MAGAZİN - 21 Aralık 2022 Çarşamba 11:43

Gülşen’in yargılanmasına devam ediliyor

A
A
A
Gülşen’in yargılanmasına devam ediliyor

 İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen’in yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor. Gülşen'in katılmadığı duruşmada müştekiler dinlendi.

Şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik 30 Nisan'daki bir konserinde “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam ediliyor.
İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müştekiler ve taraf avukatları hazır bulunurken Gülşen duruşmaya katılmadı.

Gülşen’in avukatı Emek Emre, “Yurt dışı çıkış yasağı ağır ceza mahkemesinde kaldırıldı. Mahkeme güvence bedeli olarak verilen paranın iade edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Müşteki Eren Yıldırım, “Sanıktan şikayetçiyim, seyirciye dönerek halka alkış tutturmuş ve imam hatiplileri hedef göstermiş ve hakaret etmiştir. İtibar suikastine maruz kaldım. Özrünü kabul etmiyorum” dedi.

“Sanık ifadeyi kullandığını kabul etmektedir”

Müşteki Önder İmam Hatipliler Derneği Avukatı Seçkin Koç, “Sanık ifadeyi kullandığını kabul etmektedir. Sanık sarkıcı olduğunu iddia etmektedir ancak sesinden çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimleri desteklemesiyle gündeme gelmektedir. Ülkede milyonlarca imam hatipliler vardır. Bir kişi bu ifadeyi kullanırsa binlerce kişinin zarar göreceği açıktır. Sanığın beraat etmesi halinde herhangi bir kişinin toplulukta sapık dersem benim yargılanmamı gerektirecek bir durum olmayacak diye düşünecektir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme, müştekilerin katılma taleplerinin reddetti. Dosya mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi.
İddianameden:

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'daki konserinde “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gülşen'in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.
Savcılık tarafından hazırlanan 48 sayfalık iddianamede 702 müştekiye yer verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gülşen hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi.

