ASAYİŞ - 09 Şubat 2018 Cuma 17:46

Genelkurmay Başkanı Akar ve kuvvet komutanları kritik bölgelerde inceleme yaptı

A
A
A
Genelkurmay Başkanı Akar ve kuvvet komutanları kritik bölgelerde inceleme yaptı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar yurt içinde ve sınır ötesinde aynı azim ve kararlılıkla yürütülecek. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, 'Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz' anlayışıyla dün olduğu gibi bugün de her türlü kahramanlık ve fedakarlığı yapıyor" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Havadan İhbar Kontrol uçağından Suriye’nin kuzeyinde harekata katılan Kara ve Hava Kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerini denetledi. Orgeneral Akar, Kuvvet Komutanları ile birlikte Havadan İhbar Kontrol uçağı ile Ege bölgesine intikal ederek, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki hava sahası kontrol faaliyetleri ile bölgede görev yapan Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının çalışmalarını denetledi, bölgedeki komutanlardan icra edilen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ardından İzmir’e intikal eden Orgeneral Akar ve Kuvvet Komutanları, buradaki Deniz Kuvvetleri Gözetleme Koordinasyon Merkezinde (GKM) modern tespit, teşhis ve komuta kontrol sistemleri vasıtasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca bölgede icra edilen faaliyetler hakkında brifing aldı.

Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları ile birlikte Ege Ordu Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Orgeneral Akar, bölgedeki inceleme ve denetlemeleri esnasında yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından doğu ve güneydoğuda terörle mücadele harekatına azim ve kararlılıkla devam edilirken aynı zamanda Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin de başarıyla yürütüldüğünü belirtti. Zeytin Dalı Harekatının Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde icra edildiğini belirten Akar, “Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur ve harekat Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak gerçekleştiriliyor” dedi.

Harekatın temel amacının bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını müteakip, ülkelerinden zorla çıkarılan Suriyeli kardeşlerimizin kendi evlerine dönmelerinin temin edilmesi olduğunu belirten Akar, söz konusu harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığını, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini kaydetti. Akar, terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar yurt içinde ve sınır ötesinde aynı azim ve kararlılıkla yürütüleceğini, bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin ‘Ölürsek Şehit Kalırsak Gazi’ anlayışıyla dün olduğu gibi bugün de her türlü kahramanlık ve fedakârlığı yapmakta olduğunu kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki hak ve menfaatlerinin korunması konusunda da kararlı olduğunu ifade eden Orgeneral Akar, Ege Denizi’nin bir barış, dostluk ve işbirliği denizi olması için her türlü çabanın gösterildiğini, Ege’de mevcut sorunların iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözüme kavuşturulmasının içtenlikle istendiğini kaydetti. Akar, “Bununla birlikte etkin, saygın ve caydırıcı bir güç olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, tüm denizlerimizde, ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması konusunda da kararlıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığı başta olmak üzere kendisine verilecek tüm görevleri başarıyla yerine getirme azim ve iradesi tamdır” dedi.

Ayrıca Orgeneral Akar, inceleme ve denetlemeleri esnasında Türk Silahlı Kuvvetleri personeline başarıyla yürüttükleri faaliyetler için teşekkür ederek müteakip görevlerinde başarı dilediğinde bulundu.

Musa Erdoğan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.