GÜNDEM - 19 Ocak 2018 Cuma 12:15

Dev dalgalara kapılan kuru yük gemisi karaya çıktı

A
A
A
Dev dalgalara kapılan kuru yük gemisi karaya çıktı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde şiddetli fırtına sonrası oluşan dalgalarda sürüklenen Commoros bandralı kuru yük gemisi karaya oturdu.

İzmir’den Rusya’nın Rotov limanına gitmek üzere yola çıkan Commoros bayraklı 3150 DWT kapasiteli kuru yük gemisinin dün gece saatlerinde Ereğli açıklarında demirinin kopması sonucu sürüklenmeye başladı. Dalgaların etkisi ile Kdz. Ereğli ilçesi tersaneler bölgesinde karaya oturan gemi ikiye bölündü. Gemide bulunan 12 mürettebat sağ olarak kurtarılırken, gemi de büyük hasar oluştu.

Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı yetkilileri gemiden kurtarılan personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtirken, savcılık olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. 

Vedat Kılıç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de "dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı Edirne’de polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen, kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişiyle birlikte toplam 17 kişi çıktı. Edirne’de polis ekipleri CB 2356 TH Bulgar plakalı otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Şüpheli otomobilin daha önce de defalarca uygulama noktalarında polis ekiplerinin "dur" ikazında bulunmasına rağmen sürekli kaçtığı öğrenildi. Kaçan otomobil yaşanan kovalamaca sonucu trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Durdurulan otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan 2 kişi ise yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, otomobilin içinde aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 14 düzensiz kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Tıka basa adeta istiflenerek otomobilin içine doldurulan göçmenlerin halsiz olduğu ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında Meriç Nehri üzerinden göçmenlerin geçiş yapması için de bot bulundu. Polisler, 1’i Iraklı, 6’sı Suriyeli ve 7’si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemlerini yapmak üzere emniyette götürdü. Öte yandan otomobilin içinde göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlattı. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin adından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.