SPOR - 01 Ekim 2020 Perşembe 18:10

Hatayspor, Alanyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

A
A
A
Hatayspor, Alanyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Süper Lig ekiplerinden Hatayspor, 4. haftada karşılaşacağı Aytemiz Alanyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü.

Süper Lig'in 4. haftasında Aytemiz ALanyaspor'un konuğu olacak olan Atakaş Hatayspor, Antakya Atatürk Stadyumu'nda ısınma ve pas çalışması gerçekleştirdi. Antrenman öncesi Hataysporlu oyunculardan Jean Claude Billong, Babajide David Akıntola, Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı ve Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Billiong: "Herkes eğlenerek ve severek işini yapıyor"

Alanyaspor maçına çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Jean Claude Billong, takım arkadaşlarının ve kulüp çalışanlarının işlerini eğlenerek ve severek yaptıklarını söyledi. Herkesin kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Billiong, "Benim kadroda olduğum ilk maçım yani Kasımpaşa maçında takımımız çok iyiydi. Takım arkadaşlarım gerçekten çok iyi bir performans sergiledi. Hocamız da bana maçın son dakikalarında görev verdi. İlk maçım olarak çok iyiydik diyebilirim. Analizde bu maça çok iyi çalıştık. Alanyaspor'un nasıl oynadığını gördük. Hocamız bize çok iyi bir analiz örneği gösterdi. Bu hafta çok zorlu antrenmanlar yaptık, bu maçla ilgili çalıştık. Taktik ve fiziksel açıdan kendimizi hazır duruma getirdik. Umarım deplasmanda çok iyi bir maç çıkaracağız. Buraya geldiğimde takım arkadaşlarımdan olsun, kulüp çalışanlarından olsun herkes işini eğlenerek, severek yapıyor. Bana her şey için yardım ettiler, onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Akıntola: "Hatay sıcak ama yemekleri çok güzel"

Hatay'a alışsa da sıcak havalara daha tam olarak alışamadığını belirten Babajide David Akıntola, Hatay yemekleri hakkında ise övgüyle bahsetti. Hatay mutfağının zengin ve çok iyi olduğuna değinen Akıntola, "Takım arkadaşlarım bana çok yardımcı oldu. Hatay'a ve takıma çok iyi şekilde adapte oldum. Hatay'ı çok beğeniyorum ama sadece sıcağa alışmam gerekiyor. Geldiğim yer itibarıyla soğuk bir yerden geldim, sadece sıcağa alışırsam daha iyi olacak. Ben Hatay'da çok yemek yemeye başladım. Çünkü farklı kültürlerden farklı mutfaklar var. Ben de çok fazla yemek yiyorum gerçekten Hatay'ın mutfağı çok iyi" diye konuştu.

Vardı: "Bir santrafor transfer etmeyi planlıyoruz"

Takıma son olarak bir santrafor daha dahil etmeyi planladıklarını söyleyen Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı, yarına kadar transferi tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Uzun bir lig sürecinde geniş kadro yapılanması için son olarak santrafor ihtiyaçları olduğunu belirten Vardı, "Transferde 4 günlük gibi bir zamanımız kaldı. Bugün itibarıyla sportif direktörümüz ve teknik heyetimiz bir santraforla ilgili görüşlerini bildirdi. Yönetici arkadaşlarımız bununla ilgili bugün raporunu verecek. Bugün olursa olur, yarından sonra zaten yetişemez. Pandemi var, sakatlık var, kart cezalıları var bunlarla alakalı geniş bir takım kurmak istiyoruz. Bir santrafor daha alırsak takımımızı tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Ama Allah nasip ederse transferi bugün ya da yarın bitirebilirsek bitireceğiz" açıklamasında bulundu.

Erdoğan: "Milli araya 3 puanla geçmek istiyoruz"

Takımın 3 haftalık performansından memnun olduğunu belirten Teknik Direktör Ömer Erdoğan ise milli ara ile birlikte tüm eksiklikleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Milli araya galibiyetle girmek istediklerini söyleyen Erdoğan, "3 haftadır çok şükür gol yemiyoruz. Rakiplerimizi de çok fazla pozisyon vermiyoruz. 3 hafta sonunda da 7 puanla, güzel bir başlangıç yaptık. Tabii ki ayaklarımızı yere sağlam basıyoruz. Bu bizi kesinlikle havaya sokmayacak. Oyuncularımızda aynı hırs ve ciddiyetle çalışmalarına devam ediyor. Milli maç arası öncesi son maçımızda hem iyi mücadele hem de bir futbol ve skorla milli maç arasına girmeyi hedefliyoruz. İnşallah Milli arada da eksikleri tamamlarız, geç gelen arkadaşlarımızın da fiziki durumlarını daha iyi yerlere çekeriz ve öyle yolumuza devam ederiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra basına kapalı olarak devam eden antrenman çift kale maç çalışmasıyla tamamlandı.

Mehmet Bayrak - Gökhan Aklan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da babalara özel “bebek bezi bağlama yarışması” Türkiye’nin ilk Bebek Parkı’nı açan Konyaaltı Belediyesi, 2-4 Mayıs tarihleri arasında bebeklere ve ailelerine özel “Bebek Günleri” düzenliyor. Etkinlik çerçevesinde bebek emekleme yarışması ile babalarla bebek bezi bağlama yarışması yapılacak. Konyaaltı Belediyesi’nin 2 Mayıs Dünya Bebek Günü dolayısıyla gerçekleştireceği “Bebek Günleri”, Bebek Parkı’nda 2 Mayıs Perşembe günü başlayacak. Bebek Günleri’nde emekleme yarışmasından babaların bez bağlama yarışmasına, bebek yogasından söyleşi ve eğlenceli oyunlara kadar çeşitli etkinlikler yer alacak. Bebekler yoga yapacak 2 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da Eğlenceli Masa Oyunları ile başlayacak olan Bebek Günleri’nde saat 11.00’de Çocuk ve Genç Psikiyatristi Doç. Dr. Veysi Çeri tarafından “Yeterince İyi Ebeveyn Olmak” konulu söyleşi gerçekleştirecek. Etkinlikte saat 12.00’de yoga eğitmeni Dilek Gümüş Gökay eşliğinde bebeklere yoga yaptırılacak. Gün boyu sürecek etkinliklerde bebekler aileleriyle birlikte sanat atölyesi, yüz boyama atölyesi, duygusal oyun atölyesi, orff ve ritm atölyesi ve mini diskoda keyifli vakit geçirecekler. 3 gün boyunca sürecek Bebek Günleri’nde 3 Mayıs Cuma günü 11.00’de bebeklere ve ebeveynlerine spor eğitmeni eşliğinde jimnastik yaptırılacak. Etkinlikler kapsamında saat 16.00’da ise Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Ali Satılmış ve Op. Dr. Melek Büyükkınacı Erol tarafından “Doğum Sonrası Anne Sağlığı ve Sağlıklı Çocuk Gelişimi” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Bebekler emekleyecek, babaları bez bağlayacak Bebek Günleri’nin son günü heyecanlı yarışmalara sahne olacak. 4 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de bebek emekleme yarışması ile babalarla bebek bezi bağlama yarışması yapılacak. Yarışmalarda bebekler start çizgisine ulaşmak için kıyasıya mücadele ederken, en hızlı bebek bezi bağlayan baba ise günün kazananı olacak. Etkinliklerde ayrıca gün boyunca gerçekleştirilecek olan tuz seramiği hazırlama, yüz boyama etkinliği, sanatsal kolaj atölyesi, fikir atölyesi ve mini diskoda bebekler ve aileleri gönüllerince eğlenecekler.
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.