Elif Somuncu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da rehber öğretmenlere ve psikolojik danışmanlara "Objektif Testler Atölyesi" eğitimi Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, "43 Adım" projesi kapsamında yürütülen Okulda Nezaket Hareketi çerçevesinde, il merkezinde görev yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlara yönelik "Objektif Testler Atölyesi" eğitimi düzenlendi. Okullarda akran zorbalığını önlemeye yönelik stratejilerin güçlendirilmesi amacıyla planlanan ve üç gün sürecek olan atölye çalışmasına, il merkezinde görev yapan 31 rehber öğretmen ve psikolojik danışman katılım sağladı. Eğitimler, alanında uzman eğitici Emrah Köseoğlu tarafından gerçekleştiriliyor. Atölye kapsamında katılımcılara, akran zorbalığı vakalarının erken tespiti, doğru değerlendirilmesi ve etkili önleyici müdahalelerin geliştirilmesi amacıyla objektif testler ile ölçme ve değerlendirme araçlarına yönelik uygulamalı eğitimler veriliyor. Ayrıca eğitim sürecinde, akran zorbalığıyla mücadelede kanıta dayalı yaklaşımlar, güncel değerlendirme yöntemleri ve okul temelli koruyucu-önleyici uygulamalar ele alınıyor. Eğitimin açılışı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Topuz tarafından gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimin, "43 Adım" projesi hedefleri doğrultusunda rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların mesleki yeterliklerini artırması, okullarda daha güvenli, saygılı ve kapsayıcı bir eğitim ortamının oluşturulmasına katkı sağlaması hedefleniyor
Adana İlk kez kar yağışını izlediler Adana’nın Kozan ilçesinde alçak kesimlere kar yağmasının ardından okulların tatil edilmesiyle birlikte aileler, çocuklarıyla kar yağışı alan bölgelere akın etti. Adanalı çocuklar, ilk kez kar yağışına tanık olduklarını belirterek aileleriyle birlikte büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Suluhan ve Akdam mahallelerinde kar yağışı büyük sevinç yaşattı. Kızılçam ormanlarının beyaza büründüğü manzara mest ederken, aileler yeni yılın ilk gününde çocuklarıyla birlikte karda doyasıya eğlendi. Vatandaşların bir kısmı kar yağdığı anları araçlarının camından cep telefonlarıyla görüntülerken, bazı vatandaşlar araçlarının üzerinde kardan adam yaptı. Tepsi ve sinilerle kaymak isteyen çocuklar renkli görüntüler oluştururken, kar tutkunlarının motosikletleriyle kar yağışı alan bölgelere gelmesi dikkat çekti. Ayrıca jandarma ekipleri Horzum bölgesinden ileriye kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi. ‘Kızım çok mutlu oldu’ Suluhan mevkiine kızıyla birlikte gelen Cihangir Yalçın, "Kızım ilk kez kar yağışını görüyor. Çok mutlu oldu. Adana hep sıcakla anılır. Bunca sıcak ve kuraklıktan sonra bu çok büyük bir nimet. Allah’a şükrettik, evde duramadık, koşarak geldik" dedi. ‘Kar çok güzel’ Zehra Yalçın (10) ise, "Kar çok güzel. Babamla kar topu savaşı yapıyorum" diye konuştu. Ailesiyle karda eğlenen ve siniyle kaymaya çalışan Mirza Solmuşgül, "Çok mutluyum. Adana’da hayatımda ilk defa kar yağışını görüyorum. Ailemle beraberim. Onlarla oynamak çok keyifli, çok eğleniyorum" ifadelerini kullandı. Kar eğlencesi için bölgeye gelen Onur Avcı ise, "Kar için özel olarak beyaz giyindim. Her yer bembeyaz oldu. Yaz çok sıcak geçti, şimdi o sıcağın acısını çıkarıyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Kocaeli Beyaz örtünün keyfini UTV’lerle çıkardılar Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan İnönü Yaylası, yoğun kar yağışıyla beyaza bürünürken, kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşmasıyla maceraseverler UTV-ATV araçlarıyla doğada doyasıya eğlendi. Beyaz örtüyle kaplanan yayla, kartpostallık manzaraları ve drone ile havadan görüntülenen eşsiz doğasıyla ziyaretçilere unutulmaz kış deneyimi sunuyor. Sakarya’nın Pamukova ilçesi ile Kocaeli’nin Başiskele ilçesi sınırında yer alan İnönü Yaylası, yoğun kar yağışıyla adeta beyaz bir cennete dönüştü. Bölgede kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşırken, karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar yaylanın yolunu tuttu. Her adımda ayaklarının altında çıtırdayan kar, ziyaretçilere kışın büyüsünü yaşattı. Hava sıcaklığının -2 dereceye kadar düştüğü Başiskele’nin yüksek kesimlerinde kar, bir haftadır aralıklarla etkisini sürdürüyor. Dağların zirvelerini ve vadileri bembeyaz bir örtüyle kaplayan kar, bölgeyi kartpostallık bir görüntüye dönüştürdü. UTV araçlarıyla doğanın keyfini çıkardılar Kar yağışını fırsat bilen maceraseverler, UTV- ATV araçlarıyla karla kaplı patikalara çıkarak doğada keyifli anlar yaşadı. Grup hem doyasıya eğlenme fırsatı buldu hem de manzaraları kaydederek unutulmaz anlar biriktirdi. Beyaz örtüyle kaplanan İnönü Yaylası, drone ile havadan görüntülendi. İnönü Yaylası’ndaki bu beyaz güzellik, hem doğa tutkunları hem de fotoğraf meraklıları için kaçırılmayacak bir kış deneyimi sunuyor. "Ruhumuza oldukça iyi gelen bir yağış oluyor" Keyifli vakit geçiren Mehmet Ali Kaşka, "İş arkadaşlarımızla birlikte UTV, ATV’lerimizle İnönü Yaylası’nda güzel, keyifli bir gün yaşıyoruz. Arazi araçlarıyla kolayca tabii ki ulaşabiliyoruz. Kar bizim için saflık. Bu anlamda ruhumuza oldukça iyi gelen bir yağış oluyor. Karla beraber tabii ki sadece bir eğlence değil, aynı zamanda barajların ihtiyacı olan suyu da buradan karşılanıyor. O yüzden kar yağışı çok çok önemli. Umarım bütün ülkemizin her bölgesinde bol yağışlı geçer ve küresel ısınmayla beraber de bu sorunları en azından bu yıl daha rahat bir şekilde geçirmemizi sağlar" dedi.