SPOR - 07 Şubat 2019 Perşembe 11:19

Fenerbahçe, Panathinaikos'u ağırlayacak

A
A
A
Fenerbahçe, Panathinaikos'u ağırlayacak

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'in 21. haftasında sahasında yarın Yunan ekibi Panathinaikos ile karşılaşacak. İki takım Euroleague'de bugüne kadar 20 kez rakip oldu ve 10'ar galibiyetleri bulunuyor.

THY Euroleague'in 21. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.45'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Yunan temsilcisi Panathinaikos ile karşılaşacak. Ligde geride kalan 20 haftada sarı-lacivertliler 18 galibiyet, 3 mağlubiyetle zirvede yer alıyor. Pana ise 9 galibiyet, 12 mağlubiyetle 11. sırada bulunuyor.

21. randevu
Fenerbahçe ile Panathinaikos bugüne kadar Euroleague'de 20 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler parkeden 10 kez galip ayrılırken, Yunan temsilcisi de 10 kez rakibini mağlup etti. Sezonun ilk yarısında Yunanistan'da oynanan mücadeleden Fenerbahçe, 81-69'luk skorla galip ayrılmıştı.

Pana'ya evinde 7 maçtır yenilmiyor
Fenerbahçe, Panathinaikos ile evinde oynadığı müsabakalarda rakibine büyük üstünlük sağladı. Pana ile sahasında bugüne kadar 9 kez karşılaşan sarı-lacivertliler, sadece 2 kez yenildi. Yunan ekibine içeride ilk iki maçını kaybeden Fener, daha sonra oynadığı 7 karşılaşmadan da galip ayrılmayı başardı.

İstatistiklerle iki takım
Euroleague'de Fenerbahçe 84.0 sayı ortalamasıyla mücadele ederken, Panathinaikos ise 77.8 sayı ortalamasıyla oynuyor. Sarı-lacivertlilerde Jan Vesely 14.4 sayı ortalamasıyla oynayarak takımını sırtlıyor. Pana'da ise Nick Calathes 11.7 sayı ortalamasıyla takımına katkıda bulunuyor.

Takımlarda son durum
Bu önemli mücadelede öncesinde iki takımda da önemli eksiklikler bulunuyor. Fenerbahçe'de Jan Vesely ve Tyler Ennis, sakatlıklarından dolayı Yunan ekibine karşı takımda yer alamayacak. Panathinaikos'da ise Keith Langford ve Nikos Pappas’ın sakatlıkları bulunuyor.  

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Sosyal medya paylaşımı polisleri harekete geçirdi Düzce(İHA) – Düzce Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu Özel Eğitim Anaokulunda eğitim gören özel çocukların sosyal medya paylaşımı polisleri harekete geçirdi. Ekipler, sirenlerle girdikleri okulun özel eğitim anasınıfındaki çocuklara sürpriz yaptı. Düzce Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmenleri, öğrencilerin gelişimine katkı sağlaması ve sosyal hayata entegre olmaları için etkinlik düzenleyerek hayallerindeki meslekleri öğrenmek istediler. Sınıfta yapılan çalışmada öğrencilerin büyük bölümü polisliği hayallerindeki meslek olarak belirtince sınıfta bir köşe oluşturuldu. İçerisinde resimler ve maketlerin bulunduğu polis köşesinde özel miniklerin video ve fotoğraflarını öğretmenleri sosyal medya hesaplarında paylaştı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri sosyal medya paylaşımlarını görünce harekete geçtiler. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını da düşünerek Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokuluna sirenler eşliğinde giderek öğrencilere sürpriz yaptı. Sınıf öğretmenlerine çiçek veren polisler öğrencilere de özel isimli çocuklara yaptırılan tişörtler, oyuncak polis arabaları, futbol topu, basketbol topu, voleybol topu hediye ettiler. Ekipler ayrıca öğrencilerle birlikte pasta kestiler. Özel öğrenciler mutluluklarını dile getirerek gelecekte polis olmak istediklerini dile getirirken Özel Eğitim Öğretmenleri Özlem Altun Kaya ve Özge Yücel, sürpriz yapan polislere teşekkür ederek “Sınıfımızda bir etkinlik yaptık. Çocuklarımıza hayallerindeki meslekleri sorduk. Maketler ve panolar hazırladık. Çocuklarımız polis olmak istiyoruz. Suçlulardan korumak istiyoruz diye cevaplar verdiler. Bunu videoya çevirdik. Sosyal medya hesaplarımızda da paylaştık. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri paylaşımımızı görünce 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na denk getirerek bize çok büyük sürpriz yaptılar. Hediyeler, pastalar getirmişler. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi. Öğrencileri polis otolarına ve motosikletlerine de bindiren polisler özel öğrencilerin hayallerini de gerçekleştirdi.
Erzurum Erzurum’da ‘Aile haftası’ etkinlikleri Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, Aile Haftası kapsamında kurumun yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Aykut, Türkiye Yüzyılında Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Aile Haftası etkinliklerinin başladığını ifade etti. 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası konusunda açıklamalarda bulunan Aykut ‘’Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı kararla her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Aile Haftası etkinlikleri Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde başladı. Bu önemli hafta, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesi amacını taşımakta olup, bu yıl "Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz" teması altında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Aile Haftası kutlamaları, Türkiye’nin 81 ilinde çeşitli etkinliklerle devam ederken, Erzurum’da da aile değerlerinin korunması ve toplumsal dayanışmanın pekiştirilmesi hedeflenmektedir. İl Müdürlüğümüz öncülüğünde düzenlenen etkinliklerde, ailelerimizin güçlendirilmesi ve toplumumuzda ailenin öneminin vurgulanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzün tarafından hazırlanan programda Atatürk Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü Sosyal Politika Uzmanı Doç. Dr. Adnan Küçükali tarafından "Aile Yapımıza Yönelik Güncel Değerlendirmeler" semineri düzenledi. Seminerde aile yapımızın güçlenmesi, korunması ve güncel sorunlarına dair çözüm yollarına ışık tutuldu. "Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz" teması kapsamında etkinliklerimiz devam edecek. Öte yandan aile haftası boyunca, hizmet alan ailelerimiz psiko-sosyal destek ekibimiz ve idarecilerimiz tarafından ziyaret edildi ve hediyeler takdim edildi. Ayrıca, TRT Erzurum radyosunda aile yapımız üzerine söyleşisi gerçekleştirildi. Bakanlığımız, tüm vatandaşlarımızı ve mesai arkadaşlarımızı aile haftası etkinliklerine katılmaya ve bu önemli haftayı anlamla doldurmaya davet ediyor. Etkinliklerimiz, aile birliğinin güçlenmesine ve toplumsal dayanışmanın artırılmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Aile Haftasının Ailenin korunması ve güçlendirilmesine vesile olması temennisiyle herkesin aile haftasını kutluyorum’’ dedi.