DÜNYADAN FUTBOL - 01 Nisan 2014 Salı 21:19

Dünya devleri bu reklamda

A
A
A
Dünya devleri bu reklamda

Nike, ‘riskeverything 2014’ futbol kampanyasının ilk kısmını başlattı

Yıldız futbolcular Cristiano Ronaldo, Neymar ve Wayne Rooney’nin rol aldığı reklam filmi, dünyanın en iyi oyuncularının, dünyanın en büyük sahnesine çıkmak için hazırlanırken hissettiği baskıyı gözler önüne seriyor.

Reklam filmi, Portekizli yıldız Ronaldo’nun hava alanına giderken, coşkulu hayranlarıyla sarılmasıyla başlıyor. Bu kargaşa, Ronaldo formaları ve reklam panolarıyla çevrelenmiş Lizbon sokaklarında, Ronaldo stada doğru giderken de devam ediyor. Bu sırada geçen gecenin yorumu radyoda duyuluyor: “Ronaldo vurdu gol oldu! Ronaldo atmayacak da kim atacak?” Portekizli yıldızın etrafındaki fanatizm kontrol edilemeyecek noktaya geliyor.

Bu sırada, Rooney otel odasında giyinirken yorumcular gösterişli kariyerinde İngiltere Milli Takımı için hala gol atamadığını hatırlatıyor. Manchester United’lı Rooney otelden ayrılırken medya, onun peşini bırakmıyor.

Son zamanlarda Brezilya Milli Takımı’nın 10 numaralı formasını giymeye başlayan Neymar otobüsün içinden coşkun taraftar kalabalığını seyrediyor. Stadyuma gelindiğinde koridorlardan geçerek sahaya doğru yürüyor fakat bir süre geçmişteki 10 numaralı formalara bakakalıyor.

GRASSO: “BU OYUNCULAR BU SORUMLULUĞA CAN ATAN İNSANLAR”

Nike Pazarlama Başkanı, Davide Grasso, ülkesi için oynamanın her futbolcunun isteyeceği bir gurur olduğunu belirterek, “Ancak bu gurur beraberinde çok yoğun bir baskı ve sorumluluk getiriyor. Film, dünyanın en iyi futbolcularının her şeyi riske atma isteğiyle yaşadıkları baskıya rağmen nasıl başarıya ulaştıklarını gösteriyor. Bir ulusun umutlarından tarihsel gücü mutlak olan bir formaya. Beklentiler çok büyük ama bu oyuncular bu sorumluluğa can atan insanlar. Bu oyuncular eşiğin ucunda oynuyorlar çünkü biliyorlar ki büyük anlar genellikle sıradan olmayan şeyler denerken ortaya çıkar. Zlatan’ın geçen seneki kafa üzerinden attığı golü düşünün ya da Rooney’nin geçen hafta sonu attığı golü. Bu tür anlar korkusuzca risk almadan gerçekleşmez” dedi.

“SİZE YAPABİLECEKLERİNİZİ SÖYLEMEK YOK”

Futbolun beklenmedik anlardaki mükemmelliği için izlendiğini ifade eden Grasso, “Çünkü kendimiz ile ilgili girişimde bulunmamız için bize ilham veriyor. Bu tür anlar içimizdeki o imkansızı başarabilme farkındalığını uyandırıyor. Bu film bu duyguyu somutlaştırıyor ve her ülkeden, her seviyeden oyunculara şunu hatırlatıyor; eğer her şeyi riske atmaya hazırsanız, size yapabileceklerinizi söylemek yok” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de tek olan oyun terapisine yoğun ilgi Kocasinan Belediyesi Çocuk Kulübü’nde 2021 yılından itibaren sürdürülen ve Kayseri’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Oyun Terapisi Eğitimi, çocuklar ve aileleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Randevu sistemiyle yürütülen eğitimlerde çocukların kendilerini güvenli bir ortamda ifade edebilmeleri ve duygularını sağlıklı şekilde ortaya koyabilmeleri hedefleniyor. Psikolojik Danışman Eda Kır, Oyun Terapisi’nin Kayseri’deki belediyeler arasında ilk ve tek olan bir proje olduğunu belirterek ebeveynlerin çocukları için bu konuda yoğun bir şekilde destek almak istediklerini ve hizmetten faydalandıktan sonra başkalarına da tavsiyelerde bulunduklarını ifade etti. Psikolojik Danışman Selenay Özbey ise çocuk dilinin oyun ve kelimelerle ifade bulduğunu vurgulayarak bu doğrultuda ilerleyip çocukların duygularını ve davranışlarını düzenleme sürecine yardımcı olduklarını söyledi. Kocasinan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Kulübü’nde Psikolojik Danışman Eda Kır ve Psikolojik Danışman Selenay Özbey tarafından Mimarsinan Mahallesi’nde 3-11 yaş arası çocuklara yönelik Oyun Terapisi hizmeti verilmektedir. Ücretsiz olarak randevu sistemiyle hizmet veren ve her bir oyuncağın farklı anlam taşıdığı Oyun Terapisi Odası’nda çocukların kendilerini ifade etmeleri ve duygularını keşfetmeleri sağlanıyor. Oyun Terapisi hizmetinden faydalanmak isteyen 3-11 yaş arası çocukların ailelerinin 0 (352) 740 00 00 / 1109 dahili numarasından başvuru yapmaları yeterli olacağı belirtildi.
Kayseri Hunat Cami ışıklarla donatıldı Kayseri Büyükşehir Belediyesi; Ramazan ayının manevi atmosferini şehrin kalbinde yaşatmak amacıyla Hatun Camii önünü hilal ve yıldız motifli dekoratif ışıklarla donattı. Büyükşehir Belediyesi; Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu şehrin dört bir yanında hissettirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla gerçekleştirilen çalışma, vatandaşların iftar çadırı çevresinde Ramazan’ın ruhunu daha güçlü hissetmesini sağlıyor. Bu kapsamda şehrin önemli tarihi ve sosyal noktalarından biri olan Hunat Hatun Camii çevresi özel ışıklandırma ve dekoratif süslemelerle Ramazan atmosferine büründürüldü. Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Teknik Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, cami önündeki meydan ’Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan’ yazılı hilal ve yıldız motifleriyle aydınlatıldı. Ramazan boyunca yoğun ilgi gören iftar çadırının bulunduğu Hunat Hatun Camii önü, gerçekleştirilen estetik dokunuşlarla hem görsel açıdan zenginleşti hem de vatandaşların manevi atmosferi daha derinden hissettiği bir buluşma noktası haline geldi. Kurulan dekoratif ışıklandırmalar, akşam saatlerinde bölgeye ayrı bir güzellik katarken, Ramazan’ın huzurunu ve ruhunu yansıtan bir ortam oluşturuyor.