerimizden Doğan Babacan 1974 yılında Almanya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda görev alma başarısı göstermiş ve tarihe geçmişti. Haziran 2011'de UEFA tarafından en üst kategori olan Elit Kategoriye yükseltilerek Avrupa'nın en iyi 23 hakemi arasında yer alan Cüneyt Çakır, hakemliğe 1994 yılında başladı. 2001 yılında Üst Klasman Hakem olarak Spor Toto Süper Lig'de düdük çalmaya başlayan Çakır, 2006'da FIFA kokartı taktı.

2007'deki U19 Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalan Çakır, 2009'daki U21 Avrupa Şampiyonası yarı final ve Nisan 2010'da UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanş maçı yönetme başarısı gösterdi.

Cüneyt Çakır ayrıca 2011'de Kolombiya'da yapılan FIFA U20 Dünya Kupası'nda görev aldı. Çakır, şampiyonada aralarında turnuvanın açılış maçı ve yarı final maçı da olmak üzere toplam 5 maçta düdük çaldı. Cüneyt Çakır ayrıca FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013'te de görevdeydi. Cüneyt Çakır her iki U20 Dünya Kupası'nın da açılış maçını yönetme başarısı gösterdi.

Cüneyt Çakır, UEFA EURO 2012'de de görev almış ve bu turnuvada aralarında yarı finalin de olduğu 3 maç yönetmişti.

Çakır ayrıca FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası 2012'de de düdük çalmış ve turnuvanın finalini de yönetmişti. Cüneyt Çakır'ın kariyerinde UEFA U21 Avrupa Şampiyonası, FIFA U20 Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final bulunuyor.

FIFA'nın atamasıyla Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun hem UEFA Avrupa Şampiyonası hem de FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak ilk hakemlerimiz olma, Bahattin Duran ve Tarık Ongun ise FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak ilk yardımcı hakemlerimiz olma gururunu yaşamaya hazırlanıyor.

Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'u Dünya Kupası'na kadar olan süreçte yoğun bir hazırlık programı bekliyor. Hakem üçlümüz Şubat, Mart/Nisan ve Haziran aylarında üç kampa katılarak turnuvaya hazırlanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla hakemlerimizi medyayla buluşturacak. Toplantının detayları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Aziziye’nin karla mücadele timlerine gece yarısı sürprizi Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, sahada karla mücadele çalışması yürüten belediye işçilerine gece yarısı tatlı sürprizi yaptı. Başkan Akpunar, vardiya sistemiyle çalışan karla mücadele ekipleriyle sabaha karşı 03.00 sularında bir araya geldi. Yoğun kar yağışının ilçedeki araç ve yaya trafiğini aksatmaması için yoğun bir tempoyla çalışan belediye işçilerine sahada baklava ve çay ikram eden Aziziye Belediye Başkanı Akpunar, karla mücadele çalışmalarına sabahın ilk ışıklarına kadar eşlik etti. Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, belediyenin karla mücadele timlerine yaptığı gece yarısı sürprizini sosyal medya hesabından da paylaştı. Akpunar, baklava ve çay ikram ettiği işçilerle bir aradayken bulunduğu fotoğraf karelerini, şu mesajla paylaştı: "Gecenin ortasında Aziziye için çarpan ve karla mücadele için çırpınan yüreklerle beraberdik. Soğuk havanın nefesleri bile dondurduğu gecede, karı adeta alın teriyle ıslatan işçi kardeşlerimize tatlı ikram ettik ve sıcacık çaylarımızı birlikte yudumladık. Bize gece de yok, gündüz de Aziziye’miz için günün her anında sahada, karla mücadele ekiplerimizin başındayız. Haydi aslanlar! Aziziye’miz bizden hizmet bekler!" Öte yandan Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, ilçedeki karla mücadele çalışmalarının 73 cadde ve 458 sokaktan oluşan geniş bir alanı kapsadığını belirterek, "Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Karla mücadele çalışmalarımızı ilçemizin dört bir yanında sürdürüyoruz" dedi.
Muğla Muğlaspor Parkı’nda yenileme çalışması başladı Muğla Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamını daha konforlu ve estetik hale getirmek amacıyla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan Muğlaspor Parkı’nda yapılacak yenileme çalışmaları ile alan yeni çehresine kavuşacak. Yaklaşık 2 bin 280 metrekarelik alanı kapsayan yenileme projesi; çim alan düzenlemeleri, bitkisel peyzaj çalışmaları, sert zemin uygulamaları, motosiklet park alanları ve oturma alanlarıyla modern ve fonksiyonel bir şehir dokusu oluşturmayı hedefliyor. Proje ile bölge sakinlerinin dinlenme, spor ve sosyal alan ihtiyaçlarına yanıt verilmesi amaçlanıyor. Kent estetiğini güçlendiren ve kamusal alanların daha güvenli hale gelmesini sağlayan yenileme çalışması sayesinde vatandaşların günlük yaşamda daha rahat ve keyifli vakit geçirebileceği alanlar oluşturulacak. Başkan Aras: "Muğla’yı birlikte daha yaşanabilir bir kent haline getiriyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Muğla’mızın her mahallesinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, sosyal ve yeşil alanları çoğaltacak projeleri hayata geçiriyoruz. Emirbeyazıt Mahallemizde başlattığımız Muğlaspor Parkı’nda yapılacak yenileme projesi ile hem kent estetiğini güçlendiriyor hem de hemşehrilerimize güvenli, konforlu ve kullanışlı alanlar sunuyoruz. Doğaya saygılı, sürdürülebilir ve insan odaklı bir şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Muğla’yı hep birlikte daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz" dedi.