GÜNDEM - 29 Haziran 2021 Salı 15:38

Elmalı'da iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili peş peşe açıklamalar

A
A
A
Elmalı'da iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili peş peşe açıklamalar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya Elmalı’da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili basın açıklaması yayımlayarak dava hakkında kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya'nın Elmalı ilçesinde gerçekleşen kız çocuğu G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin istismar edilmesi olayı ile ilgili açıklamada bulundu. Sosyal medya platformlarında da gündem olan dava hakkında, Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; Bakanlık avukatlarının, davada tahliye olan sanıkların tekrar tutuklanması için talepte bulunduğuna dikkat çekildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzleme Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır. Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır. 05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir. 05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir. Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz.”

Ömer Faruk Karataş

Ömer Çelik, “Evlatlarımız güven altında”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir” açıklamasında bulundu.

Antalya Elmalı’da yaşanan ve tüm Türkiye’nin gündemine gelen çocuk tacizi olayına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, davayı yakından takip ettiklerini belirtti.

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz.”

Derya Yetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Basketbolda derbi heyecanı yaşanacak Türkiye Sigorta Basketbol Basketbol Süper Ligi 14. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın karşı karşıya gelecek. Basketbol Süper Ligi’nin 14. haftasında derbi heyecanı yaşanacak. Beşiktaş ile Fenerbahçe Beko, yarın saat 20.30’da Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde mücadele edecek. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 13 maçta 13 galibiyet elde ederek namağlup liderlik koltuğunda bulunuyor. Sarı-lacivertliler ise 13 müsabakada 11 galibiyet, 2 mağlubiyetle 2. sırada yer alıyor Son 10 maçta Fenerbahçe üstün Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 8 galibiyet alırken, Beşiktaş da 2 maçta parkeden galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler bu süreçte siyah-beyazlıları mağlup ederek Türkiye Kupası’na uzanırken, Basketbol Süper Ligi 2024-2025 sezonu final serisinde de 4-1’lik üstünlük sağladı. Taraflar son olarak 24 Eylül 2025 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda kozlarını paylaşırken, Kanarya 85-83’lük skorla kupayı müzesine götürdü. Beşiktaş, Eurocup’ta 3. sırada Basketbol Süper Ligi’nde yoluna kayıpsız devam eden Beşiktaş, Avrupa kupalarında ise son 2 maçından mağlubiyetle ayrıldı. Evinde oynadığı 6 müsabakayı da kazanan siyah-beyazlılar, dış sahada ise 2 galibiyet, 4 mağlubiyet aldı. Dusan Alimpijevic’in öğrencileri, 8 galibiyet, 4 mağlubiyetle Eurocup B Grubu’nda 3. sırada yer alıyor. Fenerbahçe, Euroleague’de yükselişte Fenerbahçe, Euroleague’in 19. haftasında deplasmanda Baskonia’yı mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini aldı. Sarı-lacivertliler son 10 maçın 9’unu kazanarak üst sıralara yükselişine devam etti. Kanarya haftayı 12 galibiyet, 6 mağlubiyetle 3. sırada tamamladı. İstatistiklerle iki takım Bu sezon Beşiktaş 86.69 sayı, 33.85 ribaund ve 20.46 asist ortalamalarıyla oynarken; Fenerbahçe ise 89.31 sayı, 32.92 ribaund ve 19.54 asist ortalamasıyla mücadele ediyor. Siyah-beyazlılarda Jonah Mathews 16.50, sarı-lacivertlerde de Talen Horton-Tucker 13.63 sayı ortalamalarıyla ön plana çıkıyor. Öte yandan derbide; Emin Moğulkoç, Tolga Edis ve Nazlı Çisil Güngör hakem üçlüsü görev yapacak.
Bursa Nilüfer Belediyesi güneş enerjisinde büyümeyi hızlandırdı Güneş enerjisi yatırımlarıyla 2025’te 2.207 MW elektrik üreten Nilüfer Belediyesi, önceki yıla göre üretimde yüzde 19, tasarrufta yüzde 37 artış sağlayarak 1.324 ton karbon salınımını önledi; 1.860 ağaca eşdeğer çevresel kazanım ve 6 milyon TL tasarruf elde etti. Nilüfer Belediyesi, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla iklim değişikliği ve enerji bağımlılığıyla mücadelede ortaya koyduğu kararlı duruşu 2025 yılında da güçlendirdi. Biri arazi tipi, 7’si çatı tipi olmak üzere toplam 8 Güneş Enerji Santrali (GES) ile elde edilen sonuçlar, temiz enerjide istikrarlı ve ölçülebilir bir büyümeye işaret etti. Nilüfer Belediyesi, 2025 yılı boyunca güneş enerji santrallerinden toplam 2.207 megawatt (MW) elektrik enerjisi üretti. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 19’luk bir artış anlamına geliyor. Üretimdeki bu yükselişle birlikte 1.324 ton CO salınımı engellendi; bu değer, 1.860 adet dikili ağaca eşdeğer çevresel kazanım sağladı. 2025 yılında güneş enerjisinden elde edilen üretim sayesinde 6 milyon TL tasarruf sağlandı. Böylece bir önceki yıla kıyasla belediye bütçesinde yüzde 37’yi aşan bir tasarruf artışı gerçekleşti. Bu tablo, Nilüfer Belediyesi’nin yenilenebilir enerji yatırımlarının yalnızca çevresel değil, aynı zamanda güçlü bir ekonomik katkı sunduğunu da ortaya koydu. Beşevler Cimnastik Salonu, Ürünlü Kent Bostanları, İbrahim Yazıcı Stadyumu, Yüzüncüyıl Spor ve Gençlik Merkezi, Altınşehir Gençlik Merkezi, Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ve Üçevler Spor Tesisi’nde kurulu çatı tipi santraller ile Güngören Mahallesi’ndeki arazi tipi GES’ten elde edilen üretim, Nilüfer Belediyesi’nin hizmet binalarında tüketilen enerjinin önemli bir bölümünü karşıladı. Başkan Şadi Özdemir, Nilüfer Belediyesi’nin 2014 yılında Başkanlar Sözleşmesi’ne taraf olduğunu hatırlatarak, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 40 azaltma taahhütleri bulunduğunu vurguladı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "2024’ten 2025’e uzanan bu artış, doğru bir stratejiyle ilerlediğimizi açıkça gösteriyor. 2025-2029 Stratejik Planımız kapsamında yenilenebilir enerji üretimimizi her yıl artırmayı, çevresel sorumluluğumuzu daha da güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.