GÜNDEM - 06 Mayıs 2015 Çarşamba 05:09

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Ankara Ulucanlar'da anıldı

A
A
A
Deniz Gezmiş ve arkadaşları Ankara Ulucanlar'da anıldı

Başkent’te, Deniz Gezmiş ve arkadaşları, CHP Altındağ ve Mamak İlçe Başkanlıklarının Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlediği etkinlikle anıldı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları, CHP Mamak ve Altındağ İlçe Başkanlıklarının ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle anıldı. Gece saatlerinde, Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlenen etkinliğe, CHP Altındağ ve Mamak ilçe teşkilatları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Parti üyeleri ve vatandaşlar etkinlik alanına, meşaleler ve “Altındağ faşizme mezar olacak, Denizlere sözümüz devrim olacak” sloganlarıyla kalabalık gruplar halinde geldi. Partililer, cezaevi önüne kurulan 3 darağacına siyah çelenk bıraktı.

Etkinlikte konuşma yapan CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman, “Tarih haklı ile haksızın, mazlum ile zalimin mücadele tarihidir. Pir Sultanların Hızır Paşalara, Köroğlu’nun Bolu Beyi’ne, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalist işgalcilere karşı verdiği mücadele bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesidir. Bu şanlı mücadelenin, ülkemiz devrimci hareketinin büyük önderlerinden Denizimizi ve mücadele arkadaşları Yusufumuzu, Hüseyinimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 12 Mart faşizmi tarafından katledilen devrimci mücadelenin yiğit evlatlarının anıları önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Deniz Gezmiş’in akrabası Çankaya Belediye Meçlisi üyesi Funda Gezmiş ise, “Yaşamlarını hiçbir şahsi çıkar gözetmeden, Türkiye’nin bağımsızlığına adayan Denizleri 43’üncü yıl dönümünde, saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz. Bu siyasal cinayette sorumluluğu olan, revizyonistleri, işbirlikçileri, tatlı su devrimcilerini, bugün, buradan bir kez daha lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

ONUR EMRE DURAK 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hızmalı ve Atatürk mahallelerini kapsayan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi uygulamasında yıkım çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın öncülüğünde, Haliliye ilçesinde yer alan Hızmalı ve Atatürk mahallelerini kapsayan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan uygulama çalışmaları hızla sürüyor. Gülpınar’ın ilk kepçeyi vurarak başlattığı çalışmalar çerçevesinde, proje alanında bulunan 85 yapı ve 250 bağımsız birim kamulaştırıldı. Yaklaşık 27 bin metrekarelik alanın yeşil ve sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor. Toplam 350 milyon TL’lik yatırım bedelinin tamamı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve geniş yeşil alanlar yer alacak. İnsan odaklı, güvenli, yeşille barışık ve estetik bir Şanlıurfa hedefiyle yürütülen dönüşüm çalışmaları kararlılıkla sürerken, bölgede kontrollü yıkımlar da hızla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından proje alanının Şanlıurfa’nın yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor. Mevcut konutların kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesine destek veren mahalle sakinleri, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Erzincan Erzincan’da yeni yıl tedbirleri masaya yatırıldı Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaklaşan yeni yıl öncesinde il genelinde alınacak güvenlik tedbirlerinin değerlendirilmesi amacıyla Yeni Yıl Tedbirleri Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ile birim amirleri katıldı. Toplantıda, vatandaşların yeni yılı huzur ve güven ortamı içerisinde karşılaması için yürütülecek çalışmalar ele alındı. Toplantıda; yılbaşı gecesi başta olmak üzere öncesi ve sonrasında alınacak asayiş, trafik, kamu düzeni ve güvenlik tedbirleri, yapılacak denetimler ve uygulanacak planlamalar detaylı şekilde değerlendirildi. Özellikle kalabalık alanlar, eğlence mekânları, alışveriş merkezleri, ana arterler ve şehir giriş-çıkışlarında alınacak önlemler üzerinde duruldu. İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, toplantıda yaptığı değerlendirmede, vatandaşların can ve mal güvenliğinin her zaman öncelikleri olduğunu vurgulayarak, tüm birimlerin koordinasyon içerisinde, görev ve sorumluluk bilinciyle hareket edeceğini ifade etti. Baybaba, yeni yıl süresince emniyet teşkilatının sahada olacağını belirterek, olası olumsuzlukların önüne geçilmesi için gerekli tüm tedbirlerin eksiksiz şekilde uygulanacağını söyledi. Toplantı, birim amirlerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından, yapılacak çalışmaların planlanması ve görev dağılımının netleştirilmesiyle sona erdi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü, yeni yıl süresince vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürecek.