SPOR - 22 Şubat 2009 Pazar 15:03

Emin Cankurtaran son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Emin Cankurtaran son yolculuğuna uğurlandı

Fenerbahçe Kulübü eski başkanı ve Cankurtaran Holding'in sahibi işadamı Emin Cankurtaran, İstanbul'da toprağa verildi. Emin Cankurtaran'ı son yolculuğunda spor, sanat, iş ve sanat dünyasının önemli isimleri yalnız bırakmadı.

Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Emin Cankurturan için önce Fenerbahçe Kulübü Dereağzı Tesisleri'nde bir tören düzenlendi. Emin Cankurtaran'ın Fenerbahçe bayrağına sarılı naaşı tesislerdeki kapalı salona getirildi. Buradaki törene UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, divan kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Güven Sazak, Demokrat Parti eski Başkanı Mehmet Ağar, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Cankurtaran'ın ailesi ve sevenleri katıldı. 

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, burada yaptığı konuşmada, Emin Cankurtaran'ın gençlik ve iş yaşantısının en önemli yıllarını Fenerbahçe'ye verdiğini, bugüne kadar da Fenerbahçe sevgisiyle yaşadığını söyledi. 

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise, Emin Cankurtaran'ın insani değerleri ön plana çıkan, sorun çözmede üstat, din, dil, ırk ayrımı yapmayan çok yönlü bir insan olduğunu belirterek, "Ben ilk kez onun başkanlığındaki yönetim kurulunda görev almıştım. Kendisine sıkıntılı günler yaşattıysak bizi affetsin. Mekanı cennet olsun" diye konuştu. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise, Emin Cankurtaran'ın her zaman kötü günlerinde yanlarında olduğunu söyleyerek, "Emin ağabey, Fenerbahçe'nin büyük başkanıydı. Fenerbahçe başkanlığına damgasını vuran ve bizlerin yol almasında öncü olan bir insandı. Ben kendisini hiç unutmayacağım" ifadelerini kullandı. 

Dereağzı Tesisleri'nde düzenlenen törenin ardından Emin Cankurtaran'ın naaşı cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cenaze namazına Devlet Bakanı Egemen Bağış, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Demokrat Parti eski Başkanı Mehmet Ağar ve Fenerbahçe camiasının önde gelen isimleri ile çok sayıda seveni katıldı. Emin Cankurtaran'ın cenazesi öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi. 

ERHAN ESEN - ERSİN ESEN-İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.